28.09.05
11:57
и така обещаното си е обещано и подхващам темата за х формата и влиянието на различните тренировъчни методики върху силуета на тялото. за начало може би важно е да си изясним образно , какво представлява натрупването на мускули. лично мое мнение е , че целият процес може да се оприличи на натрупване на слоеве мускулатура върху една предварително зададена костна структура. заглавните места на въпросните мускули също са от решаващо значение за начина , по коъто в последствие изглежда натрупаната маса.
акцентът на всяко едно упражнение , което изпълняваме в залата , е насочен към конкретна мускулна група , която обаче генетично е закодирана в телата ни като “лесно ” или “трудно” вървяща ни. неслучайно на един му вървят ръцете за сметка на краката да кажем . друг пук е с фантастични крака , но гърбът му куца. движенията и интензитетът , с който ги изпълняват са еднакви , но резултатите коренно различни . казват масово , че от клек растял задника . може да порасте , а може и с милиметър да не мръдне - въпрос на генетика . на всичкото отгоре има и 100 различни начина да се изпълни това упражнение. по залите обаче стойките за клек почти винаги са свободни ( за мой късмет ) или пък някой прави трапец или бицепс на предпазните ограничители на стойките . но това е донякъде разбираемо - упражнението е тежко и е по лесно да не се прави . второто, набедено за развалящо симетрията упражнение, е тягата. едва ли има по - неприятно движение за масовият трениращ . не стига , че те оставя разкъсан на парчета , ами и не получаваш никакво напомпване на някоя атрактивна мускулна група . какво по - лесно тогава от това да кажем , че от нея растат задника и се разширява талията и готово - проблемът отново е решен . истината обаче е гадна и те чака зад ъгъла , готова да ти стовари някой винкел на главата :) а тя е , че мускулатурата , изградена без съдействието на клек , тяга и лег и “камуфлажна” , липсва и необходимата плътност , за да се задържи и не изчезне в едни по - критични в културистично отношение моменти. природен биологичен закон е , че организмът не задържа това , което не му е необходимо , тъй като на него не му е необходимо да изхранва ненужни му мускулни клетки , които харчат много енергия . натрупването на допълнителна мускулатура е отговор на повишени натоварвания и стрес върху тялото. колкото по - голям и силен е стресът , толкова по - дълго време тялото съхранява закодираната вече в нервите информация за необходимост от по - голяма мускулна маса . колкото по - леки и раздразващи само нервната система са натоварванията , толкова по - краткотрайна е необходимостта от така радващата ни мускулна маса.
и тук отново се връщам към х формата. нейното получаване несъмнено се влияе от конкретни упражнения и техники , но отказването от тежките мускулноизграждащи движения с прзумпцията , че те ще доведат до влошаване на силуета, е градене на къща без основи . резултатите отново няма да дойдат лесно и наготово , а на всичкото отгоре и ще си отидат с пъти по - бързо в един кризисен момент.
тази тема сега май стана за раздел тренировки , а не за общи теми , но и тук би могла да намери мястото си , тъй като предполага известна полемика :) оставям решението на модераторите :)
емчо не е v , ами баш за х говорят сега , защото нали и бедрата се разширяват надолу. v беше по времето на стив рийвс и компания , които още нямаха подобни бутове :) не че аз нямам де както можеш да забележиш от новата снимка дато съм постнал ;)
28.09.05
12:14
[quote author=“joropower”]емчо не е v , ами баш за х говорят сега , защото нали и бедрата се разширяват надолу. v беше по времето на стив рийвс и компания , които още нямаха подобни бутове :) не че аз нямам де както можеш да забележиш от новата снимка дато съм постнал ;)
Мене V повече ме кефи са взеха да се изродяват!
абе трябва да си има и добри бедра , но мен примерно от старите може би най - балансиран ми се струва кен уолър . добра маса и хубава симетрия . всеобщият ни любимец арнолд си е мааалко несиметрични бедра.
Дамм имаше в МиФ обширна статия и ставаше въпрос за Х а не за V формата.
Беше истипосан отпред мр Олимпия от преди доста години на фона на сегашните изглежда смешен, но там се търсеше точно Х формата и бяха дадени няколко културиста дето се придържат към това
Не го четох щото ми е .....
има и приложена програма
Нещо се бъркаш :lol: 8) 8) ,точно в новото списание я има тая статия
и Стив Рийвс е най отпред като еталон за такава фигура
знам мишкин , ама рийвс и компания са си баш v формат. никакво х :):):) иначе списанията могат и сендоу да сложат ако искат:)
Абе то е пак е X ама малък и то като си изкара стъпалата навън да сочат :lol: :lol: Иначе в релакс с пръстите един до друг съм съгласен
че са им прави краката.То тая статия и без това
май си е за по умерена фигура дето я търсат повечето хора.Друго си е Рони с 95 бедро верно е :lol: :lol:
честно казано мен рони не ми допада вече като физика. предпочитам дориан , гюнтер и други от този тип физики. рони просто ,когато отпусне рамене и не прибира стомаха , изглежда доста зле . за мен дориан е перфектната комбинация на маса , релеф , плътност и сепарация . като пакет от тези показатели и недостижим.
Жоро предполагам, че щом си чел статията си разбрал, че не става дума за категорично изхвърляне на упражнения от програмата! Клека, лега и тягата си присъстват, но просто изпълнението е по-различно!
Пример за изключителна физика - Франк Зейн...просто свинете като Рони могат да се скрият! Гръцкия идеал за фигура FOREVER!
Хехе, пак стигаме до обсъждане на този сайт. Разгледайте го ако не сте го виждали досега и преценете коя физика най-много ви допада. За мен лично Flex е най-добър, с изразена x форма, но симетричен и много релефен.
А колкото до статията за базовите упражнения не мисля, че някой ще има различно мнение от това, че са абсолютно задължителни за изграждане на мощна, балансирана и плътна фигура.
я погледнете добре дани падила . каква форма само . иначе дориан си е дориан - няма две мнения.
29.09.05
23:41
ако някой не е гледал филма The Longest yard да го гледа!Просто се накефих на здравеняци-ОГРОМНИ машини :wink:
Флекс е моят фаворит :wink: