Храната на вид е добре, но ми се струва, че имаш достатъчно белтъчини, но недостатъчно мазнини и въглехидрати.
Тоест освен яйцата, другото е сухо месо - пиле, или извара.
Спокойно можеш да ядеш повече телешко и свинско, кайма, масло, кокос, фъстъци. Тренировките ти изглеждат натоварващи и спокойно ще можеш да си позволиш и ориз и картофи.
Остават клекове и тяга и мускулите ще си дойдат с времето.
Да, напълно съм съгласна с теб, мислила съм си го това за мазнините и въглехидратите, ще се постарая да го коригирам. Постоянство, търпение и упоритост трябват. (: И време.
Благодаря ти за мнението. :)
Понеделник:
Сутрин:
(На гладно)
Малко разтягане, раздвижване
Тичане на стадиона - 2км. - /5об.х400м. - първите три със средно темпо, последните 2 - със спринтове/
5х “Стълби” - спринтове нагоре
Време: около 15 минути, не засичах с точност. Нищо сериозно, но пък даде добро начало на деня.
Довечера ще дописвам вечерната тренировка.
........................
Вечер:
В крайна сметка реших, че няма да оставям на една болка в ръката (пръста) да ми попречи да си тренирам силово :D Затова така и направих...
Загрявка:
Напади от единия до другия край на стаята със задържане и увеличаване на тактовете
Стречинг
Тичане на едно място с повдигане на коленете
Подскачане, въртене на таза, ритане във въздуха и всякакви такива щуротии за раздвижване :D
Лицеви опори със бавно спускане - на 4 такта - около 10-20, не ги броях
Основна част:
Мъртва тяга - 2х12@27кг.
Суинг с пудовка 3х12@16кг.
Плие с пудовка 1х12@24кг.
Клек с дъмбели 2х12@18кг. (трябваше да е суинг, ама заради тоя пръст не мога да хвана дъмбелите достатъчно добре и затова кляках);
Тръстър - 2х12@13кг.
Полуклек с топка 2х20@6кг.
Премятане на диск 1x12@10кг. с акцент в/у раменете (не знам как се казва т’ва, импровизирах пак :D)
Коремни преси - бавно изпълнение със задържане - 1х20
Повдигане на краката от лег - бавно със задържане - 1х20
Стречинг
Горе в залата:
Лек екстензии 1х10@65
Аддуктор 2х10@30
Коремни преси - 2х20@10кг. диск
Вертикално повдигане на краката на стенд- 1х10 с изправени крака, 1х10 със свити
Наклони встрани за коремната област- 1х10@10кг. на всяка страна
Наклони встрани на уреда на гръбна екстензия 1х10 на всяка страна
1/2 гръбна екстензия с акцент в/у седалището - 1х10@10кг.
Придърпване на долен скрипец 2х10@20кг.
Пек ден 1х10@30кг.
И още 2 упражнения за гърди, ама не им знам имената
Клек с лост 20кг. 1х10
Клек с лост 10кг. не знам колко, доста бяха :D
Размисли за деня...
Сега като тръгнах да описвам тренировките, гледам, че доста неща съм правила днес, пък пак ми се тренира :D Нещо ми става май.
Иначе беше приятен ден, макар че пръстът ме боли и все още нокътят е син. Нищо де, поне си направих добра тренировка. (sun)
Мнението беше редактирано от Кристина на 29.04.13 23:01.
Леко включване, преди да си легна... Сериозно се замислям дали да не възобновя тренировките по таекуон-до във вторник и четвъртък, че много ми липсват. О.о
Възможно е тези дни и това да направя.
29.04.13
23:47
поздрав (blush)
Мерси за поздрава, полуадаш (sun) : ) Не е лоша песничката, макар че си падам по по-хард звучене. : )
Вторник:
4-5км. разходка, след това веднага в залата :D
Основна част:
5 минути пътека, раздвижване
Лек екстензии (бедрено разгъване) 2х10@65кг.
Аддуктор - 2х20@25кг.
Абдуктор - 2х20@25кг.
Пек дек - 1х10@30кг.
Коремни преси 3х25@10кг. диск
Вертикално повдигане на краката на стенд 3х10 (2с. с изпънати крака, 1 със свити)
Наклони встрани с 10кг. дъмбел
Наклони встрани на уреда за хиперекстензии - 2х10@5кг. диск
Клекове с лоста 10кг., не знам колко броя... много ми е леко т’ва, ама другите лостове пак бяха заети. :/
Придърпване на долен скрипец - 2х10@20кг.
