Уредите IVAN или Body’s sport ?

15.10.09
21:41

Дайте мнение кой уреди според вас са по-добри. Става дума за компетентни мнения, придобити в следствие на наблюдения.. за здравина, за удобство, ефективност, красота, абе всички плюсове и минуси на двата вида

16.10.09
06:25

Body’s sport са най-скапаните уреди, на които някога съм тренирал. Кварталнните майстори се справят по-добре. Никога не бих си купил тях. Ако пък случайно ги избереш - не си взимай лостове и тежести от техните - два диска няма еднакви, в една зала лостовете им тежат ОКОЛО 23 кг, в друга - под 20кг ...
IVAN - не съм тренирал с такива и нямам мнение.
Защо не се разходиш до няколко зали с такива уреди? Направи по една тренировка в зала и гледай да са поне по 2 зали от вид и ще се ориентираш прекрасно.

16.10.09
07:07

В моята зала са IVAN и са много хубави - удобни, ефективни, а и доста красиви.

Мнението беше редактирано от Giovane на 16.10.09 07:07.

16.10.09
07:27

Е мисля, че няма място за сравнение.Далеч по-качествени са ИВАН, но мисля са и доста по-скъпи.

От 3 години тренирам на IVAN. Супер са. Нямам никакви забележки към никой уред.

16.10.09
20:49

двуомя се защото.. съм тренирал най-вече на Body’s sport и мога да кажа, че съм страшно доволен, но чувам страшно добри одзиви за IVAN. А относно цената може би IVAN са малко по-скъпи.

17.10.09
10:54

T-щангата на Иван широкия хват бе огънат лично от мен на 120 килограма. За другите уреди не мога да кажа лошо, защото съм тренирал на такива. Също съм тренирал и на боди’с спорт, от които съм много доволен - машина за гръб, за гърди, кросоувър...без забележки.

17.10.09
14:47

И аз съм тренирал на уреди IVAN и техни тежести  определено съм доволен,а за body sport пълно разочарование от към удобство на уредите ....

17.10.09
15:13

За мен body sport са пълна трагедия. Другите не съм ги ползвал.

17.10.09
15:20

body sport ! уникални ... всеки на каквото е свикнал ...

17.10.09
19:57

Само аз ли смятам, че това е без никакво значение, какви са уредите ?

17.10.09
20:27

казано от Миsh0 на 17.10.09, 19:57:

Е, как ще е без значение - говорим за качество на материали, изработка и т.н. Не може да сравниш Ivan с Pannatta, Technogym.

BU

18.10.09
07:49

Ако трябва да избирам само между тези две марки и нямам друг избор бих избрал IVAN…...макар да нямам голям опит с тях....Иван е бодибилдър с многогодишен стаж и някак си по добре успява да усети машините.....което се дължи на опита му...така мисля. Моя опит за жалост не много приятен е по-скоро с Body’s sport
Преди няколко години един приятел ме помоли за съвет какви уреди да си вземе за малък домашен фитнес като финансовият ресурс беше неограничен според думите му:))))За мен това беше доста интересно и имах желанието да направим нещо наистина добро......НО какво се случи...........агента когато разбра цените на ИСТИНСКИТЕ неща така ограничи бюджета че едва успяхме да влезен в Body’s sport ......тогава това бяха най-евтините и що годе наподобаващи на нещо машини/уреди.
На втората седмица т.е след не повече от 5 тренировки сина на собственика заедно с негово приятелче(деца на по на 15 години) слизат да тренират в заличката........дърпат на горен скрипец зад врат...........били са сложили бая тежест и са дърпали здраво....при една серия се къса въжето и ...........направо е огънал лоста в главата си.....сцепена....кървища и т.н.
Реакцията на Body’s sport подмяна на въже:))))))))))
Така че raksun бъди особенно внимателен!......Не знам raksun, дали просто сондираш за мнение или имаш интерес за закупуване но ако е второто защо не погледнеш и ТИТАН, правят доста интересни неща напоследък и качествени.

18.10.09
10:06

казано от Миsh0 на 17.10.09, 19:57:

Важно е, как са оразмерени, какъв модел са, от какво са направени, как са направени.
Първото е важно, заради удобството и не само. При лошо оразмеряване или странен ..модел, един уред може изцяло да загуби функционалността си. За другото е ясно - ако започнат да се разпадат, това си е опасно.

Аз не разбрах, каква е целта на проучването - домашно обзавеждане или зала?

Мнението беше редактирано от 6th на 18.10.09 10:07.

