Техники при бягане 800m. за време?

20.04.13
14:57

Привет! Бях болен от грип(и не само)за известно време, а след няколко дни трябва да се явя на изпит за издръжливост и не можах да се подготвя добре. Кажете ми някоя техника с която да не се задъхвам много-дишане, стъпки..знам ли. Трябват ми възможно повече енергия и въздух. Предварително нещо да изпия или да изям?! Освен бягането трябва да направя 55 лицеви упори и т.н.
Благодаря предварително!

20.04.13
16:19

По принцип зависи доста от човека, но като цяло 600 метра бързо тичане и последните 200 спринт.

20.04.13
16:38

Бягал съм ги, но много се задъхвам-направо лягам на тревата накрая :D иска ми се да ги избягам с повече лекота :) В 08:30 ще се проведе изпита, мисля да изпия 1 енергийна напитка, да изям 2 Корни-та например и нищо повече.

Мнението беше редактирано от Петков на 20.04.13 16:40.

20.04.13
16:48

Намираш си къде да ги бягаш тия 800 метра , хващаш хронометъра и почваш сутрин и вечер да ги бягаш.Така до деня на изпита, тялото ти ще привикне малко.Дишай балансирано.Аз те съветвам да вдишваш през носа и да издишваш през устата и да не бързаш с него.Ако си висок и имаш дълги крайници още по-добре - по-големи крачки правиш.
Има доста упражнения .. бягане  с тежести , теглене на шейни , гуми и други за издръжливост , но да си се сетил по-рано,че имаш изпит.Те хората се подготвят месеци наред , а не няколко дена преди това. Успех все пак ;)

Мнението беше редактирано от rory на 20.04.13 16:49.

Carbohydrate

20.04.13
16:51

Ако не си ги бягал никога, няма да знаеш как се бяга на тази дистанция. Какво може да се случи: може да не си прециниш силите и да тръгнеш да бягаш по-бързо, отколкото може да ти издържат мускулите и след двеста метра да се вдървиш и останалите метри да ги пробягаш като все едно , че ходиш пеш. Ако не си бягал до сега, може да планираш минимума. Как става това? Трябва да завършиш за време, например, 4 мин, тогава разделяш на етапи пътя и повреме на бягане гледаш дали се вписваш във тези части. Например 4 части от по двеста метра, всяка трябва да пробягаш за не по малко от минута и следиш си часовника. Ако пък изобщо не си бягал, то трябва да преценяш по време на бягането, да намаляш темпото за известно време....и т.н.

20.04.13
17:34

Само 3-4 дена остават за съжаление и нямам много време за подготовка! Ще го избягам аз някак си, миналия път се справих, но дано не се преуморя пак :D тогава не прецених добре и тръгнах доста бързо в началото, а накрая темпото ми падна и със сетни сили избягах последните 200-300 :) Мисля този път да тръгна с по нормално темпо(с другите), а не да се правя на бегач, за да мога да спринтирам накрая. Спортувам си иначе като съм добре-скачам на въже, ходя по лостовете и т.н. Бягах веднъж преди да ме повали грипа около 1км. не ми е проблем мускулатурата, а само прекаленото задъхване :) А относно осморката някаква техника знаете ли. 4 цикъла са с 4м. дължина между колчетата. А лицевите почнах да правя сутрин и вечер. Правя 1 серия до отказ-към 40 повторени, почивам 15 сек. и правя пак колкото мога и така до 55-60, почивам вече около 2-3 мин. и започвам по същия начин. Това го правя сутрин и вечер. Понякога правя 55 от първия път, но понякога и на 30 спирам, което ме притеснява :( Имам и скок дължина, но той не ми е проблем засега:) Дано този път да събера максимума :) Благодаря, че се отзовавате и за пожеланието на any0ne! :)

Мнението беше редактирано от Петков на 20.04.13 17:39.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1