Качване на маса - фитнес, кикбокс, хранене и т.н

20.04.13
19:26

Здравейте! Темата се очертава да е малко по-дълга и ще питам за няколко неща в нея, но се надявам на адекватни съвети/мнения и помощ.
Ситуацията е следната - ходих на фитнес почти година, имаше сериозен резултат - сила, маса даже и станах леко релефен. Смених спорта - започнах кикбокс. Не знам дали сте тренирали, но самият спорт е такъв, че кажи речи цялата тренировка(около час и 30) се явява нещо като кардио. Резултата - 11 кг надолу за 4 месеца без никакво желание за отслабване и стабилно хранене - просто свалях/свалям. Изчезна ми голяма част от мускулатурата, станах по-сух, което не ми се хареса и смятам да започна и фитнес, но тъй като кикбокса ми харесва много  няма да го спирам. Тренирам 4 пъти седмично - вторник, четвъртък, събота и неделя.

1ви въпрос - кога е най-удачно да ходя на фитнес? Вторник и четвъртък няма да мога, а през почивните дни след тренировка ще имам време. Другите дни съм свободен.
2ри въпрос - Кой е най-удачния начин на трениране(сплит и програма), имайки предвид целите ми.(по-надолу ще ги напиша).
3ти въпрос - Ще гледам да качвам по около 0.5кг на седмица, но бюджета ми е яко оразян, та на какви храни да наблегна. Освен това какво да си взимам за ядене в университета(по принцип си правя по 6 сандвича, но явно не е достатъчно, та още нещо ще трябва)

Цели - Звучи странно, но не ми трябва размер в краката - имам генетично големи бедра. Там ми трябва само сила заради кикбокса, но съм напълно наясно, че и те ще пораснат. Гърбът и рамената ми изостават - искам да работя по уголемяването им, особено на ширината на гърба. Другите части от тялото вървят добре.
Нямам някакви дефекти, които биха ме спирали да правя някое упражнение( болен кръст, стави и т.н.) .

Благодаря за вниманието и наистина се надявам някой да ми помогне.

RA

20.04.13
20:33

1. Студент (знаем ние студентите, когато си гладен се разгражда мускулна тъкан, не ми казвай, че не си бил гладен по време на лекция като мен)
2. Свит бюджет (ако не ядеш като разпран, калориите няма да влязат, аз давам луди пари и приемам 2000кал. от 3500 нужни)
3. Кикбокс 4 дни в седмицата (ако сложиш фитнес кога ще се въстановяваш?) по 1ч.30м...

Аз тренирах бокс и докато бях там фитнес за да ми помогне за бокса. Не стават 2-те. Или едното или другото. Аз избрах

20.04.13
20:44

1.Когато се чувстваш отпочинал.
2.Натоварваш цялото тяло 2-3 пъти седмично за месец и после минаваш на сплит.
3.Просто не наблягай на храни с неясен произход.

П.С. Дай една снимка на краката да видя ,защо не ти трябва размер в тях. ;)

20.04.13
23:51

казано от El_ tiggeraso на 20.04.13, 20:44:

Кикбокс и сплит викаш? Сигурно по време на тренировката по кикбокс, трицепсовото разгъване на скрипец ще му даде огромна сила, а?

20.04.13
23:55

казано от Hardcore на 20.04.13, 23:51:

казано от El_ tiggeraso на 20.04.13, 20:44:

Кикбокс и сплит викаш? Сигурно по време на тренировката по кикбокс, трицепсовото разгъване на скрипец ще му даде огромна сила, а?

Първо прочети какви са целите на момчето,после ми прави забележки.

21.04.13
00:03

Много правилна му е забележката. Мускули от “помапне” и сплитове много бързо си отиват, когато започнеш боен спорт. Функционална маса не се прави със сплитове. Иска да качва и да трупа сила - кръгови тренировки, цялото тяло - базови движения 2-3 пъти на седмица. Стабилна и хубава храна.
Само дето 0,5 кг на седмица няма да са.

21.04.13
00:42

Под базови движения какво точно да разибрам - тяга, лег, клек? Какво още да правя, колко серии, повторения?

21.04.13
01:38

Тяга, лег, клек, набиране, раменна преса и може би гребане. Ако са в една тренировка, тия ти стигат, по 2-3 тежки серии с до 8 повторения. 2 или 3 пъти седмично максимум. Като сплитове ти препоръчвам горна-долна част или бутане-дърпане, 3-4 пъти седмично.

казано от CarnalK на 21.04.13, 00:03:

Функционална маса не се прави със сплитове.

И защо не?

21.04.13
02:18

казано от Петко К на 21.04.13, 01:38:

Функционална маса не се прави със сплитове.

И защо не?

Знаеш кои сплитове имам предвид. Тип “ръце с предно рамо и задно рамо с гърди и предмишница” и 90% машини.
“бутане-дърпане” и “горна-долна” не ги включвам към “билдърски” сплитове за “напомване”.

21.04.13
02:47

Много правилна му е забележката. Мускули от “помапне” и сплитове много бързо си отиват, когато започнеш боен спорт. Функционална маса не се прави със сплитове.

Айде бе?
Когато тялото му привикне към кръговите тренировки ,които му препоръчваш поне няма да съм аз виновен за дадения съвет. :D
А между другото ми кажи една програма ,която след нейното спиране не си отиват мускули.
Освен това никъде не съм казал да тренира по 4дневен сплит и да разделя тялото по - този начин.
В последствие бих предложил 3 дневен класически сплит за сила и маса.

21.04.13
08:07

А когато тялото му привикне към сплита? :D

След всяко спиране на спорта си отиват мускули. С тази разлика, че изградените с тежки базови движения си отиват по-бавно и после по-лесно се връщат.

22.04.13
10:48

казано от Stefan Trifonov на 20.04.13, 19:26:

1ви въпрос - кога е най-удачно да ходя на фитнес? Вторник и четвъртък няма да мога, а през почивните дни след тренировка ще имам време. Другите дни съм свободен.

Най-удачно е един ден да тренираш силова, друг ден кикбокс, но все пак да имаш и почивни дни в седмицата.

2ри въпрос - Кой е най-удачния начин на трениране(сплит и програма), имайки предвид целите ми.(по-надолу ще ги напиша).

Програма съобразена със собствените ти възможности и тренировките ти по кикбокс ;)
Няма да е сплит(файда 0), нито просто “кръгова” ;)

3ти въпрос - Ще гледам да качвам по около 0.5кг на седмица, но бюджета ми е яко оразян, та на какви храни да наблегна. Освен това какво да си взимам за ядене в университета(по принцип си правя по 6 сандвича, но явно не е достатъчно, та още нещо ще трябва)

Яйца, тахан, извара. Това са най-евтините източници на белтъчини и мазнини.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1