29.09.05
13:17
Здр. на всички ще съм радостен ако всеки от Вас ми помогне с нещо да съставя диетата си ... мисля че прочетах почти всички теми в сайта и така....
Височина: 187 см
Тегло: 89 кг.
Възраст: 18 год. без 4 месеца
Искам да практикувам Ниско Въглехидратна Диета за да понижа теглото си с 6-7 килограма и да запазя и кача мускулната маса... Изчислих си , че дневния ми приток на въглехидрати трябва да е между 72 и 99 гр. на ден... Белтъчините ми трябва да са между 225 и 270 гр. на ден.... Изичслих също, че горната граница на калорийте на ден е 3279 калорий на ден... Не можах само да разбера колко гр. мазнини трябва да приемам на ден...Ако може някой да ми ги изчисли ще съм му много благодарен....
Имам и други въпроси .... Тренирам вечер между 6 и 8 зависи... Искам да попитам какво трябва и колко да приемам преди и след тренировка... Разбрах ,че след тренировка вечерно време не е за предпочитане да се приемат въглехидрати....
Благодаря Ви предварително за съдействието, ако някой има и готови диети или идей кога какво и как да го вземам да пише... и един последен въпрос... добре ли ще е докато практикувам НВД да пия креатин и декстроза или гейнър примерно .... :roll: :roll: :roll:
29.09.05
17:05
Може. Ако приема повече калории от колкото изразходва.
Мазнините се изчисляват като от общите калории извадиш тези на белтъка и протеина и ги раделиш на 9 гр.
Например:
90 гр. въгл = 280 ккал
270 гр. белтък = 999 ккал
3279-999-280=2000/9=222 гр. мазнини
Мерси много ... Имам и други въпроси .... Тренирам вечер между 6 и 8 зависи... Искам да попитам какво трябва и колко да приемам преди и след тренировка... Разбрах ,че след тренировка вечерно време не е за предпочитане да се приемат въглехидрати....
Благодаря Ви предварително за съдействието, ако някой има и готови диети или идей кога какво и как да го вземам да пише... и един последен въпрос... добре ли ще е докато практикувам НВД да пия креатин и декстроза или гейнър примерно ....
29.09.05
19:27
Не. Неможе да пиеш, нито гейнър, нито декстроза. Креатин може да вземаш.
Може. Ако приема повече калории от колкото изразходва.
Да но той иска и да сваля 6-7 кг. Ако приема повече калории от колкотто изразходва няма да сваля.
да целта ми е предимно да сваля 6-7 килограма без да загубя мускулна маса това имах предвид...
Ест. , че ще загубя и мускулна маса ама да не е много ... то иначе няма начин да сваля 6-7 килограма и то да е само сланина... Все пак мерси ... искам да попитам дали някъде мога да видя нещо готово от което горе долу да направя и аз своя дневен хранителен режим...?