Аз съм Валентина

Темата е заключена.

25.04.13
18:22

krai na temata

Темата беше редактирана от dagodu.ate на 28.04.13 21:33.

25.04.13
18:22

За 24.04

Мнението беше редактирано от dagodu.ate на 28.04.13 21:33.

25.04.13
19:41

25,

Мнението беше редактирано от dagodu.ate на 28.04.13 21:34.

25.04.13
20:01

казано от Валентина ГЕОРГИЕВА на 25.04.13, 19:41:

Мляко кисело краве Верея, 0,1% масленост, с калций, ОМК  гр.  100
Диетичен хляб Силует „Без брашно” с шест зърна  гр.  40
Маргарин Томи (TOMMI)  гр.  20
Мегле (МЕGGLE) Топено сирене на резени – Тост  гр.  20
междинна Печени тиквени семки, Детелина  гр.  20

Сериозно?
Почети малко за храненето и правописа. И двете могат да са ти от полза.

Мнението беше редактирано от Margi на 25.04.13 20:02.

25.04.13
20:02

казано от Валентина ГЕОРГИЕВА на 25.04.13, 19:41:

25,04

ОБЯД:

Банани пресни  гр. 140 Мляко кисело краве Верея, 0,1% масленост, с калций, ОМК  гр.  100

ЗАКУСКА:
ВИТА - Диетичен хляб Силует „Без брашно” с шест зърна  гр.  40
Маргарин Томи (TOMMI)  гр.  20
Мегле (МЕGGLE) Топено сирене на резени – Тост  гр.  20
Фреш Ябълка  гр. 50
След закуската 4 4аса вървене

ВЕЧЕРЯ:
Консерва Риба тон в собствен сос, Вариант  гр.  160
Лимони пресни, без кората  гр. 50
Праз лук  гр.  50
Краставици пресни/сурови, с кора  100гр

междинна Печени тиквени семки, Детелина  гр.  20

калории: 634 протеин:32%  мазнини:18%  въглехидрати:52%

Верея 0.1% - огромна химия (като всичко всичко 0,1, 0,5%..), Вита...същото, маргарин? по-добре яж хартия или пластмаса.
Ябълка “фреш”, ако не е бил домашен има голяма вероятност да е захар и химия.
Та значи цял ден си на 2 банана, 160 гр риба тон и лимони, краставиците и праза няма смисъл да се броят даже.

Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 25.04.13 20:04.

25.04.13
21:08

Модерация: писане на латиница

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 25.04.13 23:04.

25.04.13
21:09

Модерация: писане на латиница

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 25.04.13 23:04.

25.04.13
23:10

!!!!!!!!

Мнението беше редактирано от dagodu.ate на 28.04.13 21:34.

25.04.13
23:32

Здравей. Няколко неща... :)
1. Ако наистина знаеше какво да ядеш, щеше да си наясно, че в маргарина има доста “лошо”.
2. Ако искаш нещо достатъчно силно, става.
3. Всичко е въпрос на желание и воля.
4. Хората се опитват да помогнат, а не да те съдят.
Не се засягай от коментарите, а се опитай да извлечеш максималното от тях.
Хубава вечер.

25.04.13
23:45

Е, ще свикнеш, понякога (даже не само понякога) тонът тук е малко груб. Виж в сайта статиите. Има много лошо в маргарина, сериозно, не го яж. Растителните мазнини като цяло (с изключения) не стоят твърди на стайна температура. Помисли си каква химия се извършва на растителната мазнина, за да стои твърда и кремообразна в опаковката? Вредиш на здравето си с тези неща, независимо колко са вкусни. Да, гадната храна е вкусна, но е редно да я избягваме, освен това има и вкусни,здравословни алтернативи.

Понякога е трудно да стане както искаш, но с малко повече воля се получават нещата.

За млякото -  от магазина млякото като цяло не е най-доброто, но да не мислиш, че целия форум има откъде да си взима домашно. Аз те съветвам просто да си купуваш колкото се може по-”мазни” млека - 3,6%, за да си по-сигурна, че не са толкова “химични”, колкото подсладените,обработвани,нишестяни млека с ниски проценти. Друго, за което можеш да се оглеждаш, е надпис БДС - значи млякото е правено по стандарт и би следвало да е по-добро от това, на което такъв етикет липсва.

Лично аз не виждам нищо лошо в хляба ВИТА, защото самата аз преди съм го яла и ми е бил вкусен, но вече не консумирам хляб от не знам колко време и не ми липсва. Единственото тестено, което ям са пиците от време на време, но нека не съм ти за пример ;) Ако можеш да минеш без хляба, направи го. Купешкият, дори и пълнозърнест, не е чак толкова полезен, а за цели като твоите - отслабване, просто няма смисъл.

