Опитът за здравословен режим на едно момиче.

Темата е заключена.

28.04.13
16:45

Здравейте!
Казвам се Ива и съм на 16 години. Висока съм 170 см и тежа 62 кг. От известно време се старая да водя здравословен начин на живот, но винаги нещо куца - било то липса на време, мързел, неправилен режим и т.н. Винаги точно, когато започна работите се прецакват и затова с наближаването на това лято реших да се заема по-сериозно със себе си. За целта много ми помогна една статия в сп. Glamour, според която хората, които записват и следят храненията си свалят около 2 пъти повече килограми от тези, които не го правят. Във въпросната статия беше посочен този сайт, като удобен он-лайн дневник, в който мога да записвам и следя прогреса си, както и да го споделям с други хора. Ще се радвам да прочета всеки коментар, който попадне в дневника ми и ако имате някакви съвети или критика ще ги прегледам и взема под внимание.
Целите ми в момента са - да намаля обиколката на ханша и талията си; да стегна бедрата си цялостно ( като от най-много стягане се нуждае вътрешната част ); да извая ръцете си, като под ‘извая’ нямам предвид да натрупам мускулна маса, а по-скоро да се ‘отърва’ от тлъстинките, които се люлеят, когато помахаш високо за поздрав.
Идеалното ми тегло е 54-55кг, но преди 2 години напълнях с 8-9кг, които от тогава ми е много трудно да сваля.
Това е от мен за сега, а ето и с какво се храня:

27.04.2013
9.30: фреш от 1 портокал и 1 грейпфрут
към 11: 6 овесени бисквити с малко кафе
13.30: ябълка
към 17: 250мл йогурт с орехи, сурово тиквено семе, трици и стафиди
20.30: яйца на очи с доматен сок и босилек, салата от марули и домати
малко след 21.30: ябълка

28.04.2013
10.30: банан, орехи и ленено семе залети с домашно малиново сладко
към 13: чай от лайка с лъжичка мед
14.20: яйца на очи с доматен сок и босилек и 1 пълнозърнеста препечена филийка намазана с доматен сок и маслини, 50гр кисело мляко 3,6% , 3 лападови сърми
18.00: 80гр домашен ‘здравословен’ шоколад (какао+ленено семе+сусам+мед+масло)
19.10: 1 домат със сирене, ленено масло и босилек
20.00: 10 лападови сърми с кубченца сирене и малко салата от зеле и краставици

вода за деня: 2л

Темата беше редактирана от Ива на 28.04.13 20:34.

28.04.13
18:13

В сайта има отделна категория - http://www.bb-team.org/hrani Оттук може да видиш кое колко калории е и да си направиш един калориен дефицит,когото да следваш.Относно ръцете,ако имаш възможност да тренираш във фитнеса - възползвай се.

28.04.13
20:36

казано от Trickster на 28.04.13, 18:13:

В сайта има отделна категория - http://www.bb-team.org/hrani Оттук може да видиш кое колко калории е и да си направиш един калориен дефицит,когото да следваш.Относно ръцете,ако имаш възможност да тренираш във фитнеса - възползвай се.

Благодаря за линка, ще се възползвам. Колкото до фитнеса - имам възможност, но не и достатъчно време, че да ходя до фитнеса. Има ли упражнения, които бих могла да изпълнявам и вкъщи?

30.04.13
13:46

Има адски много упражнения в youtube, където качват тренировки за отделните мускулни групи, кардио и разни други, има от 10 минутни до такива от по час+. Няколко, които мога да ти предложа да разгледаш- BeFit, FitnessBlender, passion4profession. Можеш цяла програма да си направиш- за всеки ден- различна мускулна група и т.н

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1