Комбиниране на храни?

29.04.13
00:11

Здравейте, имам няколко въпроса за храненето. Трябва ми да знам, в коя част на деня се ядат протеини, въглехидрати и зеленчуци, или няма значение и мога да ги ям и трите по 3 пъти на ден, дори и да няма твърдо утвърдена система, препоръчайте ми. Ще правя и afterburn тренировки 4 пъти в седмицата. 

За зеленчуците друго да питам, ако ям салата с домати, краставици, лук и зехтин, мога ли да добавя сирене ? Също така, картофите са зеленчуци, но препоръчителни ли са ако искам да отслабна ?
Въглехидратите - Кафяв ориз и пинуа, знам че са ниско въглехидратни храни. Може ли да ми препоръчате още такива, примери каквито съм дал ?

Благодаря на всички, отговорили ;]

Темата беше редактирана от Тайна Майна на 29.04.13 03:15.

29.04.13
09:45

Всичко е индивидуално, зависи най-вече от хранителния режим.
А защо мислиш, че зеленчуците не са въглехидрати?
Ориз ниско въглехидратна храна?!
Маслото и зехтина сигурно пък са ниско мазнинни?!
И да може да си добавиш сирене към салатата.

Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 29.04.13 09:45.

29.04.13
09:54

Зеленчуците няма значение какви са. От зеленчуци не мога да кача никога килограми. И кафявият ориз е нисковъглехидратна храна - да, информацията ми идва от човек, който има няколко стотин хиляди почитатели в YouTube и е инструктор за по 190 долара на час, смятам, да се доверя на него, не на теб а и трябва да имам някакъв източник на въглехидрати все пак а кафявият ориз е за предпочитане. Колко е индивидуално не знам, ама едва ли мога да ям и трите вида храни 3 пъти на ден. Моля за по добре обозначен отговор от някой друг.

Мнението беше редактирано от Тайна Майна на 29.04.13 09:57.

29.04.13
09:57

казано от Тайна Майна на 29.04.13, 09:54:

И кафявият ориз е нисковъглехидратна храна

абсурд, но е добър източник на въглехидрат

29.04.13
10:00

Кафявият ориз, спрямо това което ми трябва а именно, че трябва да тренирам и в същото време да отслабна върши перфектна работа. Не мисля, че има по добър заместител от него в този случай, който съм описал. Знам, че има по малко въглехидратни храни, но те няма да са достатъчни, а по високо въглехидратни храни като белият ориз - ще е прекалено много. Надявам се да ме разбирате и да дадете отговори.

29.04.13
10:00

Зеленчуците няма значение какви са. От зеленчуци не мога да кача никога килограми. И кафявият ориз е нисковъглехидратна храна - да, информацията ми идва от човек, който има няколко стотин хиляди почитатели в YouTube и е инструктор за по 190 долара на час, смятам, да се доверя на него, не на теб а и трябва да имам някакъв източник на въглехидрати все пак а кафявият ориз е за предпочитане. Колко е индивидуално не знам, ама едва ли мога да ям и трите вида храни 3 пъти на ден. Моля за по добре обозначен отговор от някой друг.

Оръзът - бял, кафяв, тъмно лилав (черен), червен, зелен или жълт е ВИСОКО въглехидратна храна.

29.04.13
10:06

казано от Petq Pavlova на 29.04.13, 10:00:

Оръзът - бял, кафяв, тъмно лилав (черен), червен, зелен или жълт е ВИСОКО въглехидратна храна.

Не ми се занимава да те обучавам, ето ти един бърз цитат и ще оценя ако не ми пишеш в темата повече:

Тук на кратко ще ви кажа защо той е толкова полезен и нужен в менюто на всички трениращи и защо е по-полезен от белият ориз
За разлика от белия ориз, който е бърз въглехидрат, кафявия ориз е бавен въглехидрат и няма да доведе до рязко покачване на инсулина в тялото ви. А това е изключително важно особено ако искате да чистите.”

29.04.13
10:11

казано от Тайна Майна на 29.04.13, 10:06:

казано от Petq Pavlova на 29.04.13, 10:00:

Не ми се занимава да те обучавам, ето ти един бърз цитат и ще оценя ако не ми пишеш в темата повече:

Тук на кратко ще ви кажа защо той е толкова полезен и нужен в менюто на всички трениращи и защо е по-полезен от белият ориз
За разлика от белия ориз, който е бърз въглехидрат, кафявия ориз е бавен въглехидрат и няма да доведе до рязко покачване на инсулина в тялото ви. А това е изключително важно особено ако искате да чистите.”

