Протеин или аминокиселини?

28.04.13
18:40

Здравейте моля да ми препоръчате добър протеин над 2 килограма и аминокиселини до 250 лева. За сега съм включил мултивитамини към цялата схема. Ако стигнат парите може да ми препоръчате и нещо друго, но целта ми е да почака мускулна маса с възможно най-малко мазнини към нея и като цяло да се оформя, като правя по 10-15 минути кардио след тренировка 4-5 пъти седмично, избягвам креатина защото задържам много вода. Висок съм 185, тежа 98 килограма и тренирам от 7 години. Благодаря предварително.

Ще започна на тренировки по тази схема: http://www.bb-team.org/workout/4282_fitnes-split-4up-1
Ако смятате, че някъде допускам грешка, моля да ме поправите.

Темата беше редактирана от stefaka на 28.04.13 18:52.

28.04.13
20:24

Явно немога да пускам линкове, както и да е.
UNIVERSAL Amino 2700 / 700 Tabs.
и
Nitro Gold Pro Enzyme BioTech 2200гр

Тези как са?

Carbohydrate

28.04.13
20:32

Няма смисъл да тренираш за “чиста мускулна маса”, защото нищо няма да качиш. За натурално трениращи, бързото качване е съпроводено със качване и на мазнини. После се чисти и т.н.

29.04.13
15:16

Ясно ми е, че няма как да кача чиста мускулна маса. Целта ми е да омазнявам възможно най-малко, знам че е неизбежно омазняването.

29.04.13
15:32

Vasil Stoianov - може да се качи чисто , обаче ти трябва много добър ген и да знаеш какво правиш.

За протейн - Syntrax имат много добри матрици и концентрати - 85-90 лева - 2,2 кг
На phD чувам ,че протеина бил добър и може да го пробвам по-нататък.

аминокиселини .. по-добре заложи на БЦАА-то.Пил съм от тях на Pure Nutrition и останах що-годе доволен.Но далеч има по-добри БЦАА.НАпример на Usp labs каквито мисля и да взема скоро.64 лева ти е 450 гр

ЖЧ

29.04.13
19:02

Prima Force Bcaa най-добрите са за мен. :)

30.04.13
09:35

SYNTRAX Nectar + BCAA на прах само нз как ги предпочиташ овкусени или не.Имай предвид че неовкусените имат отвратителен вкус,аз последно пих неовкусени на Prima Force и Saturn…разлика не направих между двата вида,мисля че са сходни като качество,може би предимството е на Saturn защото има разфасовка 1 кг за окло 100 лв!Сега пия някаква полска марка USN 8:1:1 овкусени и мисля че също са доста добри!

30.04.13
16:41

След дълго ровене из интернет и допитване към колеги, мисля да заложа на следните:
Syntrax Nectar Promo Stack /x2 - 2000gr
2х Pure Nutrition BCAA Blast
+мултивитамини

Още нещо?
бюджета ми е 250-300 лева.

30.04.13
17:44

Незнам защо ще дадеш 1 камара пари за изолат. От протеина да омазниш ? Хехе едва ли. Според мен стакчето което ще ти пасне и угоди е това:

NOW Whey Protein Isolate - 5lbs
2 x USP Labs Modern BCAA

30.04.13
18:02

Колко пари излизат тези които препоръча? Търсих но не намерих цени на БЦАА-то.
Synrax-a излиза 107 за 2килограма а Now-a е 140 за 2.2кг

Мнението беше редактирано от stefaka на 30.04.13 18:04.

30.04.13
23:52

Може би и аргинин да добавиш също добре ще се получи,ако има остатък от бюджета!

