21.04.13
19:09
цел-мм;стаж-почти1година
1.гърди,трицепс,корем
2.почивка
3.гръб,бицепс,предмишница
4.почивка
5.крака,рамене,трапец
6.почивка
7.почивка
Въпроса ми е дали да използвам този сплит или 4дневен?
21.04.13
20:36
Абе ти през ден ли смяташ да пускаш нова тема от рода на “как е сплитът” “как е тази програма” и т.н. ?
П.С. Ето прочети [email=http://www.bb-team.org/forums/viewthread/42883]Кратък наръчник - как да задаваме интелигентно въпроси?[/email]
21.04.13
21:37
казано от ronnie_coleman на 21.04.13, 20:56:
може и секи ден :D
(Y) Идеален е!
Всичко ми допадна .. само “3.гръб,бицепс,предмишница” лично не ми харесва , но все пак хората сме различни и не чувстваме тренировките по един и същи начин !
Ако натренирам гърба както трябва не ми стигат силите за бицепс ( не прекалявам с упражненията ) , но все пак не ми стигат .
Та за самата програма .. супер си е , но аз лични бих отделил ръцете в отделен ден :) . Можеш да сложиш най-изоставащата си мускулна група в началото на седмицата , защото ще имаш възможнст да я натренираш най-здраво поради предишните 2 почивни дни :)
21.04.13
23:40
Гръб с трицепс,гърди с бицепс,рамене с крака е по-добрия сплит.
Поради гореспоменатите причини.
ако права гръб и трицепс в понеделник не мисла ,че до сряда трицепса ще са е въстановил на 100% и няма да мога да направя гърдите добре. а пак като правя бицепс с гръб след гърба просто донапомпвам бицепса с 2 или 3 упражнения
Прави крака и рамо в Сряда тогава.
ПС: Това за гръб/бицепс гърди/трицепс си зависи доста от човека, защото примерно аз тренирам така и си правя перфектни тренировки.
ето какви упражнения мисля да правя през първата седмица:
гърди,трицепс,корем
1.лег с щанга 4х6-8
2.полулег с щанга 3х6-8
3.обратен лег с щанга 3х6-8
4.флайс от лег 3х8-10
5.лег с тесен хват 4х6-8
6.кик-бек 3х10-12
7.коремни преси 3х10-12
8.повдигане на краката 3х10-12
гръб,бицепс,предмишници
1.мъртва тяга (с щанга) 4х6-8
2.гребане с щанга (надхват) 3х6-8
3.гребане с т-щанга 3х6-8
4.набирания пред гърди с широк надхват - 3х8-10
5.бицепсово сгъване с щанга от стоеж 4х6-8
6.концентрирано сгъване 3х10-12
7.сгъване за предмишници с щанга с надхват 3х8-10
8.сгъване за предмишници с щанга с подхват 3х8-10
крака,рамене,трапец
1.клякане с щанга зад врат 4х6-8
2.напади с щанга 3х8-10
3.римска тяга (с щанга) 3х6-8
4.повдигане на пръсти с щанга зад врат от стоеж 3х8-10
5.раменни преси с щанга зад врат от седеж 4х6-8
6.разтваряне на ръцете встрани 3х8-10
7.повдигане на дъмбели встрани при наклон напред 3х8-10
8.трапецовидно повдигане на рамене с щанга 3х6-8
Мнението беше редактирано от Ронката на 22.04.13 18:18.
казано от Nasko на 22.04.13, 18:03:
Прави крака и рамо в Сряда тогава.
ПС: Това за гръб/бицепс гърди/трицепс си зависи доста от човека, защото примерно аз тренирам така и си правя перфектни тренировки.
за краката ми трябват най-малко два почивни дни ,защото правя тежки тренировки и не мога да са възстановя за един ден, а след рамо ще ми е доста трудно да направя добра тренировка на гъдите
22.04.13
23:29
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.04.13 22:36.
22.04.13
23:34
Аз съм по абсолютно същия билд (като изключим предмишниците и корема, дето изобщо не ги тренирам) и съм доволен.Нито трицепса, нито бицепса, нито рамото ми спъват тренировките в следващите 2 дена.
Тва за “бицепса ми се измаря от тренировката за гръб и не мога да го натренирам след тва качествено” ми звучи мега странно.Сякаш има няколко часа разлика от началото на тренировката до тренировката за бицепс.
При едно подходящо темпо и адекватно разпределение на упражненията, бицепса е натоварен през цялата тренировка и накрая го завършваш просто с 2 упражнения, все пак не е чак толкова голяма мускулна група, че да я щадиш повече от гърба (който повече ще компенсира, ако го тренираш със изморен бицепс)..И все пак разликата е бахти минималната и не вярвам да оказва някво влияние, което си струва да се отбележи.И по класическия гърди/бицепс; гръб/трицепс, и по тоя гърди/трицепс, гръб/бицепс съм тренирал и втория повече ми допада.Звучи ми по-логично да довърша трицепса след гърди, който е пълен с кръв и да го натоваря докрай, отколкото да започвам бицепс, останал почти неактивен през по-голямата част от тренировката...С един куршум два заека.
ПП:Бих махнал обратната лежанка и флайса и добавил кофи + Флайс полулег/Пек-дек/Кросоувър
Мнението беше редактирано от Tsvyatkoff на 22.04.13 23:38.
При условие, че тренираш само 3 пъти седмично, в троен сплит и само с по една тренировка седмично за група - гърди+бицепс и гръб+трицепс е по-удачния вариант.
23.04.13
13:00
Аз искам да попитам добре ли е да тренирам гърдите и раменете в един и същ ден ?!?
казано от Роки Макавелов на 23.04.13, 13:00:
Аз искам да попитам добре ли е да тренирам гърдите и раменете в един и същ ден ?!?
ми не е зле според мен