За фреша. Щом имаш домашни ябълки, хапвай ги така. Като цяла тази нова мода с фрешовете и зеленчуковите сокове не е толкова добра, колкото се пропагандира. Свежият сок се усвоява много бързо от организма, но когато става дума за плодове, излиза че поглъщаш доволно количество фруктоза, а се лишаваш от ценните фибри! Хубаво е да си хапваш плодовете цели - хем витамини, хем фибри. В природата плодовете са създадени цели, така че ги консумирай по този начин, по-полезно е за теб.

И не се шашкай толкова де, спокойно. Всеки се учи, нали ;) Прочети тук-там из сайта, има прекрасни и много интересни статии и ще ти станат ясни много неща.

26.04.13
00:02

_!_

Мнението беше редактирано от dagodu.ate на 28.04.13 21:35.

26.04.13
00:11

:(

Мнението беше редактирано от dagodu.ate на 28.04.13 21:35.

26.04.13
08:04

казано от mrynkalce на 25.04.13, 23:45:

Аз те съветвам просто да си купуваш колкото се може по-”мазни” млека - 3,6%, за да си по-сигурна, че не са толкова “химични”, колкото подсладените,обработвани,нишестяни млека с ниски проценти.

От това, което знам, кравите (по нашите ширини) дават мляко с масленост не повече от 2.5-3%. Предвид изкупните цени на продукцията, съм склонна да приема, че една голяма част от производителите добавят вода, която допълнително намалява този процент. Как това мляко се пакетира на 3.6% не ми се гадае. ;)

Като цяла тази нова мода с фрешовете и зеленчуковите сокове не е толкова добра, колкото се пропагандира. Свежият сок се усвоява много бързо от организма, но когато става дума за плодове, излиза че поглъщаш доволно количество фруктоза, а се лишаваш от ценните фибри!

Източници?
Всъщност, свежият сок от ябълки съдържа по-малко захар от фреша от моркови. ;)
И фрешовете като цяло имат свойства малко по-различни от целите плодове/зеленчуци, тъй като някои от активните вещества (не само захарта) са по-концентрирани в сока, без присъствието на фибрите.

Т. Тодорова

26.04.13
08:37

казано от Валентина ГЕОРГИЕВА на 26.04.13, 00:11:

А всички казвате чети .... цял месец съм прочела всичко в сайта........ аз с спорт се занимавах от малка... чела съми тогава и сега,но единствено проблема е в храненето..... не мога да се храня здравословно :( пред мен все ядат храната която и аз преди трудно е :(

Това,че проблемът ти е единствено в храненето,звучи все едно това е най-малкият проблем.А всъщност,това е най-големият.
Не знам колко си чела по темата,защото наистина не си личи,когато човек ти погледне менюто и отношението към маргарина,примерно :),но чети още,за да си промениш настройката.Не е чак толкова трудно да не ядеш като другите на масата - насилваш се една-две седмици и след това няма да ти прави изобщо впечатление.

26.04.13
08:48

казано от Маргарита Манева на 26.04.13, 08:04:

Аз те съветвам просто да си купуваш колкото се може по-”мазни” млека - 3,6%, за да си по-сигурна, че не са толкова “химични”, колкото подсладените,обработвани,нишестяни млека с ниски проценти.

От това, което знам, кравите (по нашите ширини) дават мляко с масленост не повече от 2.5-3%. Предвид изкупните цени на продукцията, съм склонна да приема, че една голяма част от производителите добавят вода, която допълнително намалява този процент. Как това мляко се пакетира на 3.6% не ми се гадае. ;)

Като цяла тази нова мода с фрешовете и зеленчуковите сокове не е толкова добра, колкото се пропагандира. Свежият сок се усвоява много бързо от организма, но когато става дума за плодове, излиза че поглъщаш доволно количество фруктоза, а се лишаваш от ценните фибри!

Източници?
Всъщност, свежият сок от ябълки съдържа по-малко захар от фреша от моркови. ;)
И фрешовете като цяло имат свойства малко по-различни от целите плодове/зеленчуци, тъй като някои от активните вещества (не само захарта) са по-концентрирани в сока, без присъствието на фибрите.

the intrawebz

пък и логиката е, че природата е създала нещо така, както си е :О и аз обичам фрешове, но защо да се лишавам от фибрите?

26.04.13
08:49

казано от mrynkalce на 26.04.13, 08:48:

защо да се лишавам от фибрите?

Отговора е в горното изречение, което може да си пропусна;а. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 26.04.13 08:50.

26.04.13
08:52

Да, аз го видях, и все пак за себе си съм решила, че фрешовете не трябва да са много на често, както сега е модерно - фреш от това, фреш от онова, особено пък някакви цитрусови и сладки (портокали). И не, прочетох ти изречението, съгласявам се, че има резон да се пият фрешове, просто според мен не трябва да е честа практика и за сметка на яденето на цял плод/зеленчук.

