Херпес Зостер и спорт?!

no name

03.05.13
10:59

Здравейте!
Интересува ме има ли някой опит с това ужасно нещо? :(
Моето изби преди 2 дни на гърба ми ,все още не е голямо ,но много ме е страх..
А според вас мога ли все пак да спортувам през тези 10 дни ,защото не се чувствам слаба физически.

Темата беше редактирана от no name на 03.05.13 11:00.

03.05.13
12:11

Лекар ли постави диагнозата ? На твое място бих предприел няколко на брой стратегии за увеличаване на имунитета. Бих си взел и някой силен витаминно минерален комплекс и допълнително цинк + метилкобаламин.

no name

03.05.13
13:33

Лекар беше ,да.
Ами не съм сигурна какво точно да предприема ,уж спортувам активно ,храната не е много силна ,рядко ям месо ,но не винаги мога да си осигуря хубава храна ,живея с родителите си ,а те не са фенове на полезното.Предписаха ми едно мазило ,някакво лекарство(не е антибиотик) и това чудо http://www.nationalnutrition.ca/detail.aspx?ID=2307 хомеопатично.
Каза ми да не се къпя... Някакви идеи за засилване на имунитета в такъв случай ,освен всичко свързано с витамин В12?
Така ми се иска поне 1-2 тренировки да направя ..ъгхр

03.05.13
21:14

Да, добре са те насочили, ако това ти е диагнозата. Хомеопатията по-скоро в 9 или 15CH Rhus. Можеш да включиш за 3 дни и Vaccinotoxinum 15CH по 10 гранули.

На майка ми също й изби херпес на гърба. Явно има нещо, което забравяме, но не ми идва наум. Може би в храната има причина (не ядеш достатъчно месо, тя също) или сезона...

Няма да правиш тренировки, защото ще се изпотиш и после ще искаш да си вземеш душ, а този обрив се влошава от влага и преумора. Би трябвало да се подобрява от затопляне и да се влошава от студено. Понякога вирусите (които са честички при затопляне на климата) + настинка при влажно време, изпотяване може да отключат варицела вируса ти. Топлината би трябвало да помогне за обрива и за имунитета. За имуностимулаторите, които се ширят в аптечната мрежа имам смесени чувства. По-скоро течностите, свежите салати и повече време на светлина.

Мнението беше редактирано от introducer на 03.05.13 21:15.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1