Какъв ефект може да очаквам от тичането?

Здравейте, искам да попитам какви резултати мога да постигна с тичане (5-7) пъти в седмицата, като средно тичам между 20-40 минути при бавно темпо, след което правя и упражнения вкъщи. Гледам да наблягам на плодове и зеленчуци + много вода. Достатъчно ли е това за стягане и съвсем малко отслабване (в рамките на 1-2кг.)?
Благодаря предварително

19.03.13
01:49

5-7 пъти в седмицата според мен е прекалено много. Ще се пренатовариш излишно, което пък може да доведе до контузия или нещо друго. А и като цяло за да поотслабнеш и да се стегнеш не е нужно да бягаш всеки ден, като за начало 3 пъти седмично.

19.03.13
06:31

С бягане бавно темпо по 20 минути никой не е претренирал.
след като свикнеш малко с лекото темпо, увеличи малко и понякога си давай почивка ако много се натовариш.
Недей да ръфаш само зленчуци и ябълки, ще си остържеш корема. Яж месо, яйца, сурови ядки, риба, маслини, зехтин. Зеленчуците са за гарнитура.

Благодаря ви много:)

22.04.13
03:02

относно бягането-4 пъти по 400м на всеки 400м около минута почивка и по 20 лицеви (малко не ги изпълнявам много добре) през почивките на първите 3 обиколки. това 3-4 пъти седмично става ли за стягане и поддържане на някаква  форма (знам че е малко,но това са ми възможностите- все пак трябва да се прави с удовоствие, а не да се превръща в мъчение)

23.04.13
21:19

казано от Ani Ivanova на 22.04.13, 03:02:

относно бягането-4 пъти по 400м на всеки 400м около минута почивка и по 20 лицеви (малко не ги изпълнявам много добре) през почивките на първите 3 обиколки. това 3-4 пъти седмично става ли за стягане и поддържане на някаква  форма (знам че е малко,но това са ми възможностите- все пак трябва да се прави с удовоствие, а не да се превръща в мъчение)

Ако не прекаляваш с тортите и тутманиците става ;)

03.05.13
16:51

Аз правя точно същото като програма , но въпросът ми е каква е подходящата добавка при тичане, за горене на калории -чудя се дали аминокиселини , fat-burner, L-carantine :) ???

16.05.13
18:25

Аз тичам почти всеки ден в парка и се чувствам наистина добре! Ако можех и всеки ден бих го правил но по редица причини не мога... Пробвайте упражнението :) Тичайте 1 седмица и ще видите колко добре ще се чувствате!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1