18.10.09
10:28

стига бе късане на въжета и т.н. ,това са козметични работи които се сменят .... боди спорт правят уреди и за навън ...

Мен ,ако питате Флексбг ..... най-ефтини и добро качество поне за моя фитнес в който тренираме само приятели без да вадим пари ...

18.10.09
10:47

Aко става въпрос за тези http://www.flexcom-bg.com/ - от 2-3 години съм с такива вкъщи и до момента, единствена забележка ми е, че висилката съм си я монтирал с лек наклон. :lol: И малко ме яд, че си взех ‘по-малка’ лежанка, ама ...вкъщи..тЕсно. :)

18.10.09
12:03

казано от С7АЛК3Р на 18.10.09, 10:47:

Aко става въпрос за тези http://www.flexcom-bg.com/ - от 2-3 години съм с такива вкъщи и до момента, единствена забележка ми е, че висилката съм си я монтирал с лек наклон. :lol: И малко ме яд, че си взех ‘по-малка’ лежанка, ама ...вкъщи..тЕсно. :)

дам и аз имам 2-3 уреда от флекс-а доста са добри :) ,не са профи ,но стават за трениране

18.10.09
17:29

казано от burgasfreak на 18.10.09, 07:49:

...... защо не погледнеш и ТИТАН, правят доста интересни неща напоследък и качествени.

х2
В залата където тренирам уредите са такива - не са мръднали. Скрипците не са с въжета, а с ремъци. На лежанките трябва да се свикне малко, тъй като стойките са изнесени доста назад и ваденето и оставянето на лоста е малко кофти.

19.10.09
20:16

в залата ми са на ИВАН повечето уреди и мога да кажа ,че са супер..бодито имаме 1-2 и са все с поправки по тях,явно лесно се чупят.ИВАН са мн удобни и мн добре се изолира частта, която всъщност тренираш.

26.11.12
00:30

Да не съм чул за Иван...бегайте далече.Нискокачествени (бракувани) и възможно най-тънките профили, непочистени и лоши заварки, липса на всякакви машини в “цеха” (разбирай ,че всичко се калибрира на ръка) най- смотаната боя която съм виждал върху уреди е неговата.Период на безаварийна експлоатация е около 1 година....оттам насетне се почва чистене на ръжда,боядисване, подмяна на скъсани или огънати профили и ръкохватки (казвам го от личен опит).Гаранция няма, резервни части няма.
Случай от миналата година в Русе - на лег преса (уред на Иван) с около 200-250 кг се къса седалката на уреда и тежестта пада на краката на трениращия (Дидо се казва).Резултата е контузия на двата крака и скъсано ахилесово сухожилие.
Ами кво правиш ако се случи в твоята зала???Аз паля колата и в Русе да му строша главата на тоз некадърник.....

Направих грешка и купих от него 5-6 уреда....след година нямаше на кого да ги продам и на 1/3 от цената.А външният вид е подтискащ (ужасен)....може би за преди 20 години щеше да е добър.А тази пък изцепка че ги бил напасвал, ебати глупостта....напасва ги щото няма нито чертежи нито схеми на уредите...измисля си ги в движение.
Като говорих с колегите в Русе ми казаха че там имал продадени 3-4 уреда само.....И да обобщя даваш дебели пари за най-тънко изработените уреди..

26.11.12
00:40

казано от burgasfreak на 18.10.09, 07:49:

...........били са сложили бая тежест и са дърпали здраво....при една серия се къса въжето и ...........направо е огънал лоста в главата си.....сцепена....кървища и т.н.
Реакцията на Body’s sport подмяна на въже:))))))))))

Наистина са много прости в Боди Спорт!!! Как може да не подменят и лоста!!!!

Мнението беше редактирано от megabolic x на 26.11.12 00:43.

26.11.12
15:45

лежанката ,лоста и тежестите ми са Боди’с спорт
освен ,че е грозновата не мога да кажа нищо лошо за нея или тежестите - тях съм ги теглил на електронен кантар няма такива отклонения каквито се споменават по-горе

08.01.13
22:02

Съвсем случайно прочетох темата за фитнес уредите и искам да поправя една неточност.Лег пресата която се е счупила в Русе за ‘’съжаление’’ няма нищо общо с ‘‘IVAN’‘, ами е правена от някакъв си ‘’майстор’’ който не е знаел какво и как да направи.Ако искаш мога да те свържа лично със собственика на залата и от него да разбереш точно за какво става въпрос за да не се изказваш в бъдеще така неподготвен.Това , че уредите нямат гаранция и резервни части също не е вярно,просто се обади на производителя и му обясни за проблемите си.Сигурен ли си изобщо,че си купил уреди ‘‘IVAN’’ защото в Русе има и една друга фирма която прави фитнес уреди ,но те нямат  нищо общо с неговите.Прати ми снимки на твоите уреди и ще ти кажа какви са.

