18.07.12
15:58
Изтривам темата.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 18.05.13 14:54.
В момента отново правя подобна комбинация, но за ароматазен инхибитор ползвам erase на PES(като цяло стака включва и други добавки), това вероятно е най-добрата алтернатива на форместана, а и при него липсват негативните ефекти на ATD, а последните две от известно време вече не спадат към легалните добавки.
ПП Имай предвид, че не е редно да отдаваш цялата заслуга на DAA, използването на добър AI самостоятелно предполагам ще има по-голям ефект върху тестостерона от използването само на DAA.
Мнението беше редактирано от Valdis на 18.07.12 16:19.
18.07.12
16:18
казано от Valdis на 18.07.12, 16:13:
ПП Имай предвид, че не е редно да отдаваш цялата заслуга на DAA, използването на добър AI самостоятелно предполагам ще има по-голям ефект върху тестостерона от използването само на DAA.
Абсолютно съм съгласен с добавката, определено има значение добрия АИ.
Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 18.07.12 16:22.
18.07.12
16:55
Прави ми впечатление, че нивото ти на тестостерон в началото на експеримента е ужасно ниско. Не знам на каква възраст си, но ако си над 18 години, 20nmol/L не трябва да ти мърдат, а при теб е 12 (почти до долната граница).
Изводът е, че DAA работи при хора с нисък тестостерон, а в конкретния случай работи перфектно - цели 100% увеличение. Интересно ще е какво ще е увеличението при човек с нормални нива на тестостерона. Вероятно 40%, както го дават навсякъде, но ще е добре да се види направено от обикновен човек.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.07.12 16:56.
18.07.12
17:03
казано от Тихомир Велев на 18.07.12, 16:55:
Прави ми впечатление, че нивото ти на тестостерон в началото на експеримента е ужасно ниско. Не знам на каква възраст си, но ако си над 18 години, 20nmol/L не трябва да ти мърдат, а при теб е 12 (почти до долната граница).
Изводът е, че DAA работи при хора с нисък тестостерон, а в конкретния случай работи перфектно - цели 100% увеличение. Интересно ще е какво ще е увеличението при човек с нормални нива на тестостерона. Вероятно 40%, както го дават навсякъде, но ще е добре да се види направено от обикновен човек.
Не съм съгласен с твоя извод, категорично. Значи долното ниво ми е абсолютно нормално за моята възраст, 37г., преди започване на ДАА, това са изследвания на около 20-30 неща, тук съм изрязал само Т и Е от първото изследване, което е много по-скъпо от 35лв. Второто е само Е и Т. Не знам и дали си е лекар, който разбира от това. Дадох резултатите от първото изследване на лекарка и отделно позната лаборантка, която да ги коментира, казаха ми, че е съм на 6, всичко е абсолютно нормално, с оглед на холестерола, който пак е нормален, но и той варира в някакви граници, както и някакви -циди от всичките 20-30 позиции, които тук не се виждат. Само чаках да ми кажат, че нещо не е наред, за да взема мерки... :) И тогава специално питах дали не ми е нисък тестостерона, какво оправдание щях само да си имам да започвам... :) Ама казаха, че е с абсолютно нормални стойности и на доста мъже на моите години всъщност е по-нисък, а те са се нагледали на изследвания. Отбелязвам, че абсолютно всички 20-30 позиции, вкл. доста други хормони, инсулин и всякакви циди са в нормалните граници и няма нито една позиция извън тях. Т.е. това тук е както казваш, добре да бъде направено на човек с абсолютно всички показатели, не само тези 2 хормона, в нормите и при мен е точно така, т.е. нормален човек. Трудно ще намериш човек с по-нормални показатели на всичко, не само Е и Т.
П.С. За да е ясно за какво говоря:
Отиваш на този адрес http://www.cibalab.com/products.php влизаш на първия етаж, казваш на една симпатична сестра “искам всички и всякакви хормони, хормонален анализ, кръв, мръв, циди, миди, Т4 ли, не знам какво е, ама давай наред” тя ти казва “няма проблем, дай едни 300-400лв” и след ден си имаш онлайн всякакви стойности на какво ли не.
Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 18.07.12 17:22.
18.07.12
17:22
Не, нямах в предвид за всички показатели, а специално за нивото на тестостерона.
12,89 nmol/l (371ng/dl) просто не виждам как ще е нормално ниво, нищо че възрастта е 37 години. Дори и тогава нивото трябва да е поне 17-18 nmol/l (поне 500 ng/dl). Нивото ти е в границите, но въпреки това е ниско, а доста лекари просто гледат дали си в границите и не задълбават в подробности. Може да имаш 10,1 nmol/l при долна граница 9,9 и пак да ти кажат, че си окей, само защото си над долната граница.
Но пък и моята дума не е подплатена с медицинска диплома, тъй че не бива да я взимаш насериозно. :)
Идеята ми беше, че е добре да се видят резултатите от човек, който има оптимално ниво на тестостерона, да кажем от 25 годишен младеж с 20-21 nmol/l (около 600 ng/dl).