А за фибрите се осведомих от stream-а на Hungry for change. Интересно ми беше да прочета ревютата на потребителите в IMDB и мнозинството беше единодушно, че соковете са си Ок, да, но ако човек може е хубаво да си консумира плодовете цели. Има защо да са цели в природата.

26.04.13
08:54

Нямам думи.То да ядеш като другите направо ме отвращава тази идея само като ги гледам какво ядат.Дажее би било стимул, а не пречка да ги гледам какво ядат.Да се храниш различно от болшинството най-често означава да се храниш вкусно, разнообразно и с хубаво и качествена храна, която дава всичко необходимо на организма ти.Така че пак не мога и няма как да разбера оправданието “ми като гледам другите” това даже би трябвало да е допълнителен стимул, а не оправдание!И престанете само да се оплаквате като ви критикуват, като бъркате ще ви критикуват - извадете си поуките вместо да се оплаквате.

26.04.13
09:49

казано от Маргарита Манева на 26.04.13, 08:04:

Най-общо казано и по сравнително бегли спомени от университета - в производството прясното мляко се обезмаслява изцяло, след което му се “впръскват” необходимото количество мазнини (включително и растителни... или може би е редно да кажа - предимно растителни :Д) до постигане на етикетирания процент.
В най-добрия случай - ако е твърде маслено (примерно някаква смес на краве с овче или биволско) - обезмаслява се от 4-5% до 2%, примерно - като си запазва животинските мазнини. Но това ми се струва твърде оптимистично като вариант :)

DO

26.04.13
09:55

Може да е със заквасена сметана, тоест, има и такива, на етикет поне.

Мнението беше редактирано от donsir на 26.04.13 09:56.

26.04.13
10:50

Явно мляко от магазина - не :D
Но така и така ще спирам млечните продукти, само да ми свършат - храна не хвърлям;

Разводнихме темата на момичето :D

27.04.13
01:52

.........

Мнението беше редактирано от dagodu.ate на 28.04.13 21:36.

27.04.13
08:56

Ама много ясно че с времето се постига,  никой не казва обратното.
А тоя сок за какво го броиш не мога да разбера - Е-тата ли му броиш?
Поне да беше пила вода след като не си яла нищо

27.04.13
11:01

казано от Валентина ГЕОРГИЕВА на 25.04.13, 18:22:

Такаа аз съм жената на Мартин Добрев

Кой е този Мартин Добрев и защо го излагаш с правописа си? (wasntme)

27.04.13
11:13

^Ее,де.

Валентина, нищо не става изведнъж, но нещата стават с една идея по-бързо, ако тренираш добре и се храниш добре. Съжалявам, че ще те разочаровам, но купешките сокове в кутия нямат място в менюто ти.

Храни се така че да се наяждаш, но качествено. Кардиото е добре да е високоинтензивно и кратко, съмнявам се че правиш такова, защото на жените някак ни е заложено да харесваме бавното монотонно кардио (поне в началото,преди да се осведомим). Сигурна съм, че не въртиш бясно педалите, а единствено от това има смисъл - кратка, изтощаваща тренировка.

Няма да е зле да си изчислиш калорийния баланс: 655+(9х теглото ти)+(1,8х ръста ти)-(4х годините ти) . Като получиш това число, умножаваш го по коефициент активност:
1,2 - заседнал начин на живот;
1,375 - тренировки до 3 пъти седмично, умерена активност;
1,55 - много активен живот (4-5/седмично)
и т.н. ...
Предполагам ти трябва да умножиш по 1,2 или 1,375. От полученото число изваждаш 10-15% и това са калориите, които са ти необходими за да сваляш. Ако не извадиш тези проценти, това са ти калориите, които са нужни за да поддържаш тялото си (такова, каквото е в момента).

Не знам за гаджето ти.. той как тренира? Тренирай като него. Няма мъжки и женски тренировки. И ако имаш място у вас си, прави тренировките на Румяна Илиева, ЗузкаЛайт, Jillian Michaels и някоя от другите известни инструктори в youtube. По-смислено и изгарящо мазнините е от бавен велоаргометър и “нещо с гирички”.
Не ти се карам, съвсем спокойно ти обяснявам, и моля те, чети в сайта.

Мнението беше редактирано от white-peacock на 27.04.13 11:13.

27.04.13
11:20

казано от Дани на 27.04.13, 11:01:

казано от Валентина ГЕОРГИЕВА на 25.04.13, 18:22:

Такаа аз съм жената на Мартин Добрев

Кой е този Мартин Добрев и защо го излагаш с правописа си? (wasntme)

След търсене в гугъл излиза това основно. :D

27.04.13
11:22

Не, това е нереално! (shake) :D

28.04.13
21:38

моя мъж е на 22 години и айде да не се ядосваме взаймно

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1