Придърпване на вертикален скрипец с широк хват 1х10@20кг.
След което мислих да се прибирам, ама ми звъннаха и айде пак на разходка :D Времето е чудесно, нямаше как да откажа просто. : )
Размисли за деня:
Много хубав ден, макар че ми беше мнооого крив и натоварен до ранния следобед. След това се отдадох на разходки, тренировки и ми е много спокойно и приятно в момента. Интересното е, че колкото повече тренирам/ се движа, толкова повече енергия ми идва :D ...И..май е това за тази вечер. :)
Мнението беше редактирано от Кристина на 30.04.13 22:25.
Сряда:
Нетренировъчен. (?)
Допреди малко се пекох на терасата, и за моя голяма изненада, веднага се появи разлика :D Не знам к’ви са тия аномалии с това време, юли и август ще може да си пържим яйцата на асфалта :D
Днес мислих да не тренирам, ама като гледам, може и да отида в залата... или да направя поне една разходка, че нашите са се заредили с козунаци, сладки, курабиики, шоколади и тем подобни глупости, а аз ако остана още дълго в нас, е възможно да не успея да им устоя. :D
Четвъртък:
1) В залата:
30 минути кардио - 12км. на колело
Коремни преси - 3х25@10кг. диск
Вертикално повдигане на краката на стенд 3х15 с изправени крака, 1х15 със свити
2) Таекуон-до
Разтягане, загрявка, основни удари, лицеви, клекове, коремни, разтягане.
Размисли за деня...
Странен ден. Имаше много хубави моменти, но пък и няколко тъжни. Доволна съм, че се престраших пак да отида в залата и да направя една тренировка по таекуон-до, но имам чувството, че започвам отначало, и ми е малко криво. Такива дълги прекъсвания не трябва да допускам повече.
Мнението беше редактирано от Кристина на 02.05.13 22:48.
Скоро ей така
Margret Gnarr е с черен колан по таекундо и вади ебаси задника.
Оо, да! Даже съм я харесала тази страница преди доста време :D Много е готина мацката :)
Петък:
Загрявка:
стречинг, раздвижване, тичане на едно място, лицеви;
Основна част:
2 кръга от следните упражнения за време /25секунди/:
Тръстър с 13кг.
Суинг с пудовка 16кг.
Плие с пудовка 24кг.
Гоблет клек с 10кг.
Клек с топка 6кг. и изхвърляне във въздуха
След това 2 серии:
Коремни преси със изправени ръце и задържане х 20
Повдигане на краката от лег х 20
Размисли за деня:
Днес тренировката беше по-кратка и по-лека, но се радвам, че все пак отидох - до последно се колебах, защото ме мързеше. Но пък после си викам ‘точно затова трябва да отида’... и така :D
Тия дни много съм се надъхала да тренирам, да не си давам почивка и да не се подлъгвам от козунаци и такива боклуци. Да видим дали ще устоя на изкушенията :D
Пожелавам на всички весели празници и много усмивки. (sun)
казано от Кристина на 03.05.13, 21:34:
Да видим дали ще устоя на изкушенията :D
MISSION FAILED (facepalm) :D
Днес не е зле, но в събота се олях. :D
Нищо де, случва се. Утре ще е по-добре.
Забравих да добавя - Христос Воскресе! Бъдете здрави и щастливи (sun) (F)
Мнението беше редактирано от Кристина на 05.05.13 18:34.
Понеделник:
Сутрин:
(на гладно, понеже ще направя един фаст днес)
2км. бягане на стадиона (5об.х400м - първите две монотонно, останалите - интервално)
7х “Стълби” - спринтове
Не засичах време, но това беше по-скоро като за добро начало на деня. Довечера мисля да тренирам силово, или ако не това, поне да направя една дълга разходка.
Докато тренирах днес (а и доста често ми се случва напоследък), ме преряза някаква болка в левия прасец, мисля, че е крампа :D та се наложи с нея да си тичам, защото не бях приключила :D сега още ме наболява, но да се надяваме, че ще мине скоро.
Успешна седмица на всички! (sun)
Беше ми скучно в нас, затова добавям планк до отказ, коремни с 6кг. до отказ, повдигане на краката от лег - до отказ, клекове, жалки опити за лицеви :D, бицепсово разгъване и други упражнения с акцент в/у ръцете с някакви антични дъмбели :D Това е за днес. Май. :D
Мнението беше редактирано от Кристина на 06.05.13 20:56.
