Изместване на рамото

22.04.13
18:43

Здравейте. Тренирам от скоро - 1 месец. Започнах с 2 седмици кръгови упражнения , след което си тренирам всяка група в различен ден. Имам един проблем с лявото рамо , който се проявява най-вече при лежанката. Самият проблем е , че по инерция го измествам нагоре при хоризонталната лежанка. Може би не ми достига силата в лявата ръка . С дясната нямам такъв проблем. Нямам травми в рамото , нямам и болки. Другите мускулни групи си ги тренирам без проблем като това не се появява. Ще се радвам да ми помогнете. Благодаря.

22.04.13
18:59

ами прави за рамо упражнения с дъмбели като : повдигане напред за предно рамо ; разтваряне встрани за средно ; повдигане при наклон за задно ; раменни преси с дъмбели

Правя ги. Тренирам рамото като отделен мускул всяка седмица и в началото ми беше доста слаб мускул, но за този месец успях леко да го заздравя , но за съжаление това все още се появява.

24.04.13
16:26

Може би неправилно изпълнение или прекален товар на щангата ?С колко кила я правиш и колко повторения можеш да направиш с тях? А храната как е , защото недостига на сила може да е  и от недостатъчно храна? Опиши си една твоя тренировка в ден за гърди.

Мнението беше редактирано от Пенев на 24.04.13 16:27.

Това се случва с малко килограми - около 30 . Поради тази причина ми идват в повече в лявата част и просто започвам да си повдигам рамото, за да успея да ги бутна. За дясната нямам проблем, с нея си изпълнявам правилно упражнението и 30 кг не са ми много . Забравих да кажа , че по принцип съм десничар (ако има някакво значение).

П.П. А тренировката ми за гърди е следната - хоризонтална лежанка 3х10;
горна лежанка - 3х10;
долна лежанка с дъмбели - 3х10;
флайс - 3х12;
пулоувър - 3х15;

Мнението беше редактирано от Даниел Петров на 24.04.13 17:02.

24.04.13
18:22

Винаги едната страна е малко по-силна от другата. Смени упражненията с лост с такива с дъмбели за известен период от време, за да не компенсираш с по-силната страна. И изпълнявай внимателно упражненията, за да можеш да се следиш да си стриктен.

П.С. - щом вдигаш 30 от лег, значи си съвсем начинаещ. Прекалена ти е тренировката за гърди. Съкрати я на половина.

24.04.13
18:27

Мен ме боли рамото, ако не загрея както трябва. Загрявай по-добре, може това да е проблемът. :)

Благодаря ви за отговорите.

Да, начинаещ съм и лежанката е единственото упражнение , където срещам трудност и си стоя на едни и същи килограми един месец (може би именно поради този проблем). Иначе както казах не усещам никаква болка в рамото. Просто, когато вдигам и примерно съм бутнал с дясната ръка до края , с лявата все още се мъча и започвам да си местя рамото , за да доизбутам до горе. Надявам се , че като заменя упражненията с лоста с дъмбели, нещата ще се пооправят.

24.04.13
20:51

Лежанката не е упражнение , което може да се прави когато си поискаш , защото е тежко. А иначе колко пъти тренираш в седмицата и какво време имаш за възстановяване между отделните тринировки ? И вземи я съкрати на половина .

Ами тренирам 5 дена в седмицата - понеделник - гърди; вторник-гръб; сряда почивам ; четвъртък- ръце ; петък- крака и събота - рамо. Но сега мисля да сменя ръцете и рамото и да видя дали нямам сила в рамото заради краткото време за възстановяване.

24.04.13
22:04

Ако тренираш всяка мускулна група по начина , по които тренираш и гърдите няма да се изненадам , че ти идва нагорнище.Направи си ги тренировките 3 пъти в седмицата максимум , като например може да комбинираш гърди с трицепс и бицепс , гръб с рамо и предмишница и крака с корем.Пробваи така , но не с голям брои серии и сподели как се чувстваш след време.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1