Няколко въпроса относно Готвенето

BE

28.04.13
23:11

Здравейте!
Имам няколко въпроса относно готвенето.От няколко месеца си готвя сам храната като на ден ям не по-малко от 400г месо и го правя на скара,но проблема е че нямам много време за готвене и готвех по 2 пъти на седмица и така месото исъхва супер много и на 3 ден вече е супер гадно(става за ядене,но не е приятно).Сега вече мисля да си готвя ден за ден,но проблема е че търся начин за най-бързо приготвяне на месото???Прочетох доста за скарите за готвене на пара, задушаване на продуктите както и за тефлонофите тигани ,но искам да чуя вие как се справяте с готвенето и колко време ви отнема и в какво готвите?
Ако трябва да изведя основните въпроси от поста са:
1.Как най-бързо да приготвям храната за деня(по-точно месото)
2.На вас колко време ви отнема на ден готвенето на ден?
3.В както готвите?
Благодаря предварително!
П.С. Ще ми помогнете много ако споделите вашия опит,че това вече не може да се понася и малко ме разколебава кво да правя занапред.

ЛВ

29.04.13
00:17

Готвенето отнема време,няма как аз съм готвач от 14 години и когато съм отпуска/както във момента/не си готвя защото нямам време и си купувам готова храна/парадокс/.Иначе телешки стек /от бон филе/от около 250 грама му трябват 4 минути на скарата по 2 минути от всяка страна.Храната трябва след като се приготви веднага да се изяжда,да не се оставя за следващи дни,да се притопля и така на татак....,прясното си е прясно.Това е от мен,Успех!!!

29.04.13
00:35

Свинско контрафиле печено в тиган.За около 1 час можеш да си сготвиш 1кг заедно с овкусяването.И имаш месо за 2 дни.

29.04.13
16:02

Ако говорим за пилешко филе, каквото аз ям, то най-предпочитания от мен вариант е да го меля на кайма. След това слагам каквото слагам, и печа на тефлонов грил тиган шницели, или си правя руло Стефани на фурна. Предимствата са че първо правя количество което ям за пет дни, второ самото месо не изсъхва и не става на трески, както ако е печено на скара цяло. Освен това, към пилешкото може да се сложи и свинско, или телешко месо, въобще възможностите за комбиниране са неограничени. Иначе зеленцуците правя на пара, в пароварка. Слагам количество което ям поне няколко дни, а става общо взето бързо, и външния вид и вкус на зеленчуците се запазва, все едно са сурови.

BE

29.04.13
21:13

По-скоро мен ме интересува в какво да готвя,защото скарата е добър източник,но нашата е средна по размер и не става много,защото докато я приготвя,докато загрее и после с прибирането става много време.В печката също защото е по-стара и докато загрее и трябва повече време и няма такива 180-190градуса,а са през 50.Единствения вариант за бързо приготвяне е качили на тиган,но там не знам как седят точно нещата.От гледна точка на вида тиган,защото четох че тефлоновите можело да загаря също и няма гаранция на живито му, тоес на следващия ден може да се прецата?Не знам това до колко е искана, затова ви питам.

ЛВ

29.04.13
22:53

Вземи си грил тиган,аз имам един на 10 години но го ползвам само в домашни условия и още не залепва марката е тефал,на работа изкарват средно по 6 месеца,но там е яко блъскане.Сега на пазара има много марки и евтини и по скъпи,моят съвет е по добре си купи по скъп един път се купува и няма да съжаляваш.Сега последна мода е да се готви в керамични тигани,аз не съм пробвал как е,чувам от колеги,че било здравословно  но и цената им си я бива.

05.05.13
14:35

Скарата е най-бързото решение, а за да е още по-бързо, вместо пържоли прави кюфтета

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1