Имам няколко въпроса и ще съм благодарна да ми отговорите!

Такаа,преди много активно пишех в сайте и във форума,но прекъснах да трениирам и сега пак съм се ентусиазирала.
Не ходя на фитнес,защото няма близо до вкъщи и това,което правя в момента е да тичам почти всеки ден и да правя упражнения вкъщи. Купих си на Biotech L carnitine и тичам по 3 4 километра на ден,след това правя по 10-15 лицеви опори,напади,клекове, и коремни преси. Въпроса ми е следния- аз не искам да отслабвам,но искам да изчистя и да оформя седалище , крака и корем (имам паласки и от тях не мога да се оттърва) висока съм 160 и тежа 48 килограма. Какво да ям и как да тренирам така че да не ми изчезне бюста защото вече виждам как намалява и ми е много тежко..

21.04.13
12:43

Преимуществено седалище, крака и корем трудно ще се “оформят”, защото на 48кг щом си “неоформена”, значи под мастната подложка има малко мускул, а именно той придава общия стегнат вид. Повечето момичета, които не спортуват особено активно, постигат общ слабоват по-скоро вид и те го броят за “оформено”. Но не се притеснявай, доста потребителки не правят разлика или не са наясно как точно ще се харесват. Пък и много момчета също не правят голяма разлика и харесват кльощавичките.

Трябва ти допълнително мускул, който не мисля, че ще направиш лесно с лицеви опори и коремни преси.  С тези упражнения (освен ако не са супер интензивни и всеки ден) малко бавно ще стане. Л-Карнитин не ти трябва. Трябват ти някакви тежести за вкъщи, щом не можеш да ходиш на фитнес. Ако не можеш да се вредиш с някакви дъмбелчета или лостове можеш и друго- за твое щастие времето позволява да се раздаваш на откритите площи. Ще качиш интензитета на тренировките. Ама да плуваш в пот и едвам да дишаш- демек, че си тренирала. Ако не знаеш как потърси малко информация в кросфит разделите например- не ти трябва всичко, а горе-долу да се ориентираш в концепцията с трениране за времена. Използвай спринтове по 100м с кратки почивки, бягания с високо вдигнат крак, напади на по-големи разстояния, “кенгуру” подскоци и изобщо лекоатлетическите тренировки са много ефикасни. Скачай на въже, прави “burpee” , малко правилно хранене и ще видиш резултати в съвсем скоро. Разбира се както ти го описах, надали ще можеш да го правиш всеки ден :D 2-3 пъти седмично е достатъчно.

Ами аз не съм съвсен начинаеща,48 килограма съм но преди тренирах във  фитнес доста интензивно силови тренировки за абсолютно всичко,ясно ми е,че ми трябва маса,за да оформя мускул,мисля че имам добра база за доразвиване,не съм кльощава и даже имам малко да чистя.
Спрях да тренирам защото ежедневието ми не го позволяваше, а и съм малко несериозна,но сега съм решила да тренирам много сериозно.

Аз по принцип нямам режим строг на ядене обаче мисля да хапвам само чисти протеини, една седмица мисля само това да ям - извара,белтъци,кисело мляко и прясно.

а, мисля и да правя спринтове повече отколкото кросове,няколко пъти седмично спринтове,през другите дни кросчета. Аз тренирам всеки ден..примерно ако се чувствам изморена почивам един път седмично..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1