30.04.13
22:55
Здравейте! На 16 години съм , висока 160 и тежа около 50 кг. Целта ми е да стана около 46-47 кг и да се стегна. Често тичам в парка или ходя на фитнес. Храната ми за днес:
10:00 . Банан
14:00. Салата от домати и краставици ( без олио, зехтин или сол), пилешка пържола с малко ориз
16:00 Около 30 гр. кашу
18:00 Салата от домати и краставици , една филия пълнозърнест хляб с малко филе и 2 яйца.
Препоръки и мнения за менюто ми? Начинаеща съм и не съм много сигурна дали се храня правилно.
Темата беше редактирана от NoPainNoGain на 02.05.13 23:11.
Успех, добре изглежда. Вариант е да имаш по-обилна закуска, но съм чела за ползите от закусването само на плод, та ако се чувстваш добре си продължавай така. Няма нужда да избягваш зехтина, полезните мазнини помагат за изчистването на мазнините, които не искаш по тялото си. Някои хора не му харесват вкуса или не знам и аз какво, ако си от тях можеш да добавяш авокадо в салатата.
Защо искаш да отслабваш?
Стягане = придобиване на мускулен тонус = тренировки с тежести.
01.05.13
20:37
Благодаря за съветите , ivetass :) Днес вечерта си сложих в салатата зехтин, беше ми и по-вкусно. Закуската ми обикновено през делничните дни е банан, тъй като на училище не знам какво друго да си взимам. От лавките не мисля, че мога да намеря нещо полезно. Когато мога да закусвам в нас закусвам доста повече.. :DТези дни трябва да си купя везна, наистина се нуждая от нея, защото не мога да меря продуктите на око, а и искам да си пресмятам калориите. Иначе искам да отслабна защото наистина бих се чувствала по - добре ако съм с 3-4 кг. по-малко. Имам си малко коремче, доста пухкави бедра, както и отвратителни паласки.
Доста попрекалих с ядките днес :/ Ядох доста лешници..
01.05.2013
10:00 Половин домат, 1 филия пълнозърнест хляб “БОНУС” с малко масло и кашкавал, едно твърдо сварено яйце.
11:30 Бягах около 25 мин, приблизително 3 км. След това правих тези упражнения за корем : http://youtu.be/vkKCVCZe474
14:00 Салата от 1 домат, половин краставица, сирене,магданоз. Около 160 гр. агнешки котлет.
16:00 Тук се започват многото лешници :@
19:00 Салата (като на обяд, само че със зехтин), малка вратна пържола.
На ден ми се събират около 2,5 литра вода.
Мнението беше редактирано от NoPainNoGain на 02.05.13 22:28.
Щом смяташ, че имаш нужда да свалиш някой и друг килограм- няма лошо. Съотношението ти килограми-ръст е добро, но може би по-скоро искаш да изчистиш малко мазнинки (както повечето от нас, (giggle)) : ))) Съветвам те да се измериш със сантиметър, понеже кантара не винаги е много обективен. Още повече, че ти имаш малко килограми за сваляне (според целите ти де), а тогава свалянето на сантиметри е по-очевидното, кантара може доста време да не помръдне.
Вариант е да си носиш нещо в училище от вас, въпреки че аз закусвах преди да излезна, колкото и рано да беше това...Ядките също може да са закуска, но гледай да са сурови. По принцип повечето хора ядат по-обилното и по-калоричното вечер и помага като обърнат нещата- постепенно да намаляват калоричността с напредването на деня, та това е идеята и на по-сериозната закуска.
Амиии, това са ми среднощните съвети, друго не измислих :D
02.05.13
20:55
Днес спах мноого добре ^^ 8 часа сън, отдавна не бях спала толкова. За първи път правих и вакуумки, не съм много сигурна, че ги правя правилно , но с времето дано се науча.Изпих около 2 литра вода, сутринта пих и 3в1.. трябва да го спра, направо си е химия наблъскана със захар.. малко ме е яд че ядох доста въглехидрати...
10:00. 3 малки мъфина направени по рецептата на Вики ( с извара, сирене и яйца) , 3в1, малко свинско филеТрябва да започна да тичам отново всеки ден, определено се чувствам по-добре.. В дните в които нямам почти никаква физическа дейност се чувствам направо виновна за всяка хапка..
Edit: Леле, тези козунаци около мен са супер изкушаващи. Семейството ми нагъва по цял ден аз си ям салтките и месото :D :D
Мнението беше редактирано от NoPainNoGain на 02.05.13 22:16.
03.05.13
21:28
Сънят ми днес беше 9 часа ^^ Водата за разлика от други дни беше прекалено малко - около 1,5 л.. някъде 2 часа след закуска тичах някъде 20 минутки. След това малко упражнения и така.. Вчера кантара на гладно отчете 50,5 кг., а днес 50 :))) Но все пак няма да гледам само цифрите на кантара, а по -скоро мерки и ествествено как се виждам в огледалото. Това с тичането ми действа мнооого добре, сега в почивните дни естествено имам доста време и го правя.. Във вторник като започна училище (и то втора смяна!) трябва да мисля кога да потичвам :D
09:45. Вакуумки, 50 клека, 50 скока на въже, 5 бърпита.