Някъде да съм написала, че не е полезен?!
Просто споменах, че независимо от вида в ориза има солидна доза въглехидрати и не е ниско въглехидратна храна.
И маргарина и маслото са мазнини, но маслото е полезно, а маргарина не.
Успех.

Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 29.04.13 10:14.

29.04.13
10:16

И аз може би не се изразих правилно, даже съм сигурен, че не се изразих правилно, така че и аз се извинявам, мерси. Пък дано някой ми даде още възожности, че не ми се мае само кафяв ориз. А също така и кога да ям, това чакам, надявам се да не чакам дълго, че искам днес да почна.

И кафявият ориз е нисковъглехидратна храна - да, информацията ми идва от човек, който има няколко стотин хиляди почитатели в YouTube и е инструктор за по 190 долара на час, смятам, да се доверя на него, не на теб...

Като си толкова учен, намери състава на кафявия ориз, сравни го със съдържанието на белия и ако все още имаш очи да говорим за въглехидрати - ела да обсъдим кое е нисковъглехидратна храна и какво сме гледали в YouTube. Бъркаш понятията и ти предлагам да не си толкова остър с думите към Петя. Поинтересувай се какво е гликемичен индекс.

Това, което наричаш ‘пинуа’, вероятно се казва ‘киноа’.

Прочети материалите на сайта и темите за режими, целящи отслабване.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.04.13 10:19.

29.04.13
10:30

Прочетох диетите на сайта и хранителни режими. Не ми вършат работа, всичките се разминават с това което аз смятам да правя. Просто искам да знам, дали има някакво по общо прието твърдение, примерно, че въглехидрати не се ядат сутринта - ето това ми трябва. Примерно някой да ми каже дали бива:
1. Закуска - протеин и зеленчук
2. Обяд - протеин, зеленчук, кафяв ориз
3. Вечеря - протеин, зеленчук, кафяв ориз.

Трудно може да се изведе точно правило за това. Нещата се определят от конкретните възможности за организация на ежедневието и разположението на тренировката в рамките на денонощието. Ще бъде груба грешка, ако елиминираш мазнините от менюто си.

29.04.13
10:56

Еми грешка или не, ако е грешка моя ще е. Все пак, допустимо ли е да ям по този начин както написах по горе, ако искам да отслобна и с тренировки ?

Да, допустимо е.

Не търсиш съвет, а одобрение.
Това чакаш като отговор. Ето, получаваш го.

29.04.13
11:51

То и доматиту не е зеленчук, ама карай... ако искаш да отслабваш изобщо недей да ядеш.

То не пише каква е целта на храненето,което искаш да намериш..А,да пише,че искаш да отслабнеш.
Можеш да комбинираш така(ако искаш,не те задължавам)
закуска - комплексни въглехидрати + белтъчини и мазнини
обяд - въглехидрати бавноусвояеми със белтъчини и зеленчук
направо на вечерята - аз бих умрял от глад,ама пак зависи какви количества ядеш,но добре.
вечеря - малко въглехидрати,зеленчук и белтъчини.(това бих го ял следобяд,преди тренировка 2-3 часа след обяда и вечерята да е само зеленчук,белтъчини и може би малко мазнини,които мазнини ще идват от зехтина в зеленчуковата салата,но предполагам искаш да минеш тънко и да изглеждаш добре.Успех)
и преди лягане можеш да хапнеш 100-150 грама изварка.

Храни,съдържащи бавноусвояеми въглехидрати - леща,боб,пълнозърнест хляб,картофи(макар,че наскоро четох,че се усвояват бързо от организма - картофите).Не съм фен на ориза,но това е може би най-калоричната храна,погледнато откъм въглехидратно съдържание.Кафявият ориз го водят бавноусвояем,поне такава е информацията.Белтият си е бърз.

Мнението беше редактирано от Александър Илиев на 29.04.13 15:05.

29.04.13
18:22

казано от charlie brown на 29.04.13, 11:51:

То и доматиту не е зеленчук, ама карай... ако искаш да отслабваш изобщо недей да ядеш.

Ти така ли слабееш ??

А до автора- След като си си намерил инструктор и то толкова скъпо платен , защо питаш във форума ? Попитаи него , защо питаш тук , или просто си чул нещо което ти е харесало на теб , но не си на 100 % сигурен и търсиш одобрение? То не може хем вълкът сит , хем агнето цяло - нищо лично , а просто ми хареса как се изказа за режимите в сайта , защото били настрани от това което ти искаш (тогава обикновено трябва сам да си съставиш) .

29.04.13
21:38

Отделяй мазнините от въглехидратите на едно ядене и добави малко мазнини в тва меню, че ще се озъбиш от глад на втория ден още.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1