Следвайки мечтите си..

Темата е заключена.

04.05.13
21:09

Здравейте ,приятели! :)
Започвам моят дневник днес 4.5.2013г. Висока съм 162-3см. Тежа 68,5кг. ;16 години
До сега в моят живот..
Началото на моята спортна кариера ( :D ) беше на 16ти август миналата година с килограми - 77,5. Това беше първият ми ден във фитнеса. Храната ми е много несериозна ,искам да кажа ,че явно до сега съм нямала волята да спазвам даден хранителен режим точно и стриктно. Избягвам сладко ,мазно ,газирано -не обичам и не пия ,но това не означава ,че поне 4 пъти седмично не приемам нещо съдържащо захар ,от които 4 пъти поне веднъж е нещо в голямо количество ,така разбирам ,че пак не съм си приела нужните калории и все пак не знам изобщо как съм свалила тези килограми. :D
Сега имам за цел да изчистя мазнини ,защото приятели ме светнаха ,че до сега съм тренирала за покачване на мускулна маса :D
Обожавам да тренирам с тежести ,нямам никакви проблеми с тренировките.Единственото ,което искам сега е да отслабна и дори релеф за в бъдеще. Имам проблем с кожата ,мека е. Преди 2 години отслабнах драстично с глад до 50 кг. ,след което стигнах 78 и установих ,че това наистина не е начинът.
Как тренирам..
До скоро се водих по тази програма: http://www.bb-team.org/workout/4370_sistema-za-konditsiya-ili-otslabvane-pri-dami
Реших ,че е време да я променя и започнах това:
Горна част:
Кардио -25мин. тичане на пътечка(стигнах до 8,5км/ч) или крос тренажор на 8ма степен......
1;Вертикален скрипец -25кг ;3х15
2;Пек дек -18кг; 3х18
3;Рамо (машина) 15кг; 3х15
4;Бицепс с дъмбели 7кг.(чуково бицепсово сгъване ,i think) 3х12
5;Трицепс (машина) 40 кг. 3х15
6;Коремни преси 3х50
Когато е хубаво времето правя кардиото си на вън сутринта преди училище и после във залата правя само загрявка 10 мин.
-> 2-3 обиколки на един водоем ,който е голям около 1 км и 300м.
Обиколката за сега я взимам за около 8 минути и има много напредък в тичането ,с който много се гордея! :D
Ще напредвам още ,искам да станат 40 мин. без стоп.

Долна част:
Кардио -същото
1; Клек с дъмбели; 7кг. 3-4х20-25
2; Напад с дъмбели; 7кг. 3х24 (12 на крак)
3; Бедрено сгъване; 3х20кг
4; Аддуктор; 21кг. 3х25
5; Абдуктор;21кг. 3х25
6; Лег преса; 60кг. 3х12кг.
7; Коремни преси 3х50
Искам да включа повече упражнения ,но не съм сигурна каква трябва да е последователността им и няма да е зле ,ако ме посъветвате какво мога да добавя в тренировките си.
И да си дойдем на думата!
ЦЕЛ:
Засилване на имунитета на организма, опит да ям месо по- честичко ,по -чиста и добра храна.
Изчистване на мазнини и малко релеф :D и здраве!!!!
Е това е.

Такаа.. само дето има една подробност за тези 7 дни ,защото вече изминаха 3.
Не мога да тренирам ,защото имам херпес зостер на гърбеца ,малко е ,но ..казаха ,че не може. :|

казано от Rosie Charles на 04.05.13, 21:09:

...приятели ме светнаха, че до сега съм тренирала за покачване на мускулна маса :D

И колко мускулна маса успя да натрупаш всъщност? ;)
Аз бих игнорирал съветите на тези приятели от тук нататък.
Релефът ще дойде от храненето ти... и ще го имаш, ако имаш мускулатура за показване.

04.05.13
21:18

И маса,и релеф се правят с хранене.АКо ще и с 20кила да сгъваш за бицепс,ако нямаш стабилно хранене като цяло,а и след тренировка,няма как да качваш ММ...Успех в постигането на целта.

04.05.13
21:19

Добре ,да кажем ,че съм правила малко повторения ,за мускулната маса не ми е много ясно само знам ,че я напипвам и мога да правя 5 лицеви опори до долу! :D със сигурност е повече от преди ,а съветът им беше просто да увелича повторенията

При 20-25 повторения в серия ти си в зоната на кардиото, бре! :D :D :D

А сега сериозно - ако искаш да имаш мускулатура за показване (грубо звучи, но тогава ще имаш приятна и стегната визия), тренирай с такива тежести, с които не можеш да правиш повече от 8-10 повторения в серия. Или послушай добре запознатите с тази материя твои приятели... за да си поговорим на тази тема отново след време. ;)

04.05.13
21:27

Независимо дали ще увеличиш повторенията или работната тежест,целта ти е да увеличиш енергоразхода,следвайки определена калорийна рестрикция,щом искаш да сваляш...Когато увеличиш работните тежести,изразходваш много повече енергия,отколкото да си клякаш 150пъти със собствено тегло например...Има доста статии и теми във форума,прочети ги,защото не може да се обясни с две изречения всяко нещо.
Пробвай да правиш повечко базови упражнения,които натоварват повече на брой м.групи или по-големи мускулни групи.Щом досега сваляш килограми,само изчисти храната.Когато спреш да сваляш можеш да вакараш някакъв режим.Не сменяй диетата,ако до момента работи за теб.Така ще ти останат повече козове за в бъдеще,когато като достигнеш определени килограми или % подк.мазнини,свалянето става супер трудно.

04.05.13
21:39

А бихте ли ми казали дали трябва ли да има определен ред на упражненията?

05.05.13
19:01

Последователността няма кой знае какво значение, по-скоро гледай упражненията, които обхващат повече/по-големи мускули, да са преди останалите, защото за тях ще ти е нужна повече енергия и са по-въздействащи, оттам искаш и да наблегнеш на тях - докато имаш повече сила.

Мнението беше редактирано от Желязото на 05.05.13 19:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1