26.09.05
22:26
Приемането на глюкоза може да доведе до диабет и ако я приемам примерно един месец по 40-50гр. на ден възмойно ли е да ми стане нешто
Не се притеснявай.глюкозата не води до диабет,поне аз не съм чувал за такъв случай :wink:
26.09.05
23:31
глюкозата не води до диабет в нормални граници :wink: ти ако ядеш по една кутия вафли на ден пак може да се разболееш
прочети статията “Да попълним гликогена”и ще разбереш доста неща
Eдва ли трябва да се тъпчеш яко и инсулина който ще одели организма в отговор да не може да смогне да коригира нивата и то в продължителен период , въпреки че пак ме съмнява
Ако се тъпчеш с глюкоза да ама дори и от 100 грама на ден няма да ти стане нищоВ смисъл като допълнение към обикновената храна.И без това аз съм сигурен,че всеки нормален човек приема от храна доста повече от 100 грама глюкоза на ден.
27.09.05
22:26
[quote author=“BabaVanga”]И без това аз съм сигурен,че всеки нормален човек приема от храна доста повече от 100 грама глюкоза на ден.
Е явно си единствен... :lol:
Е к’во съм единствен.Всеки яде тестени изделия,картофи,ориз и др.В тях има основно нишесте,а то нишестето се резорбира от организма до глюкоза.Така че...
28.09.05
10:04
[quote author=“BabaVanga”]Е к’во съм единствен.Всеки яде тестени изделия,картофи,ориз и др.В тях има основно нишесте,а то нишестето се резорбира от организма до глюкоза.Така че...
Ясно бе какво искаше да кажеш, но така го бе написал все едно се поемат 100 гр. гликоза...
За един или дори няколко месеца нищо няма да ти стане от прием на 40-50 гр. глюкоза дневно.
При дългосрочна системна употреба обаче, глюкозата, както и всички други въглехидрати с висок гликемичен индекс може да доведе /в комплекс с ред други фактори, не на последно място генетичния/ до влошена инсулиночувствителност, което пък може да доведе до ред здравословни проблеми, диабетът е един от тях.
Но защо пък ти е да приемаш глюкоза всеки ден? Единствения случай, в който употребата на глюкоза има евентуални предимства е в следтренировъчния шейк, а дори и за този вариант напоследък се чуват противоречиви мнения.
29.09.05
19:02
ква глюкоза е за банани не сте ли чували !? !? !? !
29.09.05
19:12
[quote author=“Pars”]За един или дори няколко месеца нищо няма да ти стане от прием на 40-50 гр. глюкоза дневно.
При дългосрочна системна употреба обаче, глюкозата, както и всички други въглехидрати с висок гликемичен индекс може да доведе /в комплекс с ред други фактори, не на последно място генетичния/ до влошена инсулиночувствителност, което пък може да доведе до ред здравословни проблеми, диабетът е един от тях.
Но защо пък ти е да приемаш глюкоза всеки ден? Единствения случай, в който употребата на глюкоза има евентуални предимства е в следтренировъчния шейк, а дори и за този вариант напоследък се чуват противоречиви мнения.
пич незнам кой те е излъгал ама ... най добрия ймми приятел лежа 3 месеца в болница само на глюкоза в конски дози .... и са сичко си му е наред и не е болен от никав диабен за тва ... земи се скрии някаде от срам :lol:
[quote author=“hollowlife”]
пич незнам кой те е излъгал ама ... най добрия ймми приятел лежа 3 месеца в болница само на глюкоза в конски дози .... и са сичко си му е наред и не е болен от никав диабен за тва ... земи се скрии някаде от срам :lol:
Пич, извинявай ама да ти имам логиката. Какво трябва да му стане на твоя приятел от тримесечен прием на глюкоза? Ами аз имам приятели, които я карат само на пица, МкДоналдс и кока кола и се чувстват много добре, това означава ли че така изброените храни не са вредни и в дългосрочен план няма да са с неблагоприятен ефект върху здравето?
Това, което твърдя е че при систематична употреба на храни с висок гликемичен индекс, съществува РИСК, в съчетание с ред други фактори, от развитие на куп здравословни проблеми, включително диабет.
Като не ми вярваш на мен пусни на google търсене примеро по high glycemic index diabetes, има много инфо, копирам ти извадки от първите 2-3 сайта, които ми попаднаха.
“Ingestion of high Glycemic Index foods causes an increase in fat storage and adipose tissue (body fat) and increased risk of Type #2 diabetes”
от http://www.telusplanet.net/public/dgarneau/health3.htm
“In the Nurses’ Health Study, women whose diets provided the highest glycemic loads were 37% more likely to develop type 2 diabetes over the next six years than women whose diets provided the lowest glycemic loads”
от http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/foods/grains/gigl.html
Повече не ми се търсеше, но съм сигурен че можеш да изкопаеш тонове информация.
Сега, нека не бъда разбран погрешно, аз самия понякога си слагам глюкоза в следтренировъчния шейк, но за всички други случай освен следтренировъчното хранене, просто не виждам логика да се приема глюкоза от хора в добро здравословно състяние.