Достатъчни ли са ми дъмбелите за тази тренировка ?

РМ

24.04.13
23:33

Какво става хора,  Така понеже не-можах да намеря това което търся се обръщам към вас защото винаги помагате.  Та така на въпроса значи аз сам момче на 17г. с ръст 171-172см и тегло между 73-75кг, искам да ви попитам дали килограмите на дъмбелите е достатъчна поне за сега: Значи разполагам с два дъмбела по-10кг и искам да ви попитам тези килограми достатъчни ли са за следните упражнения: За гърди и рамо: трите-наклона, флайс, повдигане дъмбели напред, раменна преса, вертолет, преси с притискане, полуовър, и повдигане дъмбели напред и встрани(рамо). И за  бицепс дали ще могат да ми свършат някаква работа ? Поздрави и Благодаря предварително. :)

Темата беше редактирана от Роки Макавелов на 24.04.13 23:33.

25.04.13
10:38

За тонус - да, за по-сериозни резултати - не.

Достатъчни са, ако с тези тежести не можеш да правиш повече от 10 повторения в серия за съответното упражнение.

РМ

25.04.13
11:07

казано от Кольо Пияндето на 25.04.13, 10:45:

Достатъчни са, ако с тези тежести не можеш да правиш повече от 10 повторения в серия за съответното упражнение.

Мога как ;д питам информатично а ако се правят много повторения на серия от сорта на 20-повторения ?  Искам просто да знам защото гледам че повечето хора тренират горната част на тялото си и по-специално гърдите,раменете и ръцете с дъмбели от порядъка на 10-15-20кг на дъмбел. :)

То на практика всичко може. :) Въпросът е какво постигаш като ефект. ;)

Има огромна разлика между дъмбели по 10 kg и такива по 20 kg… включително и когато тренираш гърди, и особено когато натоварваш рамото с тях. Трудно ще видиш прогрес по отношение на сила и мускулна маса при 20 повторения в серия.

РМ

25.04.13
12:14

казано от Кольо Пияндето на 25.04.13, 11:25:

То на практика всичко може. :) Въпросът е какво постигаш като ефект. ;)

Има огромна разлика между дъмбели по 10 kg и такива по 20 kg… включително и когато тренираш гърди, и особено когато натоварваш рамото с тях. Трудно ще видиш прогрес по отношение на сила и мускулна маса при 20 повторения в серия.

Е защо ако изпълнявам тези упражнения с 10кг дъмбели на серия по 20-повторения няма ли да компенсира малките килограми ?

казано от Роки Макавелов на 25.04.13, 12:14:

Е защо ако изпълнявам тези упражнения с 10кг дъмбели на серия по 20-повторения няма ли да компенсира малките килограми ?

Не.

25.04.13
13:20

@Кольо
Тогава ще има ли ефект ако упражненията с дъмбели ги сложим веднага след друго упражнение,било то с собствено тегло или с тежести.Например 1 серия лег и веднага след това 1 серия с дъмбели,или пък лицеви с тежести и после дъмбелите ?

25.04.13
13:29

Каквито и да бяха тежестите, с фиксирани не става, трябва си прогрес. Или правиш домашен фитнес с повечко тежести или в залата.

казано от Vasil Lozanov на 25.04.13, 13:20:

@Кольо
Тогава ще има ли ефект ако упражненията с дъмбели ги сложим веднага след друго упражнение,било то с собствено тегло или с тежести.Например 1 серия лег и веднага след това 1 серия с дъмбели,или пък лицеви с тежести и после дъмбелите ?

Хммм, затруднявам се да бъда категоричен. Скоро четох материал за подобна тренировъчна стратегия (комбинирано натоварване на една и съща мускулна група с машина и свободна тежест), но не съм пробвал лично. Има известна логика в комбинирането на машина и свободна тежест заради различното участие на синергистите и стабилизаторите в двата случая. Ти споменаваш нещо малко по-различно... При всички случаи такъв подход може да донесе ползи, тъй като разнообразието ще намали влиянието на адаптацията, съответно ще се създадат предпоставки за отдалечаване на застоя и по-добри резултати. Затова си мисля, че би могъл да включваш подобни серии от време на време. До колко ще са ефективни - трудно може да се предвиди. Това, което работи добре при мен, може да не е толкова ефективно при теб, нали?

25.04.13
17:16

Все едно питаш от 200гр пиле ще се наям ли? А картофи на фурна с кашкавал ще са ми вкусни ли? Или кой номер обувки да нося?

