ориз

Прескочи до:

28.09.05
23:01

Незнам къде чух че ориза е много готин,и дава много енергия

28.09.05
23:16

Ми ориза наистина е много готин и дава много енергия,особено в комбинация с пилешко.Ако искаш големи мускули,това е начинът.

28.09.05
23:23

Освен с пилешко и със спанак става. :wink:

Ориз
протеин: 7,4
мазнини: 2,2
въглехидрати: 75,4
Калоричност: 360
Това се отнася за 100 гр. ориз - затова дава тази енергия, освен това тези въглехидрати са бавноусвояеми и пускат равни порции енергия за по-дълго време.

LA

29.09.05
00:41

така и така за ориз говориме....Как  го правите бе да му се невиди?Аз мама ми прави едни големи тави дето не може да се изяде за един ден и като престои поче4е от 24-36часа в хладилника и става като джапанка!Ми не ме кефи така!Всеки ден ли си готвите или и вие ядете джапанки?

29.09.05
01:07

Аз си го правя 300гр(суров от пакета) го заливам с 1литър минерална вода. Това свършва за 2 дена по 3 ядения на ден и не го чувствам като джапанка :)

29.09.05
14:08

според мене най-вкусно е варен ориз със задушени зеленчуци почти без никаква мазнина

TW

29.09.05
16:46

Аз ям повече картофи
Ориз почти не ям

Аз го правя с две части вода и една част ориз като първо завирам водата и тогава слагам ориза.Понякога за вкус слагам царевица(от тая в торби дето е и по консерви).

SO

30.09.05
00:03

аз пък предпочитам от закусвалня за бързо хранене 100грама е 20стотинки и е супер на вкус има и зеленчуци вътре-грах,царевица,морков  :wink:

Да бе ама 100грама ориз от закусвалнята са 20гр въглехидрати а с толкова за никъде.

M_

02.10.05
18:03

Абе хора едно е да си сготвиш ориза в тава със зеленчуци друго е да сложиш и месце вътре.Самият вкус се променя ;)Зимаш си охладени пилешки гърдички и ги правиш запечени в тава със 1 чаена чаша ориз..тои като набъбне и си запълва тавата..Могат да се добават и надребно нарязани зеленчуци някакви.;) Самият вкус на ориза се променя като има и нещо по-така ;) ;) :) :)

SP

02.10.05
18:13

Абе я да ви питам аз,от 1кг суров ориз,колко излиза като се свари?Нали се надува и излиза повече или греша.. :shock:  :?:

02.10.05
18:18

[quote author=“Sparkito”]Абе я да ви питам аз,от 1кг суров ориз,колко излиза като се свари?Нали се надува и излиза повече или греша.. :shock:  :?:

Зависи как го правиш. Някои слагат ориз:вода - 1:2,1:3 дори и 1:4
Пример: 1кг ориз с 3литра вода излиза около 4кг

03.10.05
09:58

[quote author=“doggeddogg”][quote author=“Sparkito”]Абе я да ви питам аз,от 1кг суров ориз,колко излиза като се свари?Нали се надува и излиза повече или греша.. :shock:  :?:

Зависи как го правиш. Някои слагат ориз:вода - 1:2,1:3 дори и 1:4
Пример: 1кг ориз с 3литра вода излиза около 4кг

Част от водата се изпарява....трудно може да се сметне с точност. Принципно в средния случай, в 100 грама варен ориз се съдържат 20 гр въглехидрати.

SP

03.10.05
10:01

Е защп бе човек нали в 100грама имаше 76 грама въглехидрат?Като се вари защо намаляват въглехидратите? :shock:

03.10.05
13:41

[quote author=“Sparkito”]Е защп бе човек нали в 100грама имаше 76 грама въглехидрат?Като се вари защо намаляват въглехидратите? :shock:

Заради водата, която поема оризът.