Вторник:
(И двете тренировки са от вечерта след 16ч. фаст)
1) В залата (силова):
5 минути кардио - раздвижване и загрявка - 8-9км./ч, след което:
(Не са подредени по ред на изпълнение; повторенията - до отказ - оказа се, че е доста по-ефективно и неангажиращо, броенето омръзва :D ; /пр. 3С-3 серии и т.н./)
Плие 3С@24кг. пудовка
Лег екстензии 2С@65кг.
Гребане на уред (не знам как се нарича точно) 3С@10кг.
Коремни преси 5-6С@10кг. диск
Вертикално повдигане на краката на стенд
1/2 гръбна екстензия с акцент в/у седалището 1С@10кг.
Пек дек - 1С@30кг.
Аддуктор - 1С@25кг.
Придърпване на долен скрипец - 2х10@20кг.
Придърпване на вертикален скрипец с широк хват 1х10@20кг
Наклони встрани на уреда за хиперекстензии - 2х10@5кг. диск
Бицепсово разгъване@5кг.
2) На стадиона:
Тичане - 2км. без прекъсване за почивки (5об.х400м) - около 10-15мин.
5х”Стълби” - спринтове нагоре - без почивки
Размисли за деня:
Много съм доволна от тренировките, не очаквах, че след залата (още повече пък и след фаста) ще имам сила за кардио. От къде дойде и желанието, не знам. :D Оказа се, обаче, че не само имах повече сила, отколкото имам, когато тичам сутрин, но и бях по-бърза на спринтовете и изобщо не се задъхах (нито на тях, нито на обиколките). Само глезените ми се обадиха на 5тата обиколка и затова реших да спра (не ги бях раздвижила достатъчно, преди да започна да тичам.)... Иии...да. (sun) Спокойна вечер. (rock)
Мнението беше редактирано от Кристина на 07.05.13 21:17.
Сряда:
Нетренировъчен.
Наложи ми се да стоя в една зала 5 часа днес на климатик (dull) и нещо настивам май. Мислих въпреки всичко да отида да тренирам, но мисля, че ще е по-добре да си остана вкъщи тази вечер и да събирам сили за утре.
Четвъртък:
раздвижване, малко стречинг
5 минути загрявка на пътеката - 8-9км. скорост
...
3 кръга от следните упражнения (с почивки от 30сек. до 1мин.)
Коремни преси х25@10кг. диск
Лек екстензии х10@65кг.
Наклони встрани на уреда за хиперекстензии х10@5кг. диск
Напади с два дъмбела по 11кг. (25lbs.) x12
Вертикално повдигане на краката на стенд (2 кръга с изправени, 1 със свити и после още един допълнителен)х12
Гоблет клек с 11кг. х12
Придърпване на долен скрипец - х10@20кг.
Придърпване на вертикален скрипец с широк хват х10@20кг.
Eдно упражнение за гърди, където лягаш и изтласкваш там.... не знам как се води, не го намирам :D веднъж с 10@10кг., втория път 8х20
Гребане @10кг.х10
20 минути кардио на велоергометър - 10км.; -230kcal
Размисли за деня:
Приятен ден, макар че имах доста задачи. Беше ми готино, ама ей сега преди малко ме натовариха с глупости и се поизнервих леко. :D Отивам да бодна една пилешка пържола със салатка, за да се успокоя. :D Това е за днес.
Мнението беше редактирано от Кристина на 09.05.13 21:09.
Петък:
1) В залата:
Загрявка:
Напади с постепенно увеличаване на тактовете, тичане на едно място, ритници на максимална височина максимално бързо, доста стабилен стречинг, лицеви опори, “ножици” с акцент в/у коремната област.
Основна част:
За време - 20секунди - max. брой повторения ( на тягата и плието - акцент в/у правилното им изпълнение);
Суинг с пудовка 16кг.
Тръстър с 13кг.
Въртене на диск зад глава@10кг.
Плие с пудовка 24кг.
Мъртва тяга@27кг. (2 дъмбела по ~13кг. - 30lbs.)
Коремни преси с 6кг. топка и завъртане
Повдигане на диск, завъртане и пускане до долу @15кг.
“Ножици” - за коремната област
Клекове с отскок
Коремни преси с изправени ръце и задържане х 20
Повдигане на краката от лег х 20
Планк 1минута
2) На стадиона: (към 21:00)
Тичане - 2км. без прекъсване за почивки (5об.х400м) - последните 2 - интервално
Размисли за деня...