01.05.13
01:42

казано от stefaka на 30.04.13, 18:02:

Колко пари излизат тези които препоръча? Търсих но не намерих цени на БЦАА-то.
Synrax-a излиза 107 за 2килограма а Now-a е 140 за 2.2кг

В неовкусения изолат на Нау имаш близко 2кг чист протеин (трябваше да го уточня)
2 кутии при фит***1 магазина са 115лв, с “прайс мач” можеш да смъкнеш още 3лв, но имай на впредвид, че доста често отказват (не само те) и си измислят врели некипели, ако си чешит и занимаеш КЗП ще стане така или иначе :)

17.05.13
22:29

Мисля да взема NOW Whey Protein Isolate /Unflavoured/  2.268кг. + PROMO STACK USP Labs Modern BCAA / x2 + мултивитамини.
Искам да добавя още нещо към тези продукти, какво ще кажете за креатин + глутамин, или креатин + аргинин? Или трите заедно ?
И защо неовкусения протеин на NOW е с 15 лева по скъп от овкусения? За мен лично вкуса няма значение, така че ако е по качествен неовкусения няма никакъв проблем да го пия. Благодаря ви!

Храненето ми е на ниво, на ден изяждам по 1 килограм пилешко, 1 килограм ориз, 10 яйца, 4-5 кисели млека задължително, отделно хапвам и други неща, като сирене, много плодове и зеленчуци, предимно ябълки домати краставици и зелена салата. + мед от магарешки бодил. Ще тренирам 5 пъти седмично, като 3 пъти в седмицата ще правя кардио по около 15 минути след всяка тренировка и всяка събота спринтове на стадиона.

Мнението беше редактирано от stefaka на 17.05.13 22:34.

08.06.13
12:40

защото нищо няма да качиш........,

11.06.13
16:50

след дълго отсъствие от форума и света на добавките, реших да се върна с един въпрос....теа дни си взех BCAA, L-Carnitine & Syntrax Matrix, ягода. чудя се как е по-удачно да се приемат (целта е качване на чистичка маса, бавно но славно, диетата е перфектна) в случай, че съм на работа до 6.
Моята идея - 1) бцаа-то веднага след тренировка 2) матрицата към 6 вечерта в офиса (да речем тренировката започва в 8) 1 път и 2ри прием 30мин след бцаа-то след тренировка. към 12 преди лягане - извара с нещо мазно за усвояване. 3) л-карнитина около 30мин преди тренировка (независимо дали е кардио или силова) и сутрин на гладно.

Идеи за по-добър прием? Мерси предварително

23.04.14
21:26

Здравейте,
Понеже мога да си позволя 1то или другото, бих искал да ви попитам кое е по удачно?Вмомента съм на НВД.
Спрял съм се на телешкия протеин на амикс и на амикс хидро 32 аминокиселините.Протеина мога да го пия сутрин веднага след сън и веднага след тренировка, а аминокиселините мислих нещо от рода на 6 сутрин веднага след сън, 6 преди и 6 след тренировка.Моята логика е да си взема аминото, защото с този малък въглехидрат и без това нямам много енергия и се нуждая от доста възстановяване, а спор няма, че при 18 амино на ден имам в пъти по голямо възстановяване.Само да кажа, че протеина ми е в повече и в двата вариянта(дали протеин, дали амино).Даже протеина ще ми легне 96лв за месец-а, а аминото 79 и мислих и 1 креатин с остатъка от парите да си поръчам.Незнам дали правилно разсъждавам, затова се допитвам до вас.Благодаря предварително.
Поздрави,

Статия 1
Статия 2
Изборът зависи от организацията на храненето ти, особено това след тренировка.
Ако можеш да се храниш нормално до около 1 час след тренирвка - аминокиселините са по-разумният избор. Ако по някаква причина можеш да се храниш повече от час след тренировка - тогава вземи протеин.

Аминокиселините не са точно еквивалент на енергиен източник, какъвто са въглехидратите.
Щом като си осигуряваш повече от достатъчно количество белтъчини от храна, тогава не виждам нито една причина да даваш пари за протеин, а и аминокиселинната суплементация е под въпрос при това положение.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1