02.05.13
11:44
Преди време се прояви болка в лявото рамо, причинена от слаби ротаторни връзки. Следкато разтварях с дъмбел с това упражнение, се оправи. Сега, понеже се набирах страшно глупаво (изнесени назад лакти и рамена), пак се появи болката. Сега ще пробвам с няколко други упражнения.
Въпросите ми са:
1) Когато тренирам ротаторните връзки, в няколко серии по определен брой ли да са движенията, или до отказ (срещнах и двата варианта)?
2) Когато тренирам тези връзки, да покачвам ли тежестта (четох на 1-2 места, че трябва да е малка, но въобще ли да не се променя)?
3) Преди или след тренировка да ги правя?
Благодаря предварително.
Не съм сигурен дали е по правилата тоя линк, ама тази статия е хубава, и тия упражнения за ротаторния маншон, мисля са най-добрите, особено ако в залата ти имаш портален скрипец, на който да ги изпълняваш. Естествено стане ли ти лека тежестта, следващия път я увеличи, или ако правиш по три серии на всяко упражнение увеличавай тежестта на всяка серия.
02.05.13
21:30
Мерси. Няма такъв скрипец, за жалост. Остана само да разбера дали е по-добре преди или след тренировка да ги правя и всичко ще е чук.
Ако си беше направил труда и да прочетеш написаното, не само да гледаш картинките, и на тоя въпрос щеше да си отговориш.
03.05.13
13:54
В интерес на истината тази тема съм я чел преди време, когато за първи път ме заболя рамото. Искаше ми се ако случайно има хора с проблем като моя, да изкажат лични впечатления или препоръки. Благодаря ти все пак.