Бричове от клякане

01.05.13
17:52

Здравейте поразрових се тук-там но нищо не открих.Искам да ви попитам възможно ли е да се появят бричове от клякания с щанха?Никога съм нямала но от както започнах да тренирам с течение на времето като че ли от страни на дупето се натрупа мазнина,верно че не спазвам кой знае какъв режим но и преди не съм го правила а съм нямала,аз го свързвам с клякането.По принцип клякам с 20кг.

01.05.13
17:55

(tmi) абсурдно е да е от клякането.. обърни внимание на храненето си

01.05.13
17:57

А примерно ако клякам неправилно пак ли е абсурдно да е от него?

01.05.13
18:01

Аз не съм чувала за упражнение, с което човек би качил мазнина, където и да било.. освен гребане с лъжица :D Относно техниката на изпълнение, даже и да е неправилна няма как това да е причината.. Ако не си сигурна в изпълнението на упражнението разрови се из сайта, има статии за техниката на много упражнения, разгледай се за клипове.. ако искаш се и снимай, за да получиш мнения относно техниката ти. Но даже и да е неправилно, пак не е възможно това да е причината за бричовете ти.

01.05.13
22:07

Може да е от малкото килограми на щангата :D

RA

02.05.13
00:20

При неправилно клякане (не съм запознат) мисля, че ефектите ще са в колената (травми/болки/контузии). Възможно е да е от храната според мен или може би тежеста е твърде лека/тежка. При клековете забелязах първо развиване на седалището и после ефект в квадрицепсите (предната част на бедрата). Вашето е отстрани, но това също е част от седалището.

02.05.13
15:40

Мислите ли че 20кг са малка тежест,аз тежа 54кг в момента+това правя 5 серии по 12 повторения?

RA

02.05.13
16:41

Не казвам да правите това, но според мен ако искате растеж на предната част на бедрата (квадрицепси) плюс седалищни мускули трябва да правите 3 серии по 6 повторения с тежест, която да позволява плавното и правилно изпълнение на точно шест повторения. Това което правите също е добре, но ако не виждате ефект може би тежеста е малко.

Пак казвам - аматьор съм и не трябва да ми се вярва. Просто споделям мнение.

02.05.13
17:22

Винаги са ми били много интересни съвети от хора, които обаче допълват едно “не съм запознат, но..” , “мисля..., ама то може и да не е така..” , “аматьор съм (и не трябва да ми се вярва! :D ), просто споделям мнение..” .

02.05.13
18:29

И все пак дано някой сподели по професионално мнение

RA

02.05.13
19:05

Професионално мнение може да даде човек чиято професия е или треньор или диетолог (специализиран и то)

02.05.13
21:26

К’во професиално мнение искаш,не мога да разбера?Въпроса ти - от упражнения трупа ли се мазнина - е меко казано дебилен.

казано от Ivet Yordanova на 02.05.13, 15:40:

Мислите ли че 20кг са малка тежест,аз тежа 54кг в момента+това правя 5 серии по 12 повторения?

20кг тежест ли е ? :D

02.05.13
22:34

Ивет, за да премахнеш бричовете си започни да клякаш по-тежко :) С по-голяма тежест, която не ти позволява да направиш повече от 8 повторения, ще забележиш ефект още след първите няколко седмици, ако си редовна и не спираш да прогресираш, разбира се. В дневника, който си започнала прочетох, че от година си се запалила по тренировки и разполагаш с 30кг-ма тежести. Може да посетиш зала, за да може да увеличиш тежестта на упражненията. От клековете дупето ти би трябвало да придобие приятна форма, да бъде повдигнато, изпъкнато и точно ако имаш бричове, да ги махнеш...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1