27.04.13
14:28
Напоследък гледам разни приятели, които тренират, че имат доста по сериозен обем от мен.
Аз съм 174 см, 64 кг и говоря за хора в тази категория.
За пример давам човек, който е 180, моят набор, 2-3-4 кг по-тежък, а ръката му е 4-5 см по-голяма, перките също са му като буци в сравнение с моите. Не става въпрос, че са.супер добре развити, а просто за голямата разлика.
Ясно ми е, че много зависи от ген, също пропорция ръст/тегло/подкожни мазнини, ама над доста хора го наблюдавам това явление.
Обърквам се още повече от факта, че аз се набирам 1 път с 40 кг максимум, което не е много, но пък и никой от тях няма такива постижения, а пък гърбовете са им по-големи. Да не говорим, че много от тея хора избягват тягата и клека..
Правя силови тренировки: кръгове, базови, многоставни движения под 5 повторения и с колкото мога по-тежко.
Яденето отскоро е:
7:00 - 3 яйца, 3 филии хляб със сирене и мед (25 гр белтък, 45 гр въглехидрати, 28 гр мазнини, 560 калории)
10:00 - 150-200 грама овес с 400 грама кисело мляко 3% (40 гр белтък, 110 грама въглехидрати, 22 грама мазнини, 800 калории )
14:00 - ХХХ грама пилешко/свинско с ориз/варени картофи
17:30 - 100 грама тахан със 50 грама мед (25 грама белтък, 55 грама въглехидрати, 50 грама мазнини, 640 калории)
21:00 - ХХХ грама пилешко/свинско с ориз/варени картофи
Стойностите в скобите са относителни, но само от закуската, овеса и тахана имам към 2000 калории, 90 грама белтък. С месото и прясното мляко стигам над 3000, навярно, а дори и да няма месо за следобед - ям поне 100 грама фъстъци, което са 5-600 калории.
Въпросът ми е, ако се храня така и тренирам силово, дали ще мога да кача килограми и след колко време бих видял ефекта.
казано от Hardcore на 27.04.13, 14:28:
Напоследък гледам разни приятели, които тренират, че имат доста по сериозен обем от мен.
Аз съм 174 см, 64 кг и говоря за хора в тази категория.
За пример давам човек, който е 180, моят набор, 2-3-4 кг по-тежък, а ръката му е 4-5 см по-голяма, перките също са му като буци в сравнение с моите. Не става въпрос, че са.супер добре развити, а просто за голямата разлика.
.........................................
Въпросът ми е, ако се храня така и тренирам силово, дали ще мога да кача килограми и след колко време бих видял ефекта.
Може би тренировките ти (описани в дневника) са прекалено силови и качваш повече сила,а мускулен обем-съвсем минимално. Правиш по 1-2-3 повторения на повечето упражнения и много рядко по 5. Сам си записал в началото на дневника,че тренираш за сила. Освен това не знам дали не бъркаш нещо с програмата 5х5. Това,което правиш ми прилича повече на пирамида отколкото на класическата 5х5. Използваш в различните серии различни тежести,а по принцип се използва една и съща максимална тежест с която повторенията се увеличават от 1 в началото до 5 накрая.
Имаш (както разбрах от дневника) тренировки едва от 2-3 месеца,което е все пак малко време. Постигнал си добри резултати за силата,но след няколко месеца могат да бъдат още по-добри. А колкото е по-голяма силата и използваните тежести съответно, толкова по-голяма е мускулната хипертрофия. Натрупва се повече и по-бързо мускулна маса и се постига по-голям мускулен обем, какъвто търсиш.
В заключение ще кажа,че първо тренировката ти е ориентирана почти изцяло към сила. И второ в профила или дневника няма посочени мерки и обиколки за да може да се направи сравнение. Тъй че нещата са относителни. Чел съм теми на момчета по 55 кг,които се оплакват,че трудно качват тегло и мускулна маса. Срещал съм и други с тегло по 85-90 кг да се оплакват от същото :D Че много трудно качвали тегло и маса. :)
Мнението беше редактирано от Миро на 27.04.13 22:53.