Don’t stop when you’re tired-stop when you’re done!

Темата е заключена.
SV

21.04.13
20:16

Здравейте,на 16 години съм 1,65 някъде съм висока,но тежа около 95 кг.Не съм се теглила от доста време не знам дали съм отслабнала или съм качила още просто вече направо ме е страх да се претегля.Имах проблеми с цикъла и отидох да ми направят изследвания,всички показатели са ми в нормата нямам някакъв хормонален дисбаланс или диабет.Ендокриноложката ми изписа хапчета,които помагат в отслабването.Проблема е там,че изобщо не знам как трябва да се храня какво меню да си изготвя и какви упражнения да правя.Нашите искат да се запиша някъде на фитнес,но ме е срам .. никога до сега не съм ходила и много се притеснявам.Забранено ми е разбира се-хляб,сладко и газирано,газирано не обичам да пия и не ми е проблем.Това общо взето..ще се радвам да ми дадете някакви съвети относно храната и упражненията.Извинявам се,ако съм допуснала някакви грешки,регистрирах се преди малко и съм като индианец в момента :Д

Темата беше редактирана от Simona Vasileva на 21.04.13 21:37.

21.04.13
21:22

You don’t have to be great to start.You have to start to be great!
Добре дошла :)

SV

21.04.13
21:35

Благодаря ти :)

21.04.13
21:52

Във фитнеса има хора всякакви и всеки нещо не си харесва...няма от какво да те е срам,познато ми е,бил съм на твое място с доста наднормено тегло.Тогава си мислех,че всички мен гледат и се комплексирах,но всъщност всеки си гледа него си и няма повод за притеснения :)

Спомена ендокринолог...имаш ли диабет?

За хранене потърси из форума,бих ти препоръчал НВД(нисковъглехидратна диета) или подобен режим,не се впускай в чисто гладуване,защото ефекта ще е обратен.Потърси инфо и за интермитентното гладуване,на което попаднах наскоро,но се чувствам много добре от него и виждам резултати.
За да отслабнеш на първо място е диетата.На второ място-кардио...не е нужно да ходиш на фитнес,може да започнеш с тичане в парка или където намериш,по-добро кардио за мен няма :)

SV

21.04.13
22:20

Охх много ти благодаря,помислих си че никой няма да отговори.Ами не абсолютно нищо ми няма нито диабет,казаха ми че резултатите ми са идеални всичко е нормално,но все пак ако не взема някакви мерки и не отслабна може да се появи и диабета..

21.04.13
22:28

Поразрови се из форума, сигурна съм, че ще откриеш много полезни статии! И ти пожелавам успех :) Каквото и да става, не се отказвай. : )

SV

21.04.13
22:30

Много си мила,благодаря ти :)

21.04.13
22:32

казано от kobain на 21.04.13, 21:52:

За да отслабнеш на първо място е диетата.На второ място-кардио...

Ама така казано не е съвсем вярно. Когато човек отслабва е хубаво да тренира и цялото си тяло силово, защото така “подсказва” на тялото си да пази и развива мускулите и да разгражда само и единствено мазнини. Не става само с кардио..

21.04.13
22:41

Здравей ! Аз също съм нов във форума , въпреки че го посещавам редовно от над 1 година ( мързеше ме да си направя акаунт ) (giggle) ...
Както ти казаха хората като за начало се разгледай 5-6 дена тук за да научиш основните неща като хранене , тренировъчни сплитове , възстановяване и т.н .
Искам да ти пожелая успех и да вметна , че няма от какво да се притесняваш в залата , защото всеки е минал в подобен период .. Някои са били много слабички , други са били по-пълни като теб , но НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА ! Чети , храни се и тренирай редовно и най-вече УМНО !
Ако ти липсва мотивация има хиляди видеа в YouTube с уникални трансформации на хора , свалили по над 20-30 кг (  че и повече ) !

Хайде късмет отново , а за в бъдеще ще се надяваме да споделиш резултатите си :)

SV

21.04.13
22:46

Много,много,много ти благодаря и на теб,ще се поразровя както казахте:) И да не мисля да се отказвам,не мога да се оставя на едни килограми всичко зависи от мен!

21.04.13
23:04

Понеже съм патил,ще ти кажа...най-важното е,каквото и да правиш,да не е временно и да не спираш.Да не е просто епизод от живота ти.Много мои познати са доказателството,че даже да правиш много грешки,ако си упорит няма как да не постигнеш резултат,макар и за повече време :)

Другото важно е да не се лъжеш по всевъзможните комерсиални програми и химикали,които обещават отслабване с 300кг за 2 седмици и т.н...хубавите неща стават бавно и няма друг начин,НИКАКЪВ!Просто не спирай,дори и когато си готова ;)

SV

21.04.13
23:11

ами ако имаш предвид за тези хапчета,които споменах трябва да ги пия поне 6 месеца,но най-важното са диетата и движението :)

21.04.13
23:15

Щом лекар ги е предписал е едно,просто казвам да не вярваш на гръмки реклами с големи обещания :)

А аз като бъдещ лекар бих се радвал да видя що за хапчета са това,защото в учебниците по фармакология такива рядко се срещат.Може да ми пратиш името и на лично,за да не е реклама :)

SV

22.04.13
22:28

Еми.. като за първи ден не мина кой знае как,но нищо.Станах малко късно и правих някакви упражнения преди да отида на училище,които намерих в Youtube;d ии все пак издържах цял ден без храна ! :Д Вечерях зелена салата с малко пилешко..Чувствам се толкова объркана.. :Д :х

22.04.13
22:45

Чакам сега някой да те разтреля :D. Прочети и други дневници .Непрекъснато говорят как трябва да се яде ,, преди всичко най-важно ни е здравето .

SV

22.04.13
22:55

Ами ще чакам ;Д

23.04.13
12:00

Здрасти, успех от мен, хич да не ти пука, че не си с фитнес тяло, за да влезеш във фитнеса. Малко е неприятно в началото, ама после се свиква :)

Втора смяна ли си в училище?
Като за начало, яж около 30 минути след ставане. Нужно е, за да си събудиш организма и метаболизма и каквото там се сетиш. Който не може да закусва сутрин обикновено е преял много скоро преди да си легне. Дори и да нямаш навика, ще свикнеш, един от най-полезните навици за здравословен живот е. Гледай да не ти се случва да не си яла повече от 3, максимум 4 часа. И съответно гледай и какво ядеш след като минат тези часове. Като си на училище не е много забавно, когато всеки набива каквото му душа иска, нооо, ти нали си силна, ще се справиш :)

Кажи какви упражнения си правила, колко време. Може да пускаш и линк, че така е малко относително.

SV

23.04.13
21:48

Благодаря тии (хъг) да втора смяна съм ии преди малко се прибрах,защото се шматках малко :д.За закуска ядох малко ягоди и след това изчезнах упражнения още никакви не съм правила и сега ще си потърся някакви и ще се хвана имам време преди лягане да наваксам :Д Трудна работа не знам изобщо какви да си намеря ;д

23.04.13
23:15

казано от Simona Vasileva на 23.04.13, 21:48:

Благодаря тии (хъг) да втора смяна съм ии преди малко се прибрах,защото се шматках малко :д.За закуска ядох малко ягоди и след това изчезнах упражнения още никакви не съм правила и сега ще си потърся някакви и ще се хвана имам време преди лягане да наваксам :Д Трудна работа не знам изобщо какви да си намеря ;д

fitnesinstruktor, zwow, blogilates, fitnessblender, insanity, jillian michaels - точно тези думи пишеш в youtube и тренировки излизат безкрай... даже да напишеш просто “workout”, “cardio workout”, “butt workout”, “abs”, “sixpack” и тн все излизат тренировки. Гледай да са с висок рейтинг и повече харесвания.

Ако нямаш идея защо правиш “цял ден без храна”, по-добре не прави “цял ден без храна”. Не съм съгласна постоянно да ядеш нещо, въпреки че по принцип е доста разпространено да се казва: “Яж 4-5 пъти на ден по малко”. Просто яж когато си гладна. Това е.

А, и за фитнеса - не вярвам, че всеки начинаещ  не е минал през фазата да се чувства неудобно във фитнеса. Но това отминава във времето, а и наистина на НИКОЙ не му пука какво правиш точно ти. Ако можеш да си позволиш, защо не платиш на инструктор да ти направи няколко тренировки или пък направо всеки път да тренирате заедно? Ще ти мине срама, ще ти е комфортно и ще има кой да те следи за правилна техника.

24.04.13
00:13

В тази връзка за не-пукането, бях чела статия за реален случай: кола се блъска във фитнеса, катастрофа, двама от трениращите обаче най-невъзмутимо си продължават с тренировката :)))) Та, наистина, смело :)))

Мнението беше редактирано от ivetass на 24.04.13 00:14.

24.04.13
20:23

http://www.bb-team.org/articles/1589_fitnes-i-zdravoslovno-hranene-za-uchenitsite-vtora-smyana
Докато се ровех намерих това , бях прочела че си втора смяна (следя ти дневника) и реших, че може да ти помогне
http://www.bb-team.org/articles/1586_fitnes-i-zdravoslovno-hranene-za-uchenitsite-parva-smyana и  нещо ако смяната ти се смени :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1