10:00. 2 мъфина от извара и сирене, 1 филия хляб “БОНУС”, с масло и кашкавал.
12:00. Тичане ( 3 км ) , малко по късно 8 min abs, упражнения за дупе.
15:00.Салата (домат, 1/2 краставица, сирене, репичка, зехтин) , пилешко бутче с малко ориз.
16:30. Един мъфин от извара и сирене :D
20:00. Салата (само домати и краставици) , 4 пилешки крилца, 1 чаша червено вино.
След малко мисля да пия зелен чай ииии преди да си легна да направя упражненията от изoбражението, което прикачих :D Храната може и да ми е малко много, но се чувствам добре с толкова като количество..
Мнението беше редактирано от NoPainNoGain на 03.05.13 21:35.
04.05.13
13:18
Леле, имам много яка мускулна от вчера. Сигурно е от упражненията вечерта :Д Принципно имам мнооого ниско кръвно, на ден ми причернява по 3-4 пъти и често ми се вие свят... Сега след закуска пак :Д уж пия доста вода, ама... :Д Мм днес мисля да си почина малко, ще направя само 8 минутните упражнения за корем ии разходка. Някой може ли да ми каже, дали е добре всеки ден да се правят 8 мин абс, или по-добре през ден, два?
Хубав ден на всички :))))
04.05.13
14:04
Няма нужда да правиш тренировки за корем повече от два пъти седмично. Прави ги качествено и толкова е достатъчно. За да изглеждаш добре ти трябва мускулатура, която е вкарана в тонус, а не няколко килограма по-малко телесно тегло. Направи разлика между тези неща. Деликатно подмина мнението на Наталья Заболотная, а тя е много права в случая.
04.05.13
14:43
Не мисля, че съм го подминала, никъде не съм и каазала , че не е права :D Просто отговорих защо искам да отслабна 2-3 кг. :)
04.05.13
20:28
Ох днес ми е много слаб ден :( до обяд храната ми беше горе-долу добре, а след това....
1. Днес реших да не тренирам (дори и 8 мин абс) 2. Ядох 30 гр. черен шоколад , а не бях яла изобщо сладки неща от около месец (както и бял хляб :( ) 3. Майка ми беше направила питка за вечеря и ядох от нея едно парче.. Водата поне ми беше 2 литра. Уф. Точно така ми протичаше деня когато бях някъде 54 кг, без тренировки , с доооста сладко и бял хляб.. Абе мн се ядосвам ама след дъжд качулка. Утре е нов ден.
10:00 1 филия БОНУС с кашкавал, 1 твърдо сварено яйце
14:00 Пилешко бутче с ориз, салата от домат, краставица
16:30 30 гр. Черен шоколад
19:00 1 парче питка, салата, 1 яйце
И след малко- зелен чай.
Хубаво е да имаш “чийт ден”, в който да ядеш неща, които не ядеш по принцип. Хубаво е и да не тренираш всеки ден, още повече една и съща мускулна група. Не се обвинявай, важното е да продължиш по-мотивирана :)))
Чак пък много слаб... не мисля .. като изключим питката и шоколада, храната е ок. А и не си изяла някакви промишлени количества.
08.05.13
22:20
Teзи дни не пишех, защото нямах интернет.. :)
Храната ми за днес:
08:00 2 мъфина от извара и сирене, 3в1
12:00 Пилешка пържола и 1 домат
16:00 4 бисквити Белвита
20:00 1 мъфин от извара и сирене ии препечена филия с кашкавал и 1 домат
Тренировка:
5 лицеви опори (цели)
10 лицеви опори (от колена)
2х5 бърпита
8 мин абс
20 минути велоергометър
ии малко упражнения с гирички по 3 кг.
21.07.13
08:50
Здравейте отново....
От доста време не съм писала.. Или по-точно от 8 май.
През изминалите 2 месеца супер много се отчаях от това как изглеждам. Преди тези 2 месеца тренирах горе-долу всеки ден, опитах се да ям колкото се може по-здравословно, спрях да ям и пия любимите си неща :D (кола,шоколад, сладолед и т.н) На всичкото отгоре отидох на море и за 1 седмица напълнях с 3 кг.. от 50 на 53. Супер направо :д.. Когато водих дневника си определено се бях надъхала повече, гледах много повече какво ям, колко тренирам и т.н.. Искам да започна отново, да видим дали ще успея :) Днес няма да има тренировка, предполагам ще направя само 8 мин. абс., иначе принципно тичам около 1 км и нещо през ден.Такаа да започнем със закуската ми:
1 филия пълнозърнест хляб с 1 ч.л масло и 1 ч.л мед
15 гр кашкавал + 30 гр шунка
1/2 праскова + 1 орех
3в1
Мнението беше редактирано от NoPainNoGain на 21.07.13 08:51.