08.01.13
22:03

.

Мнението беше редактирано от mahmud kunchev на 08.01.13 22:04.

Така да ви питам откъде мога да си поръчам силова клетка - power rack (едва ли трябва да обяснявам какво е все пак е форум за фитнес) на тънка цена или сам тря си правя. Най евтината намерих във сайта на flexcom. Имате ли някакви мнения за този сайт някой купувал ли си е от там. Уреда може да се ползва за лежанка и за клек без помощник. Универсален за базови упражнения и неотменна част от всяка зала. Интересното е че цените са много високи а реално е много прост уред. Някой да ми каже от какви материали сеправи това. И дали не е по евтино да ми отлеят частите и сглобките в местна леярна и само да си ги сглобя у нас. Някой да ме посъветва.

AG

06.03.13
15:50

казано от Владимир Николов на 06.03.13, 14:41:

Така да ви питам откъде мога да си поръчам силова клетка - power rack (едва ли трябва да обяснявам какво е все пак е форум за фитнес) на тънка цена или сам тря си правя. Най евтината намерих във сайта на flexcom. Имате ли някакви мнения за този сайт някой купувал ли си е от там. Уреда може да се ползва за лежанка и за клек без помощник. Универсален за базови упражнения и неотменна част от всяка зала. Интересното е че цените са много високи а реално е много прост уред. Някой да ми каже от какви материали сеправи това. И дали не е по евтино да ми отлеят частите и сглобките в местна леярна и само да си ги сглобя у нас. Някой да ме посъветва.

Пич, какво отливане на частите? Местна леярна? хаха

По въпросът - правят се от метални профили всичките уреди. Профилите се купуват от търговец на метали. Аз скоро купувах и профилите с рязането ми струваха 150 лева. Като си купихме 60х60х3 и 60х60х2 + плътни кръгове фи 28. Надценките на фирмите за уреди са жестоки. По света има хора дето ще ти направят заварките за половин шише ракия. Остава да намериш свестен майстор да ти ги завари както искаш и да ти направи дупки за шишовете и куки. Ние си сглобихме клетката с крепеж ама по-добре и по-евтино е заварката - крепеж само между двете страници да може да се транспортира.

Много благодаря за информацията не съм знаел това е то за всяко нещо си има първи път. Ами може ли освен със заварка да стане и със метални планки и нитове тъй като трябва да ги заварявам вътре а не искам да сисъсипя настилката ако ги внеса едно по едно. А също така има ли значение за здравината вида на профила гледам че има винкели но намерих в повечето сайтове да пише че са от стоманени профили значи такива да взема. Съвет моля?

Мнението беше редактирано от Владимир Николов на 06.03.13 19:04.

AG

06.03.13
23:40

http://www.metal-m.bg/products.aspx
не искам да правя реклама ама понеже си неориентиран пускам този линк тук

Виж кухи профили - в горния пост съм ти дал размерите профили, които ние си купихме +кръг за шишовете. Ние го направихме с планки и болтове, но със заварки щеше да стане много по-добре, сигурно и по-лесно. За съсипването на пода - винаги можеш да подложиш нещо. Толкова ли е тясно, че не можеш да внесеш страниците?

А дали Иван или Бодиспорт кво толкова? Отиваш в магазин, лягаш, сядаш, гледаш и харесваш. Имай предвид, че ако някой уред е по-тежък от друг, който изглежда по същия начин е с по-дебела стена на профила и е доста по-здрав. Та като купуваш елементарният въпрос колко тежи тая лежанка е доста добър или махни някоя тапа и виж дебелината на профила.

Ми няма да са нито на иван или боди спорт просто както каза ти надценките са ужасни особено за този вид уред.

30.04.13
22:13

В момента тренирам в зала с уреди на IVAN. Само като цяло големите лостове за тягата и лежанката (не знам какво точно им е наименованието- дето тежат по 20кг.) ми се виждат хлабави. Но като цяло съм доволен от самите уреди, но си зависи и от подръжката според мен. Не се ли грижеш за нещо, то ще овехне.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1