03.10.05
13:44

[quote author=”Владимир”][quote author=“Sparkito”]Е защп бе човек нали в 100грама имаше 76 грама въглехидрат?Като се вари защо намаляват въглехидратите? :shock:

И какво общо има водата с  количеството въглехидрати? :shock:

03.10.05
13:58

[quote author=“tigra”][quote author=”Владимир”][quote author=“Sparkito”]Е защп бе човек нали в 100грама имаше 76 грама въглехидрат?Като се вари защо намаляват въглехидратите? :shock:

Като сложиш 100 гр ориз в една тава и след това 400 гр вода, общото количество става 500 гр. В процеса на печене ориза поема повечето вода и тежестта на ориза става, приемрно 400 гр. Тоест 4 пъти повече от количеството суров ориз. И се получава 80 гр въглехидрати(от 100 гр суров ориз) на 400 гр. сварен ориз. За да получите кол. въглехидрати в 100 гр. сварен ориз. Разделете 80 гр. на 4 и се получава 20 гр въглехидрати на 100 гр сварен ориз.
бел. В момента ме мързи да смятам точни стойности. Грамовете са само ориентировъчни.

RE

03.10.05
17:23

ами този ориз обикновенният  белия барзи или бавни ваглехидрати е в едно списание май четох че са бързи

03.10.05
18:03

[quote author=“replicon”]ами този ориз обикновенният  белия барзи или бавни ваглехидрати е в едно списание май четох че са бързи

Бавен въглехидрат е, но с относително висок гликемичен индекс. Разликата между белия и кафявия е малка.

SP

03.10.05
18:07

[quote author=”Владимир”][quote author=“replicon”]ами този ориз обикновенният  белия барзи или бавни ваглехидрати е в едно списание май четох че са бързи

Бавен въглехидрат е, но с относително висок гликемичен индекс. Разликата между белия и кафявия е малка.

Гликемичния индекс не определяше ли дали е бавен или бърз!?

03.10.05
18:09

[quote author=“Sportex”][quote author=”Владимир”][quote author=“replicon”]ами този ориз обикновенният  белия барзи или бавни ваглехидрати е в едно списание май четох че са бързи

Гликемичния индекс не определяше ли дали е бавен или бърз!?

Чета бърз - мисля си прост, чета бавен - мисля си сложен. Моя грешка.

SP

03.10.05
20:52

Добре и вие колко ориз ядете на ден?Аз примерно за да приема 75грама ориз на едно ядене колко трябва да изям? :shock:

13.10.05
01:40

200-300 грама + 2 филии хляб
Това са ми въглехидратите за това ядене, след 2-3 часа пак ;)  :P

13.10.05
21:54

[quote author=“doggeddogg”]200-300 грама + 2 филии хляб
Това са ми въглехидратите за това ядене, след 2-3 часа пак ;)  :P

и аз така :)

13.10.05
23:53

Аз ям по 400-500 гр/измерен суров/. Правя си го в микровълновата, с две капки олио и мъничко сол, колкото да го преглъщам по-лесно :lol: .

SP

14.10.05
00:17

[quote author=“Ultima Ratio”]Аз ям по 400-500 гр/измерен суров/. Правя си го в микровълновата, с две капки олио и мъничко сол, колкото да го преглъщам по-лесно :lol: .

Ти имаш ли и идея колко много е половин кило суров ориз сготвен!? :lol:

14.10.05
01:32

Може би е имал в предвид 400-500гр суров на седмица :wink:
А като го готвиш в микровълновата вода не слагаш ли? :P

14.10.05
08:35

[quote author=”Владимир”][quote author=“tigra”][quote author=”Владимир”][quote author=“Sparkito”]Е защп бе човек нали в 100грама имаше 76 грама въглехидрат?Като се вари защо намаляват въглехидратите? :shock:

Като сложиш 100 гр ориз в една тава и след това 400 гр вода, общото количество става 500 гр. В процеса на печене ориза поема повечето вода и тежестта на ориза става, приемрно 400 гр. Тоест 4 пъти повече от количеството суров ориз. И се получава 80 гр въглехидрати(от 100 гр суров ориз) на 400 гр. сварен ориз. За да получите кол. въглехидрати в 100 гр. сварен ориз. Разделете 80 гр. на 4 и се получава 20 гр въглехидрати на 100 гр сварен ориз.
бел. В момента ме мързи да смятам точни стойности. Грамовете са само ориентировъчни.

