Конструкция на програма :)

01.05.13
23:43

Здравейте :) На 13, висок 157 см  и тренирам с дъмбели, пружини, тренирам лостове, но не ходя на фитнес. Проблема е, че имам малко мускули, но съм като клечка за зъби :( 47 кг съм :( Като си изпъна ръцете, както се протягам сутрин, ми изкачат всички кокали :( Помогнете ми относно храненето и тренировките :)

Темата беше редактирана от Неди Учанов на 01.05.13 23:47.

RA

02.05.13
00:13

Не съм експерт, но ти препоръчвам това (защото и аз го правя)

1. Ограничаваш кардио и всичко което гори калории - каране на колело, лостове... (качване по стълбите, когато можеш да вземеш асансьор и.т.н.)
2. Ядеш 6 пъти на ден като в 2 от яденията има месо (под каквато и да е форма - пастет/салам/пържола...)
3. Започваш фитнес и тренираш след като загрееш добре (без тежести>леки тежести до тежко са ти загрявка) с тежест (възможно най-тежно, но да са чисти повторенията!) 3 серии по 6 повторения. Почиваш 2-3мин. между серия. Максимум серия за група мускули (примерно гърди/крака... гръб...) 9 серии. Тренировката е около 45-50 мин.
4. На края на всяка тренировка правиш Crunches за коремна мускулатура (друго не ти трябва).
5. Ти избирай как да въртиш упражненията и в кой ден какво да правиш. Тренирай през ден за да има време да се въстановиш.

За 1 месец качих 2кг. мускулна маса и 1 кг. мазнини - общо 3кг. (но не се хранех добре). Като изляза във ваканция след няколко дена ще започна тема и ще покажа снимки за да се убедят някои хора.

02.05.13
11:22

На 13 години и вече отива към комплекс за тялото си . Аз на тия години още на жоменка играех дет се вика.
Млади момко, рано ти е за фитнес! Бягай,скачай,ритай ,но изчакай поне година още и тогава тръгни.Искаш да не си слаб - ами яж много.Метаболизма ти е като на състезателна кола , за секунди гори всичко каквото изядеш.При тебе специално трябва доста здраво да се тъпчеш за да качиш.И нека повторя , фитнеса не е спорта за твоите години ... може би всеки друг спорт , но не и този.

RA

02.05.13
11:24

О, моя грешка - не съм видял, че младежа е на 13г. - започни фитнес на 17г. - до тогава каквото и да правиш нищо няма да постигнеш - най-много да си изтриеш ставите и да получиш болки (травми/контузии)

02.05.13
12:40

Не знам :( Тренировките у дома за мен е се едно да се храня- същотото не мога без тях и не желая да ги прекратявам .

10.05.13
01:01

Какви са ти целите?
Колко си висок и колко кг?

09.05.13
22:01

Здравейте :) Искам да ми предложите упражнения по е този сплит:
1.гърди,трицепс,корем
2.гръб,бицепс,предмишница
3.крака,рамо,трапец
Тренирам от 8 месеца с дъмбели, набирания, лицеви опори и т.н

10.05.13
17:47

казано от El_ tiggeraso на 10.05.13, 01:01:

Какви са ти целите?
Колко си висок и колко кг?

В първия пост пише 157/47

Неди съдейки по снимките изглeждаш доста добре за 13 годишен имаш добра физика май.

11.05.13
02:10

Пише,но в старата му тема,а не в тази която писах аз,явно са му преместили поста.

Към автора: Тежки базови упражнения прави,но както видях сега от предишната ти тема,имаш само дъмбели и лостове ,което ограничава избора,но пък и фитнес залата не е най-подходящото място за 13 годишно момче.
И все пак-Лицеви,набирания,кофички,напади с дъмбелите и др.Не забравяй и краката,един ден ще разбереш защо.
Не пропускай хранене и си почивай достатъчно и няма как да не качиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1