27.12.12
15:40
Първи ден - гърди, трицепс, корем
Втори ден - почивка
Трети ден - Гръб, бицепс,
Четвърти ден - почивка
Пети ден - рамо, крака, корем
Шести ден - почивка
Седми ден - почивка
Това е обикновен сплит.. какво може да кажем за него о.О. Сподели повече информация - години, килограми, ръст, опит, хранителен режим и т.н. :)
28.12.12
10:23
Това е обикновен сплит.. какво може да кажем за него о.О. Сподели повече информация - години, килограми, ръст, опит, хранителен режим и т.н. :)
Ръст-1.72, Килограми-63, опита ми е 3 месеца...И нямам специфичен режим..Наблягам на месото..години-14
Забравяш всякакви сплитове.
Започваш кръгова тренировка.
Избираш хранителен режим и го спазваш.
Забравяш всякакви сплитове.
Започваш кръгова тренировка.
Избираш хранителен режим и го спазваш.
И защо да започва кръгова тренировка ? Момчето си е казало, че има 3 месеца стаж. Може би тези 3 месеца е минал тази кръгова тренировка ?
Продължаваш да не четеш какво се пише... Имах предвид, че за тези 3 месеца стаж може би вече е минал въпросната тренировка ...
Иначе естествено, че никой 14 годишен (а и на колкото години да е човек) не трябва да се хвърля направо на сплитове.
Кръговата тренировка не е само начален стадий за новаците,които тепърва започват с фитнеса.И със сигурност не е просто подготовка за преминаване към сплит.Разбира се,може и сплита да се изпълнява кръгово,но аз говоря за тренировка за цялото тяло.Аз като имам грубо казано десетина години стаж значи ли,че трябва да тренирам по сплит?
Тренирането по сплит е билдърска система за развитие на добре изглеждащо тяло. Това, че имаш 10 години стаж в никакъв случай не значи, че трябва да тренираш само по сплит. Оформянето на тренировката зависи от целите на трениращия. Вярно е и, че кръговата тренировка не служи само за навлизане в света на фитнеса, а може и да се използва за по специфични цели, но тук случаят не е такъв. Момчето е написало, че е тренирало 3 месеца и иска съвети за новия му сплит. Тоест току що е приключило със заучаването на общата двигателна култура и вече се насочва към оформяне и развитие на тялото си. Или искаш да ми кажеш, че се нуждае от 1 година кръгови тренировки и “развитие на обща двигателна култура” , за да премине към сплит ?
За оформяне и развитие на тялото през първите години (не месеци) тренировки, не е нужен сплит.
28.12.12
14:22
Това въобще тренировка ли е ? DO YOU EVEN LIFT?
28.12.12
14:29
Или искаш да ми кажеш, че се нуждае от 1 година кръгови тренировки и “развитие на обща двигателна култура” , за да премине към сплит ?
В този ред на мисли, за точно такива хора като момчето написало темата, “двигателна култура” и “сплит” са взаимно изключващи се понатия. Ама неговите цели са други. Със сигурност съм и ще виждам много голям процент сплит-аджии, трениращи ужасно криво и на ръба на себеопасното. Успех на младежа с 3-месечния стаж, особено с напреднали техники като клек и тяга (тук гавря мощно един бележит автор в бб-тийм, но няма начин, сори)
28.12.12
20:24
Всеки път тази кръгова програма!!!! Направо човек да го заболи главата!!!!
Нито е най-резултатната, нито е единствения избор, нито пък гарантира прогрес!!!
Нито пък това, че е кръгова в прави най-безопасната!
И не е единствената опция на начинаещите.
Мнението беше редактирано от megabolic x на 28.12.12 20:26.
09.01.13
18:38
Е та какво е най-добре ?
09.01.13
18:41
Или по добре е : понеделник
гърди
рамо
трицепс
вторник
гръб
сряда-почивка
четвъртък
гърди
рамо
Трицепс
петък
гръб
събота
крака,корем
неделя-почивка
Това ще е пълна загуба на време... Прочети горните коментари, плюс това има достатъчно програми за начинаещи в сайта.