ПС: Наясно съм за какви изследвания става дума. Наскоро и аз си правих, та по ирония на съдбата и моите нива на тестостерона се оказаха ниски, макар в границите на нормалното.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.07.12 17:25.
18.07.12
17:27
казано от Тихомир Велев на 18.07.12, 17:22:
Не, нямах в предвид за всички показатели, а специално за нивото на тестостерона.
12,89 nmol/l (371ng/dl) просто не виждам как ще е нормално ниво, нищо че възрастта е 37 години. Дори и тогава нивото трябва да е поне 17-18 nmol/l (поне 500 ng/dl). Нивото ти е в границите, но въпреки това е ниско, а доста лекари просто гледат дали си в границите и не задълбават в подробности.
Но пък и моята дума не е подплатена с диплома, тъй че не бива да я взимаш насериозно. :)
Идеята ми беше, че е добре да се видят резултатите от човек, който има оптимално ниво на тестостерона, да кажем от 25 годишен младеж с 20-21 nmol/l (около 600 ng/dl).
Не съм съгласен, не може да имаш предвид само нивото на Т. Той е част и зависи от общата картинка. Значи аз я питах лекарката, умишлено с нарочно “притеснен” тон дали не ми е нисък, за да си имам едно хубаво оправдание за ДАА и каквото се сетиш друго, но тя ми каза, че не може да се гледа само референтите долна и горна граница, а се гледат други показатели, от които също зависи Т. Примерно, ако холестерола ти е близо до горната граница, а не знам си какви циди до долната, то Т при тази граница е перфектно или както ти му казваш, оптимално. Тя определено ги гледа доста, защото там си плащам добре. Отделно, че ми спомена нещо за тези долна и горна граница, били различни по различно време в различни системи и държави. Нещо, като нормалното тегло за мъжете, долна и горна граница - в САЩ е едно, във Франция друго.
Иначе и на мен ще ми е интересно други изследвания на мъж на други години, но отново - за да са показателни, той трябва да даде едни 400лв за всичко, за да е ясно, че нещо не му бяга, което пък изкривява резултатите за Е и Т. Мисля, съгласен си, че Е и Т не може да се гледат самостоятелно, ако примерно имаш проблем с холестерола.
Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 18.07.12 17:50.
18.07.12
17:33
казано от Васил Иванов на 18.07.12, 17:27:
Мисля, съгласен си, че Е и Т не може да се гледат самостоятелно, ако примерно имаш проблем с холестерола.
Имаш право. При мен, както и при теб, всичко ми беше идеално, само тестостеронът беше нисък, а естрадиолът висок. И мен ме успокоиха като ми казаха, че тълкуването на тези резултати не става ей така, а и че нивата варират доста. Аз отделно си проучих нещата и си изградих друго мнение, но както и да е, щом имаш думата на лекар, аз не съм в позицията да я оборвам. Просто споделих мнение. Иначе браво за експеримента. Определено е полезен. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.07.12 17:35.
03.05.13
18:49
Без да омаловажавам труда ти, който си си направил и понеже пряко се интересувам от покачване на нивата на тестостерона по естествен път няколко въпроса ме връхлитат.
Много ме съмнява тестостерона на човек да стои константа, т.е. количеството му ще зависи от сумати променливи. Храна, начин на живот, спорт, секс и т.н. Дори и самия час на изследванията според мен би повлиял. В тая връзка ме интересува всички тези неща преди изследването дали са били идентични по време на тази 1 седмица, а и двете изследвания дали са правени по едно и също време на деня.
Поне, за да има по-висока стойност подобно излследване, макар и само от 1 човек, ако бях на твое място, бих си направил няколко поредни изследвания на нивата на тестостерона, без описаните добавки. Като намеря що-годе някаква закономерност (примерно като цяло нисък тестостерон) чак тогава бих пробвал да видя с тези добавки как ще се повлияят нивата ми.
Лошото е, че излседванията не са безплатни и са си разход. :D Но наистина са любопитни резултатите ти. Мисля и аз да си направя подобен тест, само не знам как ще успея да се справя със секса (т.е. нещото според мен, което най-много влияе върху нивата на тестостерона). Доколкото ми е известно (без да съм лекар) въздържание за период от 2 седмици води до пикови нива на тестостерон. Ей това е големия проблем - как ще се стисна за 2 седмици, че после и още 1, през която да приемам добавките. :D
PS: Виждам, че темата е стара, но за мен е доста интересна и ми се иска малко да се възстанови дискусията. ;)
казано от Васил Иванов на 18.07.12, 15:58:
Изтривам темата.
Е това е върха на тъпотията! Особено имайки предвид, че хората са се постарали да вложат време и усилия да отговорят и да се проведе дискусия.
За неразбралите - авторът реши да изтрие първото си мнение днес.
Мнението беше редактирано от Петър на 18.05.13 14:48.