Антикатаболизъм

20.04.13
22:41

Здравейте,
Вече 2 месеца пия BCAA с цел постигане на антикатаболен ефект по време на чистене подкожни мазнини. Постигам желания ефект , но има още за чистене. В тренировъчни дни с интензивни кардио тренировки по 40-50минути приемам по 20гр. BCAA около тренировката. В дни със силови тренировки - 10гр. БЦАА. (общо взето - 80-90гр. бцаа седмично)
Та въпросите ми са :

- Мога ли да продължа да приемам БЦАА , като се има в предвид, че вече 2 месеца пия такива (възможни ли са странични ефекти при по-продължителен прием) ?

- Като се има в предвид целта ми - антикатаболен ефект (запазване на ММ в период на чистене) : BCAA или глутамин (или фетбърнър?) ще ми свърши най-добра работа ?

- По 10гр. BCAA на ден достатъчни ли са за предпазване на мускулатурата от разпад ? (малко тъп въпрос , тук си зависи и от храната , но ... до колкото може да се отговори :D )

Накратко : да продължа ли с BCAA или да премина на глутамин , като единствената ми цел е да се предпазя от мускулен разпад по време на чистене ?

Благодаря Ви предварително :)
Поздрави!

Със или без БЦАА, освен ако не си на 5-6 % подкожни или правиш по 72-часови фастове с по 3-4 тренировки в тези 72 часа няма да изгубиш и грам мускул. Може да ти падне обема, но това е нормално - изхвърляш ненужната вода и мазното около мускула. Тогава най-често хората се филмират. Бих оставил по-голямата доза БЦАА за силовите тренировки, а преди кардиото - кофеин. И гледай да е на гладно.

ЖЧ

24.04.13
16:26

Приемай BCAA, повече протеин, аминокиселини и всичко ще е наред.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1