Моят корем и хляба

22.04.13
18:30

Искам да споделя един проблем и да видя дали и други хора имат подобен проблем:

Проблема ми е такъв че, ако ям всеки ден хляб дори и по 1 филия на ядене, ставам супер мазен в корема и се чувствам постянно подут,  а ако не ям хляб и си ям сладко здраво се чувствам енергичен и не качвам никаква мазнина..+ това от хляба ме боли корема след всяко ядене, не-знам как ми действа обикновения хляб но явно ми действа зле?

Ако спра напълно хляба , ще сваля ли мускулна маса?

Натурата ми е такава че генетично имам и по широк таз и като корема ми се надуе малко и става грозно..

Темата беше редактирана от Gladiatorus Baromeri на 22.04.13 18:32.

22.04.13
19:47

казано от Gladiatorus Baromeri на 22.04.13, 18:30:

Искам да споделя един проблем и да видя дали и други хора имат подобен проблем:

Проблема ми е такъв че, ако ям всеки ден хляб дори и по 1 филия на ядене, ставам супер мазен в корема и се чувствам постянно подут,  а ако не ям хляб и си ям сладко здраво се чувствам енергичен и не качвам никаква мазнина..+ това от хляба ме боли корема след всяко ядене, не-знам как ми действа обикновения хляб но явно ми действа зле?

Ако спра напълно хляба , ще сваля ли мускулна маса?

Натурата ми е такава че генетично имам и по широк таз и като корема ми се надуе малко и става грозно..

Сегашният бял хляб е изключително вреден тъпкан е с много “хубави” неща. 

А въпроса, дали ще свалиш мускулна маса? звучи смешно.

22.04.13
19:49

Поздрави за бързият отговор.

22.04.13
19:52

Яж пълнозърнест хляб

Има храни, които по принцип (не) са окей, а (не) ни действат добре и обратно. В твоя случай хлябът изглежда, че повече пречи в режима ти, отколкото ти помага. Или опитай с друг, или опитай без него.

За мускулната маса - хлябът не влияе пряко, освен ако не си иноватор по темата. :)

22.04.13
20:13

Или пълнозърнест хляб или изобщо замени хляба с качествен въглехидрат като ориз.Е ,знам че е трудно всеки ден да се лупа ориз,ама импровизирай все пак..

22.04.13
20:30

Благодаря за бързите коментари пичове, ще го спра напълно хляба.

22.04.13
20:30

Болките в корема и подуването след ядене на хляб може да са симптоми на глутенова ентеропатия. Пълнозърнестият хляб не е решение - глутен се съдържа в пшеницата, ръжта и ечемика, независимо от обработката им.
Ако това е така, оризът и царевицата няма да ти причиняват това, също както и малки количества овес (в него се съдържа глутен, но доста по-малко). Пробвай и ще разбереш.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.04.13 20:39.

22.04.13
20:35

Задължително ще пробвам.
За жалост само мога да споделя , че днешният хляб няма нищо общо с тоя преди 15години....Съседите ми правеха хляб, той беше по тъмен от този дето е сега бял, и 1 филия тежеше повече и от 2 филий си доста сит.. но времена сега всичко е найлонено

Мнението беше редактирано от Gladiatorus Baromeri на 22.04.13 20:36.

Продават машини (домашно хлебопекарни ;) ) Там добавяш продуктите (брашно, мая, вода) и тя сама меси тестото, пече го и излиза чист и натурален хляб без излишни набухватели ;) :)

22.04.13
21:38

А за какво ти е толкова тази хляб?

24.11.13
18:59

Аз съм пък точно обратното. Когато не ям хляб свалям много добре но почва да ме боли корема много бързо. За закуска обикновено ям една филия хляб и на обяд обикновено ям сандвич. Трудно е да ги избягна но не е невъзможно. Проблема е че когато почна съвсем да избягвам хляба и идват болките в корема. И даже не са точно болки а по скоро едно като неприятно чувство.

Някакъв съвет? Гледам че темата е малко стара дано някой се отзове

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1