Нищо особено. Още ми се тренира, по това време на денонощието, незнайно защо, имам най-много сила и енергия, а и желание да правя нещо. Много бързо се стъмни, а на стадиона няма лампи. Започнаха да се появяват и съмнителни типове, гледащи странно :D Мислих да правя спринтове по стълбите, но реших да го оставя за утре, когато ще отида малко по-рано.
Мнението беше редактирано от Кристина на 10.05.13 22:40.
11.05.13
19:26
Тръстърът с 13 кила с лост ли е или дъмбели?
Събота:
(Трябваше да почивам днес, но направих малко кардио..)
На стадиона:
3об.х400м.
3х “стълби” - спринтове нагоре
1об. ходене + спринт х400м.
2х “стълби” - спринтове нагоре
2об. х400м. интервално
5х. “стълби” - спринтове нагоре
Напади, стречинг
Размисли за деня...
Мнението беше редактирано от Кристина на 11.05.13 20:03.
Неделя:
Нетренировъчен.
Хубав ден, днес реших да си почина малко, за да имам сили за утре. Освен това, бях и да гласувам, ама се чувствам много прецакана, не знам защо. :D Не знам дали изобщо имаше смисъл, но както и да е.
Това е за днес.
Добро утро : ) Пиша само за да споделя, че трябва да ходя да пробна прическа и грим и изпитвам силното желание да тегля една майна на всичко, свързано с тия глупави балове. Идва ми да отида на бала с анцуг , изобщо не ми се занимава с глупости :D (facepalm)
Както и да е, пожелавам на всички успешна седмица. Довечера ще описвам тренировките.
Понеделник:
Кондиционна тренировка
Загрявка:
Напади с постепенно увеличаване на тактовете от единия до другия край на залата - така до 5, тичане на едно място, ритници на максимална височина максимално бързо,стречинг, шпагат
Основна част:
35сек.-максимален брой повторения (не са подредени по ред на изпълнение)
Суинг с пудовка 16кг.
Тръстър с 13кг.
Суинг с дъмбели - ~10kg.
Въртене на диск зад глава@10кг.
Плие с пудовка 24кг.
Навеждане напред с изправен гръб и крака @10кг. лост (зад врата)
Мъртва тяга@27кг.
Коремни преси с 10кг. и завъртане
Повдигане на диск, завъртане и пускане до долу @15кг.
“Ножици”
Клекове с отскок
Клекове с хвърляне на медицинска топка нагоре
Планк 1минута
Коремни преси със задържане
Лицеви опори със бавно спускане и задържане
В залата:
Коремни 2x25@10кг. диск
Лек екстензии 1х10@65 (бяха ми по-леки от обикновено)
1/2 гръбна екстензия с акцент в/у седалището 1х10@10кг. диск
Гребане с 1х10@20кг. и още един уред пак за гърди, не знам как се нарича :D 1x10@20
Вертикално повдигане на краката на стенд 3х10
5 минути пътека - с 9км.
5 минути велоергометър
Размисли за деня:
Нямах много сила на тренировката (и все пак съм доволна, доста се изморих). Може би защото спах сравнително малко...
Иначе денят беше приятен, досадната задача с прическата е вече в миналото :D Беше ми по-напрегнато във фризьорския салон, отколкото в студиото за пиърсинга, явно има нещо сбъркано в мен :D
П.С. Замислям промяна в тренировките и в начина на трениране като цяло, но това ще стане на по-късен етап, като ми минат матурите и изпитите.
14.05.13
06:58
Damn! За първи път да видя Deftones тук! Makes me really happy…
Йъп... бал - *epicfacepalm*. Успешна седмица и на теб със закъснение. :}
Поздрав.Макар и странично от Deftones,всичко до което се докосне Чино е като наркотик за мен.
Мнението беше редактирано от Kuroi Kenshi на 14.05.13 07:19.
Вторник:
Загрявка:
Напади - както винаги от единия до другия край на залата с постепенно увеличаване на тактовете, тичане на едно място, клекове, лицеви със задържане, бавно спускане и рязко изправяне, клек с отскок, подскоци със завъртане на таза, раздвижване, разтягане
Основна част:
1 кръг от следното - 30-35сек. - max. повторения:
Суинг с 16кг. пудовка до вертикал
Плие с 24 кг.
Тръстър с 13кг.
Суинг с дъмбели ~ 10кг. / дъмбел
Клекове с медицинска топка и подхвърляне над глава
С 15кг. диск - навеждане, изправяне, завъртане вляво, след това на другата страна
Коремни с медицинска топка
Клекове със собствено тегло с отскок х 2
....
2 СС без почивки:
Тръстър 15@13кг.
