28.09.05
17:32
=======================================
http://dnes.dir.bg/LISTS/new_DNESNEW_left_b2/news_778768.php
========================================
Забраниха сладкиши и чипс в британските училища28 септември 2005 / News.dir.bg
Сладката или солената храна, богата на калории, но с ниска хранителна стойност, от следващата година няма да бъде давана за закуска на британските ученици.
Продажбата на сладкиши, чипс и сладка газирана вода от намиращите се в училищата автомати също ще бъде забранена. Очаква се решението за това да бъде обявено днес от министъра на образованието на Великобритания Рут Кели по време на конференцията на лейбъристите. Новите стандарти за хранене в британските училища ще бъдат публикувани идната седмица. Те ще влязат в сила от началото на следващата учебна година. Планира се също така да бъдат увеличени разходите за хранене на учениците.
=========================================
Грижа за здравето или нарушаване на правата???Решете сами
28.09.05
17:40
Браво на Британците! Има още много време докъто достигнем нивото им! Едно време по комунистическо е имало подобни неща и у нас свързани с правилното хранене в столовите, но сега е само спомен! Аз съм твърдо за! АКо направят автомати за пилешки пържоли и протейн ще е супер ахаахахаха :lol: :lol: :lol: :lol:
абе ще се усетят хората как трябва да се хранят. но ние вече знаем и сме с едни гърди напред. :)
Евала на Британците. :wink: ние в БГ едвали скоро ще стигнем до тяхното ниво. :?
Абе я у лево :evil:
Как ще забранят на хлапето ми (ако имах такова), което спортува и е със сравнително бър метаболизъм да изживее детските си години да се тъпче до пропадък с високогликемични въглехидрати, само защото част от другите ученици са гадни свини, които правят това на редовен базис, нямат никаква физическа активност, отвратителен ген и родителите им не взимат никакви мерки спрямо това. Лично ще отивам в обедната му почивка, с разкопчана риза за да лиат плочките ми и ще му дават концентрирано сиропче с кроасан и чипс...
Нещастни малки човечета, не могат да работят със скалпел затова вадят теслата...
Незнам дали се шегуваш, но между чипса и картофите има голяма разлика. Разбирай го както искаш. Храни като маргарина, чипса, разни сосове, супи и консерви с неизяснен произход и много други трябва да се заличат от лицето на земята колкото се може по-бързо.
Там не е България, където чипса се прави с маргаин с 4-10% транс наситени мазнини. А и не говорим за евтини “кухненски” храни, а за “джънк фууд” като чипса и сладкиши! Не се майтапя ни най-малко, това което писах в предишния си пост е позицията ми.
може би н трябва да забраняват тези храни,а да въведът допълнително качествена храна.
Мр. Мускул,защо пък трябва да се заличт тези храни,и аз си хапвам понякога.не всички искат да имат перфектна фигура.За много хова е по-вазно да е вкусно,отколкото да е супер полезно.
Защо трябва да се забранят ли? Защото са вредни. Прави сте, че всеки прави сам избора си какво да яде, но е важно за децата да се хранят правилно. NoDude, не можеш да компенсираш вредния начин на живот с повече физическа дейност. Ако за теб наличието на изчистена преса е знак за добро здраве просто няма за какво да си говорим повече. Size, не става въпрос за перфектна фигура, а за вредата от junk food-a. Ако не се сещаш каква е тази вреда горещо ти препоръчвам да прочетеш няколко от милионите статии в интернет по темата. Прочети и от какво се правят тези храни, от засяването на културите, през преработката, консумацията и след нея...
NoDude, незнам защо сравняваш България с Англия, като “храната боклук” си е боклук навсякъде.
Войната с junk food-а тепърва започва. Както вече навсякъде е забранено да се продава алкохол и цигари на непълнолетни, така трябва да се направи и следващата стъпка.
Ти пък ако си мислиш, че сега не продават алк. и цигари на непълнолетни много са лъжеш ... апък NoDude! ако незнаеш маргарина попринцип си е хидрирана мазнина и е канцерогенна и т.н. така че чипсове и тем подобни назобани с консерванти и други химий храни требе да зачезнат по-скоро според мен!
ЕВАЛА!!!
Последните 3 месеца разбирам какво е КРАЙНО неполезна храна в студентски стол. Положението е пове4е от ло6о...
Яко се боря да поддържам ниво на хранене...
Пример: Мой познат българин за 1 и 1/2 месеца ка4и 7 килограма. Ръст 1,75м, тегло преди- 70, сега 77.
Пълна ебавка...
p.s. [quote author=“Mr_Muskul”] Храни като маргарина, чипса, разни сосове, супи и консерви с неизяснен произход и много други трябва да се заличат от лицето на земята колкото се може по-бързо.
Оптимизмът е хубаво не6о... ;)