Полагане на основите

Темата е заключена.

Здравейте, казвам се Димитър Димитров и съм от Сливен. На 18 години съм. Занимавал съм се общо около половин година с фитнес ( с чести прекъсвания ) като преди това съм висял по лостовете навън около година, но не с особено постоянство. Висок съм 161 см с тегло от 47 кг. Целта ми разбира се е покачване на ММ. Не се стремя към нереални цели като 10 кг за 2 месеца. Не бързам за никъде, малко по малко с постоянство ще достигна удовлетворяваща ме форма( която все още не съм определил каква точно ще бъде :D ). За сега тренирам във вторник,четвъртък и събота.
Размерите ми са:
Предмишник - 24 см
Бицепс - 29,6 и 28,7 см(на лявата ръка)
Гръден кош - 80 см
Бедро - 45 см
Прасец - 32 см

Започнал съм сериозни тренировки от седмица и все още тренирам всички групи по следната програма:
Набирания
Гребане с дъмбел
Лег
Флайс с дъмбели
Раменни преси с дъмбели
Бицепсово сгъване с EZ-лост
Трицепсово разгъване на скрипец
Повдигане на ръце встрани с дъмбели (за рамо)
Клекове
Вдигане на крака от вис
Извивания встрани

Основните ми трудности са с яденето така че начина ми на хранене, времето и честотата предполагам ще бъдат променяни неколкократно в следващите няколко седмици.

Темата беше редактирана от Димитър Димитров на 14.04.13 22:56.

14.04.13
22:57

Честит дневник и успех с целите! :)

Нетренировъчен ден

Храна:
6:40 - 3 филии бял хляб с маргарин + 50гр кашкавал + малко колбас + 200гр кис. мляко
13:30 - 500 мл бял боб + 5 филии хляб + 50гр сирене
20:00 - 2 чинии мусака + 3 филии хляб + 400гр кис. мляко

Срещам мнения, че за някой който иска да дръпне още на височина ( за мен всеки сантиметър е важен :D ) е добре да прави 2-3 стабилни хранения, защото честото приемане на калории потиска произвеждането на хормон на растежа. Имам нужда от повече храна, но за сега мога толкова. :)

Мнението беше редактирано от Димитър Димитров на 15.04.13 22:47.

Тренировъчен ден

Последните 2 дни имах здравословни проблеми с болки в стомаха, невъзможност да се храня както трябва. Днес бях по-добре, но още не съм върнал яденето на добро ниво. Вторник нямаше как да отида на фитнес. Днес направих слаба тренировка - нямах сила да я довърша. Не очаквах чак такава липса на сила. :( Утре и вдругиден трябва да направя по-стабилно ядене за да мога да се върна към пълноценното трениране още в събота :)

Утре съм на рожден ден, повече от 1 “наздраве” не трябва да си позволявам :D

Петък беше добър нетренироевъчен ден. Бях гладен та реших за да вляза по-бързо в нормални темпове да ям когато мога :D
6:30 - 4 филии бял хляб, маргарин, 40-50 гр капкавал, колбас
10:00-12:00 - баничка и вафла
13:00 - 4 кюфтета, 100-150 гр варени картофи, 3 филии бял хляб
17:00 - 2 банана
19:00-22:00 - шопска салата, ядки, няколко шишчета
00:30 - 2 кюфтета, 100 гр варени картофи, 2 филии бял хляб

Събота - Тренировъчен ден
12:30 - 4 кюфтета, 100-150 гр варени картофи, 2 филии бял хляб
16:40-18:00 - Тренировка
20:10 - салата домати и лук, 200 гр ориз, 100-120 гр сирене, 80-100 гр царевичен грис, 3 филии бял хляб

Тренировка:
Набирания с прониран хват: 10х10
Едностранно гребане с дъмбел: 3х10х10кг
Лег: 12х30кг 10х40кг 8х45кг 6х45кг
Флайс с дъмбели: 3х8х8кг
Бицепсово сгъване с EZ-лост: 3х8х10кг(тук килограмите са без лоста)
Трицепсово разгъване на горен скрипец (с въже): 2х8х25кг 1х6х25кг
Вариант на повдигане на ръце встрани за рамо: 3х8х7кг
Клекове: 2х5 само с лоста и 3х5х30кг - мисля че техниката ми е достатъчно добра и вторник ще опитам всички серии с 30кг
Вдигане на крака от вис: 3х12
Извивания встрани: 3х12х20кг

21.04.13
17:24

Вдигай протеина , защото ти е много малко.
Набивай много въглехидрати - ориз , картофи , макарони по няколко пъти на ден.Вафлите , бананите , салатите да са ти за десерт все едно, а не основно хранене.
Храненето ти не отговаря на 18 годишен спортуващ човек.

Мнението беше редактирано от rory на 21.04.13 17:31.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1