Суинг 15@16кг. (почти до вертикал :D)
.....
2СС без почивки:
Мъртва тяга 10@27кг.
Гоблет клек 10@10кг.
....
След това, пак без почивки:
Суинг с пудовка - 15@16кг. до хоризонтал -> бавни напади със задържане до края на залата -> мъртва тяга с пудовка 24кг.
Коремни преси със изправени зад врата ръце 1х20
Повдигане на краката от лег 1х20
Размисли за деня:
Днес беше последният ден на училище. Общо взето ме завладяха едни такива смесени чувства... хем радост, че няма да се налага да гледам физиономиите на хора, които не са ми приятни (макар че това се налага цял живот да го правиш :D), хем тъга и носталгия :D ...Освен това, пак в последния момент правих всичко, свързано с утре - обикалях да си търся рокля и бързо реших и този проблем.
От тренировката съм доволна, имах повече сила от вчера, а и ми е готино, защото тези СС ме натоварват повече. Тези дни няма да мога да тренирам поради женски причини, трябва да уча и за матурите, които са другата седмица... Макар че не се знае. Ще видим как ще се развият нещата, обикновено решавам какво да правя в последния момент (спонтанно) :D Иии да... Това е за тази вечер. :)
(rock)
Мнението беше редактирано от Кристина на 14.05.13 23:10.
казано от Lucifer на 14.05.13, 06:58:
Damn! За първи път да видя Deftones тук! Makes me really happy…
Йъп... бал - *epicfacepalm*. Успешна седмица и на теб със закъснение. :}Поздрав.Макар и странично от Deftones,всичко до което се докосне Чино е като наркотик за мен.
Благодаря ти и те поздравявам за добрия музикален вкус. :)
Мнението беше редактирано от Кристина на 14.05.13 20:21.
Сряда:
Нетренировъчен.
Имахме изпращане днес... събирания, глупости, разкарване нагоре надолу. Изморена съм, няма да тренирам днес, лягам да спя, защото се очертава интересна вечер. :D
Здравейте : ) Влизам, за да споделя, че временно преустановявам писането в дневника, заради предстоящи матури и изпити след това... Сега е времето, в което трябва да си дам най-много зор, а нещо само се разсейвам. Както и да е. Категорично няма да спирам тренировките, тренирам си редовно и упорито, защото не съм се отказала (и няма да се откажа) от целите си, просто ограничавам стоенето пред компютър до минимум. :)))
Успех на всички с поставените цели и до скоро :)
По-здрави!
харесва ми, че слушаш такъв тип музика и тази група е много добра за надъхване за фитнес
ето и един поздрав от мен и продължавай все така :)
Мнението беше редактирано от Shaddix на 21.05.13 22:52.
Абе човек като е надъхан, и на класическа музика може да тренира яко! :D
Иначе да, радвам се, че ти допада. :)
Минаха матурите, сега ми остават само още 4 изпита. :D:D :Х
24.05.13
12:44
казано от Кристина на 10.04.13, 11:23:
Искам най-вече голям задник! ахаха
:D евалата!
24.05.13
13:16
Каква ти беше втората матура ? :) Английски беше лесна , ама се оказа , че съм я поосрал от бързане :D
Искаш да кажеш маДура :D Английски беше и моята. И аз не съм много доволна, честно казано. Имам някакви грешки на listening-a, ама то онази говореше толкова заспало и отегчено (ако не броим и отвратителния акцент, от който ми се повръщаше :D) че ми идваше да се хвърля от прозореца. Иначе се надявам съчинението да е добре. В крайна сметка - каквото, такова. : )
24.05.13
13:42
И аз на лисънинга , ама поне доволно съм го оцвъкал :D Есето го цвъкнах на 165 думи , добре разработено . Трансформациите ми са добре , също и т’ва със избора на думи... Ама , да , права си - колкото , толкова ! :)
27.05.13
22:38
казано от Rasengan94 на 24.05.13, 13:42:
И аз на лисънинга , ама поне доволно съм го оцвъкал :D Есето го цвъкнах на 165 думи , добре разработено . Трансформациите ми са добре , също и т’ва със избора на думи... Ама , да , права си - колкото , толкова ! :)
Не залитайте в технологичния аспект на теста, мислете за епистемологичния. Целта на теста е да провери колко знаете, а не колко добре сте подготвени за теста :)
За listening няма как да се подготвиш според мен. Иначе - абсолютно си прав, но от огромно значение е начинът, по който дадена дума се произнася, за да не се получи някаква двусмислица, както в случая (поне при мен).