брато прав си че процентното съдържание на въглехидрати намалява зараду поемането на вода но в 100г ориз варен печен или пръжен си има 76% въглехидрати
друг е въпроса че като свариш 100г ориз в 300г вода, въглехидратите са 76г но не на 100г, а вече на 400г общо ядене(или по малко заради изпарението на вода) от което следва извода 76/400=0.19 части от цялото което са 19% въглехидрати  :wink:  както ти вече каза  :shock:

14.10.05
20:52

Аз си правя мляко с ориз 5/1, значи 1 литър мляко и 200 г ориз. Разделям си го на 2 порции, едната за закуска и другата с 25 г. протеин го вземам 60-90 мин. след тренировка.
Порция едно: 22 г. белтъчини - 17 г. мазнини - 90 г. въглехидрати
Порция две (+ протеина): 50 г. белтъчини - 17 г. мазнини - 90 г. въглехидрати

QK

14.10.05
23:13

ако става въпрос за количества,оня ден изядох 1200 гр. суров ориз,4 пъти по 300 грама,смлян на прах бял ориз без нищо става като качамак и си изгубва вкуса,което според мен си е супер.Преди като не го бях смлял едвам изяждах 400-500 грама.ако сложите по-малко вода на смлян ориз когато го варите няма начин да го ядете после,защото става толкова твърд че и циркуляр ще се озори.та мисълта ми е да отвора тия момчета видели се в зор с тоя ориз,меляйте го на фуражомелка(чиста изчистена разбира се) и ще ядете поне двойно от ориза и то с кеф гаранция. :wink:

MA

15.10.05
19:38

Аз пък, ако не го залея с повечко к. млекце немога да го ям.

23.10.05
23:53

Добре де аз съм 65 кила и 4 пъти седмично ям на ден по 500грама (ориз от китаиски ресторант +пилешко и яйца) как да го распределиам през деня за да бъде най-добре усвоен? щото мога и да го изиам на 1 път или на 2 пъти ма ниама да го усвоя маи целя така :) :wink:

LA

24.10.05
00:25

[quote author=“qk_bik”]ако става въпрос за количества,оня ден изядох 1200 гр. суров ориз,4 пъти по 300 грама,смлян на прах бял ориз без нищо става като качамак и си изгубва вкуса,което според мен си е супер.Преди като не го бях смлял едвам изяждах 400-500 грама.ако сложите по-малко вода на смлян ориз когато го варите няма начин да го ядете после,защото става толкова твърд че и циркуляр ще се озори.та мисълта ми е да отвора тия момчета видели се в зор с тоя ориз,меляйте го на фуражомелка(чиста изчистена разбира се) и ще ядете поне двойно от ориза и то с кеф гаранция. :wink:

Чакай сега значи ориза го ядеш суров?!

FI

24.10.05
00:49

аз ориза го варя с една кутия доматено пюре и малко подправки и става супер. Напоследък слагам и пилешкото вътре нарязано, вместо да ге пека. Много е вкусно, даже хора дето не се интересуват от фитнес много им харесва.

LA

24.10.05
10:35

filatov значи слагаш пюрето,ориза и вода така ли?В какво съотношение?

6T

24.10.05
16:50

8) Аз пък го ям с мляко Мама ми прави мляко с ориз и изяждам по 1 буркан от 700 гр всеки ден Пък е и много вкусно и с кеф го ям 8)

CA

24.10.05
19:19

Искам да попитам ориза губи ли въглехидрати когато не е варен, при друг тип термична обработка?В китайски ресторант сам го ял пържен.Ял сам го и леко сварен после пекан във фурна със пилешко.Има ли значение начина на приготвяне за запазването на количеството въглехидрати?

FI

24.10.05
21:42

Largozol първо запържвам пилето с лук в много малко мазнина, добавям ориза, салгам подправки: риган, черен пипер или там каквото ти харесва. След това слагам 1 кутия доматено пюре и малко захар, за да не е кисело. Слагам и вода, ама точни количества не мога да ти кажа, правя на око. Оставям да ври докато се сгъсти

25.10.05
11:39

Здравеите на всиючки искам да ви попитам дали е полезно да се ядът дюли?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1