26.04.13
00:28
Здравейте! Изчетох много теми и накрая реших да пусна собствена, защото се обърках доста сериозно. :D Та, на 15 години и малко съм. Висок съм 1,73 и тежа около 60 килограма. Доста слаб съм, ребрата направо ми изскачат. :) Имам честно срещания проблем с обущарските гърди, който ми е по рождение и искам да започна да тренирам усилено и сериозно. Главно за здраве и стабилно тяло и оттам да изчистя обущарския гръден кош до някаква степен. Но това не ми е главната цел. Всичко с времето си и първо искам да натрупам опит главно на лостове и успоредки и да кача ММ. За фитнес съм още малък според мен. :)
Искам да питам от къде да започна? Напълно начинаещ съм. По проблема с гърдите са ми казали да тренирам плуване, но никога не съм го правил. Тренирал съм футбол за около половин година. Не съм спортувал активно от доста време. Да речем година. Миналото лято само по разни почивки, екскурзии, кафенца и глупости. Към края на лятото излизах тук-там да поритам и да играя волейбол. Обаче дойде даскалото и зимата, които ме принуждават да съм цял ден вкъщи. Физическата ми форма е стабилно зле. :D Но смятам, че ще се оправя с тичане доста бързо.
Първо искам да натрупам стабилен опит като цяло както вече казах. Трябват ми само леки напътствия. Не мога да се набирам. Ще си купя и лост за вкъщи, за да мога да се уча по-лесно. Искам да правя упражнения за всичко като цяло, но да наблягам на гърдите повече. И искат да питам има ли смисъл изобщо да го правя? Има ли смисъл да се опитвам и ще има някакъв ефект или да си чакам годинките и да ходя да ме режат. :)
Просто искам да знам с какви упражнения да започна, как точно да ги съчетая - серии, дни и т.н.
По натам здраве и живот, ще говоря със специалист и евентуално като тръгна във фитнеса да имам изготвена програма от него.
170 сантиметра и 60 килограма за тази възраст е зле, нали? Имам съученици, които са с около 10 килограма по-леки и изглеждат по-добре от мен. Ям каквото ми падне и се храня доста често. За хранителни програми имам вече някой идеи, които взех от форума и мисля да ги приложа.
За проблема с обущарските гърди пак... Превърна ми се в комплекс последните седмици. Ако ида на плаж и всички ще ме гледат като олигофрени. Дупката е изключително голяма. Може да сложа снимка да видите за какво става въпрос, но ще стане утре, щот’ ся е късно и мързела ме налегна. :D Баща ми също го е имал, но го е изчистил с течение на времето. Бил е лекоатлет и футболист. Имам полубрат, който е на около 26-27 години. Той също го е имал, но го е оправил с плуване. На мен не ми се иска да се оперирам и затова реших да опитам с фитнес. Но целта ми не е само това както споменах. Като цяло добра форма и тяло ми е главната цел, а това около тях и евентуално в бъдеще да наблегна над този проблем. Всичко с времето си. :)
Благодаря на отзовалите се : ))
Темата беше редактирана от Numb на 26.04.13 00:31.
26.04.13
14:09
И аз като теб започнах първо с лостовете, а след това с фитнеса. На лостовете хубавото е, че с едно упражнения може да товариш 2-3 мускулни групи. Например набирания - гръб,бицепс и рамо, кофи - гърди,трицепс,рамо... Тренирай през ден като правиш набирания, кофи,лицеви и клекове със собствено тегло. Яж яко у вас като наблегаш на ориз,картофи,месо,яйца, мляко