Често настивам след тренировки - претоварване на ЦНС?

24.04.13
10:19

Така значи попринцип не взимам никакви лекарства от години.И много рядко настивам.И като настина го оправям за 2-3 дена макс.
Обаче забелязвам че като тренирам интензивно и ме фаща настинка на другия ден доста често за 2 месеца  3пъти..
Та чувам че е възможно да претоварвам ЦНС-а как да разбера дали го претоварвам докато тренирам и как да го избегна.
Щото мускулите си могат обаче на другия ден съм с паднал имунитет.Яденето ми не е зле пия и multivitamins opti men,глутамин 1-2 чаени лъжици на ден,хтенд, fishoil, и женшен на хапове, мака на прах и спирулинови водорасли пак на прах и пак туко виж и ме фане настинката, А тия храни би трябвало да дигат имунитета.
Яденето ми представлява неква вариация на
сутрин овесени ядки + бадем + кашу и още 1-2 вида ядки + стафиди  тва смесено в кисело мляко и поръсено отгоре със пчелен прашец. 1литър мляко за целия ден, 1-2 пъти протеинова матрица, Пържоли от пиле + ориз,спагети,картофи,броколи,или друга гарнитура,Консерва риба тон със 1 лимон и 1-2 глави лук мешано,и 4-6 филии пълнозърнест хляб.

Също имам и една стара креатинова матрица на сайз он  от която пих 1доза на последната тренировка.Та и след креатина ме фана настинката.И преди съм пил ама май ще почна да го избягвам креатинчето.Много сила ми дава още от първата тренировка обаче на другия ден съм настинал :D

Тренировките са ми 3 пъти в седмицата и са две които ги редувам.
Ден 1
Набиране 3х макс широк хват
Набиране 3х макс тесен хват
Кофи с акцент на гърдите 4х макс със тежест
Бицепсово сгъване 3х6-8 или 10 редувам различни лостове,дъмбели
Тяга с прави крака 1х15 със 2 загряващи серии преди това (работната серия я правя с макс кила)
Пул овер с малка тежест да се разтегна 1х20
Прасец 3х20 а ако съм много разцепен пропускам
Корем според зависи колко сила имам останала от 1-2 упражнения или пропускам ако съм много разцепен.

Ден 2
Лежанка 3х10-12
Раменни преси 3х10
Гребане с лоста 2х15
Бицепсово сгъване 3х6-8
Клек 1х20 преди това 2-3 загряващи серии от по 15-20 повторения (работната серия я правя с макс кила)
Пул овер с малка тежест да се разтегна 1х20
Пак прасец и корем като може и да ги пропусна ако реша че немам много сила останала

Та чудя се дали не претоварвам ЦНС..Ако да как да го избегна или как да я възтановявам по бързо и да я направя по издръжлива.
Щото си имам сила дори ето днеска като отида да тренирам пак съм сигурен че ще изкъртя упражненията и със запушен нос..
Тялото може пък имунната система пада :( Дайте някакви предложения..
Това което съм замислил аз е да премина на програма за сила 5х5, че вече забелязвам силата почна да разте доста по бавно на  клека и тягата, за разлика от другите упражнения, а преди беше обратното  клека и тягата ми разтяха най бързо а останалите упражнения по бавно.Хмм

24.04.13
11:44

С калорийния баланс как си? Ако си прекалено дълго на дефицит е възможно да се отслаби имунната система. Особено в идиотски периоди на климата в България като октомври/ноември или март/април.

24.04.13
11:59

Ами не мисля че съм в дефицит ям си стабилно.Под 160гр протеин гледам да не падам.Въглехидратите не ги броя ама и не ги ограничавам.Ям всичко без сладки работи щото не са ми вкусни.85кила съм и работя за маса. Сега осъзнавам че малко плодовете и зеленчуците ми липсват може и тва да ми е крашнала имунната система.Хмм

24.04.13
21:14

И аз съм така.Ей ся са ми подути сливиците и ми е запушен носа.По принцип съм на някъв дефицит, ама аз имам тенденцията да го запълвам тоя дефицит поне веднъж-дваж седмично.Пък и то с т’ва смотано време, дето сутрин излизам с горнище и треперя, а по обед ходя по тениска и се потя..15-20 градуса амплитуди, все едно си в пустиня...

