Изостава ми част от гърдите.

01.05.13
14:34

Здравейте. Тренирам от година и половина. 1.75 см, 70 кг, на 18 години съм и имам проблем с гърдите. Изостава ми вътрешната част, дори и каналчето ми изчезва към горна вътрешна. Когато се гледам отстрани виждам как външната ми част е по-издадена и се смалява навътре. Ето снимки.
Снимка 1
Снимка 2

Моля Ви, дайте ми съвет как да тренирам или какви упражнения да правя, защото идва лятото а тия изоставащи места ми скапват и малкото останало самочувствие. Дайте ми тренировка за по-напреднали, тъй като и взимам стимулираща добавка. Никога не съм писал по форуми, но вече съм отчаян. Правил съм полулег с тесен хват, избутване на дъмбели от лег, като в края на избутването завъртам дъмбелите на флайс. Правя горен кросоувър и пек дек. Благодаря искрено на отзовалите се. (nmob)

Темата беше редактирана от Стоян Стоянов на 01.05.13 14:39.

01.05.13
14:39

като правиш кросоувър и пек-дек задържай по 2-3 секунди,когато събереш ръцете

казано от ronnie_coleman на 01.05.13, 14:39:

като правиш кросоувър и пек-дек задържай по 2-3 секунди,когато събереш ръцете

Ох, колко ми олекна, когато разбах, че правя това което си ме посъветвал. Само да попитам, да продължа ли със същите упражнения, които съм изброил в OP поста или да си променя тренировачната програма? (nmob)

edit: Спрях да правя флайс преди около 1 месец и половина, защото когато го правя, вътрешната част изглежда още по-навътре, тъй като напомпвам външната, която и без да я тренирам в момента е по-голяма от вътрешната. Надявам се да не е фатално.

Мнението беше редактирано от Стоян Стоянов на 01.05.13 14:47.

01.05.13
14:50

Е как може да ти изостава нещо,което нямаш? То по тази логика не само гърдите ти изостават. :)

казано от Teen Power на 01.05.13, 14:50:

Е как може да ти изостава нещо,което нямаш? То по тази логика не само гърдите ти изостават. :)

Ами човек виж снимките. Искам да налея в гърдите - долу под ключицата и така и външна и вътрешна да са равни за да мога да ги тренирам и двете без притеснение, че има застой в едната част. :(

Мнението беше редактирано от Стоян Стоянов на 01.05.13 14:56.

01.05.13
15:01

Няма никакъв застой,ти си начинаещ.За да има застой трябва прогрес.Все още нe личи дори,че тренираш,а да не говорим за изоставащи мускулни групи :)

Мнението беше редактирано от Teen Power на 01.05.13 15:02.

РМ

01.05.13
16:17

С какви килограми ги правиш тия упражнения ? пп: Прави всеки ден по-100-150 лицеви упори на серии по 20-25 ;)

01.05.13
16:58

Еми човек, на 70кг. какво искаш да ти личи. Налей още килограми и после сравнявай. Щото по тоя логика може да се каже, че и рамото, трапеца, трицепса и тн. ти изостават.

01.05.13
18:57

Здравей!

Имах същия проблем, даже още ми изостава същата част като на теб. Направо все едно гледам себе си преди 2 години. Няколко съвета:
1-спри да тренираш предното рамо(ако го тренираш отделно, то “изяжда” горната част на гърдите)
2-спри да правиш флайс, кофи и долна лежанка(или поне прави 1 от тези упражнения веднъж на 2-3 седмици), ако правиш тези упражнения има вероятност долната и външната част още повече да дръпнат напред и ще става все по-трудно гърдите ти да станат симетрични)
3-започни лежанките да ги правиш с малко по-тесен хват(така се набляга повече на вътрешната част на гърдите)
4-наблягай на лежанка с дъмбели и най-вече на горна лежанка с дъмбели(тоест за горна част)
5-прави crossover, само че ръкохватките не ги взимаш отгоре, а отдолу(и всъщност движението е отдолу-нагоре до като стигнеш раменете си) - това е най-доброто упражнение за горна вътрешна част на гърдите, ако не съм го обяснил добре кажи, ще се опитам пак
6-можеш да правиш пак на crossovera с ръкохватките отдолу като задържаш в горната част, обаче на лежанка т.е. се получава флайс на crossover-а(при това упражнение има напрежение през цялото време във вътрешната част на гърдите).