25.04.13
20:19

казано от Кольо Пияндето на 25.04.13, 13:46:

казано от Vasil Lozanov на 25.04.13, 13:20:

@Кольо

Хммм, затруднявам се да бъда категоричен. Скоро четох материал за подобна тренировъчна стратегия (комбинирано натоварване на една и съща мускулна група с машина и свободна тежест), но не съм пробвал лично. Има известна логика в комбинирането на машина и свободна тежест заради различното участие на синергистите и стабилизаторите в двата случая. Ти споменаваш нещо малко по-различно... При всички случаи такъв подход може да донесе ползи, тъй като разнообразието ще намали влиянието на адаптацията, съответно ще се създадат предпоставки за отдалечаване на застоя и по-добри резултати. Затова си мисля, че би могъл да включваш подобни серии от време на време. До колко ще са ефективни - трудно може да се предвиди. Това, което работи добре при мен, може да не е толкова ефективно при теб, нали?

Разбира се,просто исках да вида какво ти е мнението за това което описах :)
Поздрави!

25.04.13
21:45

Опитвано е и не става. Загуба на време. Може да даде ефект, но крайно незадоволителен.
Ако става въпрос за “по-леко”, но в суперсерии и други утежняващи методики - да, но ако става въпрос за постоянни тренировки с една и съща тежест, много бързо ще стигнеш до момента, в който ще можеш с часове да си лашкаш 10 килограмовите дъмбели и ефект..не.
Ако ставаше така, дори и нямаше да са ти нужни дъмбели. Просто щеше да размахваш ръце няколко часа дневно и да ставаш голям и нацепен.

С това ти оборудване по-скоро се насочи към упражнения със собствено тегло. Дъмбелите можеш да ги ползваш като допълнителен аксесоар.

РМ

26.04.13
09:12

Питам защото от седмица вече не сам посещавал фитнеса, защото станаха едни проблеми а втория фитнес е в ремонт и затова сега сам принуден да тренирам с тези дъмбели и лицеви и такива неща поне до края на учебната година ;дд Лятото ще чиста от корема с ‘’най-изпитаното’’ упражнение Работата ;д;д но за сега разполагам с това и все пак изчетах доста, видях доста клипове и мога да твърдя че все пак може да се пооформи горната част на тялото само с тези атрибути малко или много ;)

26.04.13
09:22

Тук освен на Кольо мнението другите май са само за запълване.Кольо много добре ти е отговорил.Аз бих добавил, че дъмбелите 10,15 и 20кг стават за повдигане напред и встрани за рамо.А за флайс и останалите упражнения, които изброи не толкова много тъй като тежестта не е сериозна, но пак си мисля, че можеш да ги използваш като допълнителни упражнения след основните колкото за тонус.

РМ

26.04.13
22:01

Също така да питам мога ли да ги стегна гърдите с тия тежести и с лицеви..? Поздрави

РМ

27.04.13
16:44

Здравейте не искам да отварям нова тема и затова искам да ви питам тук: Значи в последните 8-9месеца качих близо 13-15кг,  като сега сам 73кг на височина 171-172см(поне толкова бях в началото на годината ;д) и както се досещате не сам качил само мускулна маса а и подкожни мазнини защото не спазвах някаква диета или нещо такова просто се хранех стабилно. Значи въпроса ми е следният мога ли по-напред (защото сега искам да кача още 2-3 кила) с помоща на велоергометър да изчистя корема защото имам доста подкожни мазнини (даже май имам само на корема на всякъде другаде сам стегнат и малко или много оформен) и чрез избягване на сладко газирано и ако понамаля мазното да стегна корема и да изкарам плочките които напипвам под-сланиннките.  И така мога ли с помоща на велоергометър и с упражнения за корем, три пъти в седмицата да изгоря подкожните мазнини и да изкарам плочките изпод сланините ;д ? Питам за в бъдеще :) пп: Знам че стана голям роман но не се сетих как да съкратя всичко това, макар че половината написано са глупости но все пак ;д  Ето снимки http://prikachi.com/images/368/6012368l.jpg ,  http://prikachi.com/images/366/6012366l.jpg горе/долу сам така само гърдите са ми малко по-големи ;д все пак снимките са от грубо 2-месеца ;д

KA

29.04.13
13:10

Здравей, понеже ти си ми писал в темата, сега е и мой ред да споделя какво мисля. :) 30 минути 3 пъти на седмица не са достатъчни за такова нещо, трябват ти малко по сериозни кардио занимания + хубави упражнения за корем, както и за цялото тяло, освен това храненето е ключа към това нещо и само с избягване на сладко и газирано няма да стане. Може и да греша но това са моите собствени наблюдения върху мен, но пак от човек до човек си е различно. Успех !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1