21.04.13
23:56
Преди 2 месеца и половина както си кляках изведнъж ме заболя адски много кръста(все едно някой ми заби нож в гърба тоест остра болка). После си спомням, че цяла вечер стоях изправен за да не ме боли. На следващия ден чувствах лек дискомфорт и нищо повече, а на по следващия вече ми нямаше нищо. Лошото е, че и до сега от време на време като направя по-рязко движение или при някоя по-странна поза както и при клек ме заболява(болката е рязка). При мъртва тяга нямам никакви проблеми. Мина доста време и този проблем се обажда, което ме притеснява. Ще се радвам да прочета вашите мнения.
22.04.13
08:33
Може да става дума за дискова херния. Най-добре е ако искаш да си сигурен да се консултираш с лекар специалист по спортни травми.
Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 22.04.13 08:34.
22.04.13
15:42
Прав е колегата, отиди на спортен лекар да ти каже какво точно ти има, ако отидеш при джипито, думите почти винаги са: “спри да тренираш, или каквото там правиш.” Долната част на гърба е място, от където минават много нерви, трудно някой може да ти каже така от къде идва болката.
22.04.13
23:40
Здравей , задължително отиди на лекар да те прегледа и да каже какво ти е . Със здравето шега не бива . Преди 3-4 години тренирах лека атлетика , бях малък , още растях (не че сега не раста) но тогава се натоварвах с много килограми и правех по много упражнения , понеже дисциплината ми беше такава (клекове , полуклекове, изхвърляне , обръюане и т.н които натоварват ктъста) . И след една тренировка така ми се появиха остри болки но си казах “ще ми мине” и така не ми мина , времето си минаваше а мен всеки ден си ме болеше . Ако направя по рязко движение веднага се усесташе остра болка , на тренировка не можех да правя упражненията от факта че ме болеше много само при навеждане . И така 1 година не ходих на лекар , но нямаше на къде вече и отидох , та ми откриха 2 дискови хернии . Казаха ми да спра с тренировките . Ходих и по София по лекари и т.н . Както и да е , аз не се отказах от тренировките просто тренирах по леко и изключих доста упражнения . Първите 1-2 години имах силни болки , но постепенно отшумяха ( няма ги вече острите болки) пак си ме боли но не е както преди . Та това от мен , малко се увлякох в писане но реших да споделя :) . Надявам се да не е нещо подобно , но все пак отиди на лекар да те прегледат :) . И пиши после какво са ти казали ;)
02.05.13
13:33
Дисковата херния е опасна - не можеш да мръднеш на никъде без силни болки... Но внимавай да не те засилят на операция - не за друго, ами сега направо има надпревара в операциите, дори и да няма наистина нужда от това, защото на лекарите им плащат повече в тези случаи. А този вид операции са с малък % на сполучливост. Вярно е, че ако е сполучлива - поне 20 години няма да имаш проблеми, но след това отново започва да се развива и то по-лошо. А тогава вече ще си на възраст, в която всичко много по-трудно минава или дори не се оправя. Старите лекари в такива случи препоръчват да се пазиш от тежки натоварвания и да си изкараш живота без операция.
Когато ви предстои пътуване в чужбина, независимо дали за екскурзия или почивка е много важно всичко да ви е перфектно уредено. Един отличен вариант за това е да се ползват услугите на туристическа агенция ММТравъл http://www.mmtravel.bg/. Имате ли проблем с гризачите? Ако отговорът ви е да, то вижте този наръчник за справяне с гризачите http://www.pestcare.bg/pomagalo-za-vrediteli/plyhove. Спортните новини са едни от най-четените в България. Затова и спортните сайтове в България са наистина много. Ето и ревю за един от тях Sportni.bg в българската търсачка Напред.БГ http://napred.bg/www.sportni.bg.html. Освен ревюта на спортни сайтове в Напред.БГ ще намерите и ревюта на новинарски сайтове от типа на http://napred.bg/www.hotnews.bg.html
Мнението беше редактирано от Ганчо Бонев на 17.05.13 10:48.
02.05.13
14:44
Така е , на мен повечето лекари ми казваха “само операция ще те оправи” . НО се намери един много добър познат лекар , който категорично ми каза да не се подлагам на операция защото е много опасно , а и съм малък и все още раста . Препоръча ми да не се натоварвам . Каза ми при възможност да се запиша на плуване и упражнения за укрепване на гръбните мускули .