02.05.13
13:02

Най-лесно и неусетно се настива в топло време, но когато има големи разлики сутрин, обед и вечер в температурите и все трябва да се обличаш и разсъбличаш и все нещо пропускаш. Затова е хубаво в такива дни да се намали темпото и да не се претоварва тялото - топлината подлъгва, така и пневмония се хваща.

Нова Телевизия е втората по рейтинг телевизия в България, а голяма част от нейната програма е в развлекателния жанр. Повече за телевизията вижте в http://napred.bg/www.novatv.bg.html. Социалната мрежа svejo.net със сигурност е сред най-популярните сайтове в България. Тук http://napred.bg/www.svejo.net.html ще намерите информация за това как да го използвате максимално. В напред.бг ще можете да намерите и информация за различни новинарски сайтове. Ето очерк за сайта hotnews.bg http://napred.bg/www.hotnews.bg.html. Само с няколко клика ще можете да намерите много и различни български приказки в интернет. Ето всички приказки на Георги Райков събрани на едно място - http://napred.bg/приказки-от-георги-райчев.html

Мнението беше редактирано от Ганчо Бонев на 17.05.13 11:12.

17.05.13
20:19

Най-лесно и неусетно се настива в топло време, но когато има големи разлики сутрин, обед и вечер в температурите и все трябва да се обличаш и разсъбличаш и все нещо пропускаш. Затова е хубаво в такива дни да се намали темпото и да не се претоварва тялото - топлината подлъгва, така и пневмония се хваща.

Това е абсолютно вярно, а аз ще допълня, че ако след тренировка не се смени блузата или изчисти потта - тя се охлажда и оставайки на кожата - предизвиква настинка. Най-добре е да се отиде на лекар, който да види да няма някакъв проблем. В крайна сметка в медицинския университет нали затова се учат хората. Имах един приятел, който работеше във фирма за ковано желязо. Мисля, че беше Sokrates Sahinler, той беше здрав като желязо. Появи ли му се болка обаче, железен или не отиваше веднага на лекар и и досега е в страхотна форма. Преди няколко години обаче си взе виза за Русия и не го търси вече. Мисля, че учи в някой университет в Москва или нещо подобно.
Помня го и с още нещо, а именно, че беше страстен колекционер на монети. Даже май участваше и в създаването на един сайт, специализиран само за монети - http://moneti.freebg.eu/.

Мнението беше редактирано от Алина Кали на 07.11.14 14:30.

17.05.13
21:00

Принципно и кофи да пиеш със споменатите от теб добавки, няма никаква гаранция че ще си по-здрав! Това че е модерно, и кьораво и сакато пие разни екзотични билки и прочее, далеч не значи че реално това което пие е истинско, и че ще има някакъв ефект. По-удачния вариант е да отидеш на лекар, и да си направиш профилактични изследвания.

13.06.13
20:30

казано от summertime на 17.05.13, 21:00:

По-удачния вариант е да отидеш на лекар, и да си направиш профилактични изследвания.

Най-правилния съвет, а после може да има и други, според резултатите. Добре е да прочетеш внимателно и какво пишат в интернет за случая. Просто да си по-информиран. Давам пример. Вкъщи имахме проблем с хлебарките и след известно време ровене в интернет открих този сайт с информация за това как да се справим с хлебарките у дома. Сега нямаме проблеми, пък ако някой ден се появят, веднага влизам в pestcare.bg и си викам специалисти. От тази фирма, освен това поддържат и най-ниските цени за премахване на хлебарки в София.

Мнението беше редактирано от Andrey Gerasimov на 11.11.14 10:46.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1