За друго не се сещам в момента.
И естествено трябва да имаш повечко маса и нисък процент на подкожни мазнини за да си личи “канала”.

Успех!

Предното рамо изяжда горната част на гърдите .... незнам как да го коментирам това .. по-добре да не го правя ...
започни тренировката ти с горна част на гърди  - полулег с дъмбели ... спускай хубаво за да се получи хубаво разтягане при бутането завъртай дъмбелите до-горно положение и ги събери (надявам се да ме разбереш) . Това е точно за горна вътрешна част на гърдите, мн добре оформя канала .направи 3 серии с по 8 повторения и 4тата серия я направи с леко , но до отказ .. като движението ти трябва да е 5 сек надолу и 5сек нагоре .после направи 3 серии на хоризонтален лег 3 серии и накрая кросуовър за горна част -3серии . Опитай да разнообразиш по-този начин,не са много сериите няма да имаш проблем . Ще има ефект :)Опитай програмата за месец месец и половина . Храни се хубаво и тренирай разумно с тежестите !

01.05.13
20:38

Николов, обоснови се ако не си съгласен с мен, нали трябва да има дискусия, какви са тези първолашки изказвания. Както виждаш нещата, които съм препоръчал натоварват до много голяма степен предното рамо и затова няма нужда от отделни упражнения за него!

01.05.13
20:47

Иван Иванов,
Позволете ми да не се съглася с вас.
Точка 1,2,3 звучат безумно..Особено това ,че предното рамо изяжда горната част на гърдите.

До автора:
Аз препоръчвам да тренираш така.
1.Полулег с щанга(пирамида)
2.Преси с дъмбели(хоризонтално),като дъмбелите ги вземаш така,че външната им част да сочи леко нагоре.
3.Кофички - 2-3 серии до отказ
4.Флайс от полулег.

Това е само насока,но както са ти казали,на теб всичко ти изостава.
Успех.

01.05.13
21:17

Добре, виж ако тренировката ми за гърди представлява:
1.Полулег с дъмбели
2.Полулег с щанга
3.Лег с дъмбели
4.Упражнението, което поне се опитах да опиша в точка 5 от 1-вият ми пост.
Според мен ако се направи тази тренировка, предното рамо ще е натоварено предостатъчно. Това е просто примерна тренировка, аз ги сменям всеки път, но за мен имаше много голям напредък след като съм изпълнявал всичко, което написах малко по-горе.
El_ tiggeraso, обясни ми защо според теб точка 3 ти звучи безумно. Иначе може просто при мен предното рамо да се развива доста по-бързо(все пак това е един изключително индивидуален спорт) и за това го тренирам изключително рядко.

01.05.13
21:40

казано от Иван Иванов на 01.05.13, 21:17:

El_ tiggeraso, обясни ми защо според теб точка 3 ти звучи безумно. Иначе може просто при мен предното рамо да се развива доста по-бързо(все пак това е един изключително индивидуален спорт) и за това го тренирам изключително рядко.

За точка 3 съм се объркал(точки 1 и 2 имах в предвид).
Наистина натоварването пада в/у канала когато се вземе щангата по тясно,но не прекалено като за трицепси.

РМ

01.05.13
22:09

Много пискате ей :D До автора избери си от тия упражнения които най-много ти натоварват гърдите и по-точно ‘’болната’’ част и блъскай с тях ;) Предимно като ги гледам билдарите блъскат основно с дъмбели за гърди и рамо така че...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1