27.04.13
15:35
Намерих си една каймица във фризера, не е от ония малките в станиол, ами в тарелка и е на Тандем.
Какво мислите за съдържанието, лошо ли е? Нещо ми се приядоха кебапченца/кюфтенца и мислех да си опека, но се чудя дали това е удачен избор за храна и добър източник на протеин (каймата не е купувана скоро).
Ето съдържание:
КАЙМА СМЕС 500ГР /опакована с хартиена подложка, отстранете преди употреба/
Състав: свинско месо,говежо место,вода,готварска сол, соев протеин до 1%,млечен протеин до 0,5%,пшенични фибри до 1% (без глутен),киселинен регулатор,натриев ацетат,антиоксиданти: аскорбинова киселина,натриев аскорбат,натриев цитрат,опаковъчни газове: кислород,въглероден диоксид,азот.
На мен не ми звучи толкова зле, въпреки че нямам идея последните съставки за какво са точно. На вас как ви звучи?
Занапред ако купувам кайма, ще е от тия смиланите пред очите ми, че като прочетох статията в сайта и ми стана лошо чак. Дано поне моята купешка е от читавите. Цветът й, забравих да кажа, е умерено червеникаво към кафяв, не е апетитно червена или розова и май не е боядисвана.
За добър източник на протеин - НЕ 100%
За съдържанието: Нищо няма да ти стане, но определено няма никакви качествени съставки, тъй като целта на производителите е ясна - печалба!
казано от Anthony на 28.04.13, 19:17:
А кога е замразена? Ако е повече от 6 месеца по-добре да я изхвърлиш.
В казармата, имаше един период, в който хапвахме мръвка (така в казармата се наричат медузите плаващи на повърхността на манджата, за останалата част, грижата имаше командния състав, кой с торбичка, кой с цял багажник от служебния автомобил.), въпросната мръвка беше от резерва и имаше щампа от преди 18г. всички, без изключения оцеляхме. :D :D :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 28.04.13 19:35.
казано от Valdis на 28.04.13, 19:34:
казано от Anthony на 28.04.13, 19:17:
А кога е замразена? Ако е повече от 6 месеца по-добре да я изхвърлиш.
В казармата, имаше един период, в който хапвахме мръвка (така в казармата се наричат медузите плаващи на повърхността на манджата, за останалата част, грижата имаше командния състав, кой с торбичка, кой с цял багажник от служебния автомобил.), въпросната мръвка беше от резерва и имаше щампа от преди 18г. всички, без изключения оцеляхме. :D :D :D
:) Имахме и ние такива епизоди. :) При нас беше с чисто говеждо, “пенсионирано” от резерва - 100% месо... поне на вид. На вкус и мирис по-скоро наподобяваше автомобилна гума. Не знам колко години беше стояло, но май само колаген му беше останал накрая. Жертви не дадохме, даже напротив - при алтерантивата запечена туршия и слонска сперма (разбирай полупрозрачен нишестен крем със символично количество захар) говеждото набор 1973-та (примерно) си беше страшна далавера.
А по повод темата Тандем са една от сериозните фирми на нашия пазар, но въпреки това аз не бих се доверил сляпо на продукт, който не е по утвърден стандарт, особено пък на готова кайма.
казано от Boby_ на 28.04.13, 19:49:
слонска сперма (разбирай полупрозрачен нишестен крем със символично количество захар)
При нас се подвизаваше под кодовото наименование, слонска чикия. :D
В този форум можеш да научиш, че:
1. Млякото и млечните продукти са едва ли не отровни.
2. Кока-колата може да се ползва успешно за биологично или химично оръжие
3. По добре на хероин, отколкото на захар
и тн.
Опреденело подобна кайма не е най-добрият избор, но някои прекалено се вманиачават в “здравословния начин на живот”.
28.04.13
22:26
Мда, и аз размислих, ще си я хапна, не обичам да хвърлям храна.
Иначе стои във фризера може би от 2 седмици, не повече :)
Предпочитам да взимам месо, преди да го направят на кайма. Вярно че и месата се манипулират, но все пак в каймата не можеш да знаеш какво са смесили. Завършил съм такъв университет, работя в тази сфера така че знам за какво става въпрос :)
04.05.13
23:04
Хапвай си смело, но ако можеш да избягваш тези продукти е по-добре. Аз кайма, наденици, салами и т.н. не купувам от около 6 години. Ако ми се приядат, си купувам месце, меля си го и си правя сам останалите стъпки от технологичния процес.
казано от CarnalK на 28.04.13, 20:17:
В този форум можеш да научиш, че:
1. Млякото и млечните продукти са едва ли не отровни.
2. Кока-колата може да се ползва успешно за биологично или химично оръжие
3. По добре на хероин, отколкото на захар
и тн.Опреденело подобна кайма не е най-добрият избор, но някои прекалено се вманиачават в “здравословния начин на живот”.
Пропусна и за плодоветe :D