20.04.13
13:06
Искам да попитам дали има проблем ако се тренира и се пуши от време на време - примерно на някакво събиране или просто ей така? Също и ще има ли голяма вреда, ако на ден се пушат максимум 2-3 цигари ? Благодаря предварително ! :)
Темата беше редактирана от MephaiLeR на 20.04.13 13:11.
20.04.13
15:03
Лично според мен няма да навреди примерно, ако 1 път седмично изпушиш 1-2 цигари, но при по-често може би да.
20.04.13
15:09
Трениране и пушене?Звучи доста несериозно. :)
Аз пуша всеки ден като 1 малка печка :D
Кофти е, но е много трудно да си пушач и да ги спреш :(
Определено няма да ти вреди в твоя случай.
Съквартиранта ми е заклет пушач, с него ходя на фитнес. При силовите тренировки няма почти никакви проблеми. Но опрът ли се нещата до кардио- веднага издъхва.
Иначе по 1-2 цигарки седмично не мисля че е кой знае какъв проблем, даже никакъв. Но системното пушене не е добро нещо.
20.04.13
20:25
Тъй то, на мускулите няма ефект - вдигаш си килограмите, ставаш мускулест, но като опре до бой, едно 50кг. боксьорче ще те смачка... Естествено, че има ефект върху сърце, съдове, мозък, химични реакции... Това, че тялото още не е сдало багажа не означава, че след 10г. ще си както сега. Пушиш ли един ден ще заебеш спорта. (от наблюдения го казвам) Същото важи и за пиенето.
Не бих заебал моята най-голяма страст(тренирането) заради някаква отрова, по скоро бих ги спрял. Пуша от година и половина и ме интересуваше дали има изобщо някакъв малък шанс двете да се съчетаят, но явно принципа си остава “Или пушиш, или не”. В такъв случай ще си наложа волята и ще ги спра завинаги. Благодаря ви за отговорите! :)
казано от MephaiLeR на 20.04.13, 20:55:
Не бих заебал моята най-голяма страст(тренирането) заради някаква отрова, по скоро бих ги спрял. Пуша от година и половина и ме интересуваше дали има изобщо някакъв малък шанс двете да се съчетаят, но явно принципа си остава “Или пушиш, или не”. В такъв случай ще си наложа волята и ще ги спра завинаги. Благодаря ви за отговорите! :)
Значи спорта е голямата ти страст, пък пушиш.. :D Сам си пречиш.
24.04.13
14:41
казано от Ragnarous на 20.04.13, 20:25:
Тъй то, на мускулите няма ефект - вдигаш си килограмите, ставаш мускулест, но като опре до бой, едно 50кг. боксьорче ще те смачка...
Че то 50 килограмовото боксьорче може да те смачка и да не си палил цигара през живота си :D Други са факторите там ;)
Тъпо е да се пуши, преди време ги спрях и имах значително повече въздух (може и малко психологически да съм си го наложил) при бойните тренировки. Сега да ме пита човек защо пак пуша :@
24.04.13
16:05
Продължавайте да пушите, но поне вижте и се образовайте какво пушите:
http://dnevno.bg/upload/content/1780/original/smoking-ingredients.jpg