02.05.13
20:27
Здравейте,
Аз съм Рая. Скоро навърших 23 :)
И да сега е време да започна с моите хранителни драми. Винаги съм си втълпявала че съм дебела... но като цяло никога не съм била... само леко пухкава. Преди известно време направих Дюкан... е сега е време всички да ме критикуват и отслабнах 10кг - от 62 до 52 (Висока съм 162). След като спрях диетата стигнах до 55 и ги задържах около половин година. Но след това заминах за чужбина и както е казал Руши - “Всичко се връща”. Та сега се опитвам се опитвам да си ги върна, но не с Дюкан. Опитвам се да се храня здравословно... доколкото мога :)
Четох много диети и съм си избрала една диета със зелева супа. Но естествено съм си я изменила малко... ям си зелевата супа на корем, свежи салатки, месо, риба, малко сирена за разкош, кисело мляко (ако мога да го нарека така) и ябълки. Но като си броих калориите на ден ям по около 500-600. И с толкова малко калории на ден не се подлагам на тежки тренировки (най-много да припадна някъде). Като цяло съм малко скарана с тренировките... Засега карам само колело и се задоволявам с изкачването на хълма на който живея. Не знам как да намеря начина да обичам тренировките. Чувствам се тромава след като качих отново килцата... Изморявам се бързо.
Искам да отслабна пак, но здравословно . Имах жълти кръгове около очите и изглеждах тъжна... а косата ми почна да капе от липсата на витамини (все още имам дълга до кръста и гъста коса, не искам да я загубя). Пих един месец Мерц и стабилизирах малко положението.
Обичам храната и искам да и се наслаждавам... не да гладувам.
Темата беше редактирана от Winnie ThePooh на 08.05.13 14:05.
02.05.13
20:33
Всичките тези здравословни проблеми, които си изброила са от системното недохранване тип “Евреин в Аушвиц през зимата”...
Първата ти стъпка е да започнеш да ядеш доста повече. Около 2000 калории на ден за около 2-3 седмици. Тия 2000 калории да са от протеин, животински мазнини и зеленчуци. Иначе нищо няма да направиш. Да знаеш, че ти е много тежко положението в момента. ;)
02.05.13
20:47
казано от Grey Knight на 02.05.13, 20:33:
Всичките тези здравословни проблеми, които си изброила са от системното недохранване тип “Евреин в Аушвиц през зимата”...
Първата ти стъпка е да започнеш да ядеш доста повече. Около 2000 калории на ден за около 2-3 седмици. Тия 2000 калории да са от протеин, животински мазнини и зеленчуци. Иначе нищо няма да направиш. Да знаеш, че ти е много тежко положението в момента. ;)
Не е толкова тежко положението...Кръговете около очите отдавна ги нямам (откакто спрях дюкан) и косата ми е ок.
Но ще ми дадеш ли примерно диетично меню от 2000 калории... аз както и да ги нагласям все са нискокалорични.
02.05.13
20:56
казано от Winnie ThePooh на 02.05.13, 20:47:
казано от Grey Knight на 02.05.13, 20:33:
Първата ти стъпка е да започнеш да ядеш доста повече. Около 2000 калории на ден за около 2-3 седмици. Тия 2000 калории да са от протеин, животински мазнини и зеленчуци. Иначе нищо няма да направиш. Да знаеш, че ти е много тежко положението в момента. ;)Не е толкова тежко положението...Кръговете около очите отдавна ги нямам (откакто спрях дюкан) и косата ми е ок.
Но ще ми дадеш ли примерно диетично меню от 2000 калории... аз както и да ги нагласям все са нискокалорични.
закуска - 2 варени яйца - 160 кал~, 50 гр сирене 160 кл = 320~
обяд 200 гр свинско месо = 400-450 кл, зеленчуци 100 кл зехтин 50 кл = 550-600 кл~
вечеря омлет с кашкавал = 300 кл~ салата 150-200 кл = 550-600 кл
1520 кал~ + още 300 кл за междинни хранения
това е примерно естествено
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 02.05.13 20:57.
02.05.13
21:19
Мерси за отговора Петя :)
Днес съм яла
1 кисело мляко 1,5% с овесени трици
зелева супа
200 гр салата айсберг с 1 домат и 100 грама моцарела
1 ябълка
3 варени яйца
и сега ще хапна още една супичка