04.05.13
13:19
Здравейте, искам да споделя с вас тренировката ми за рамо от следващата седмица, просто да кажете дали я одобрявате и трябват ли някакви корекции, аз така или иначе ще я пробвам, но искам да чуя и други мнения, като се има предвид че имам доста години опит в залата.
1.Преси с дъмбели от седеж ( 4 серии )
2.Разтваряне с дъмбели в страни от седеж ( 3 серии )
3.Вдигане на дъмбели ( предно рамо ) ( 3 серии )
4.Задно рамо водоравно с дъмбели ( 3 серии )
5.Издърпване на халки на скрипец от горе ( пак задно рамо ) ( 3 серии )
Reverse Pec Deck: 10 X 10
Seated Side Lateral supersetted with Seated Bent-Over Fly: 5 X 12 (for each exercise)
Upright Row: 3 X 12
Seated Dumbbell Rress : 15-12-8-20
е т’ва пробвай да видиш малко рамото ти къв вид ще предобие :Д
според мен няма смисъл да се прави предно рамо, достатъчно се товари от лежанка и други pressing движения
04.05.13
13:53
казано от umad brah на 04.05.13, 13:26:
Reverse Pec Deck: 10 X 10
Seated Side Lateral supersetted with Seated Bent-Over Fly: 5 X 12 (for each exercise)
Upright Row: 3 X 12
Seated Dumbbell Rress : 15-12-8-20
е т’ва пробвай да видиш малко рамото ти къв вид ще предобие :Д
според мен няма смисъл да се прави предно рамо, достатъчно се товари от лежанка и други pressing движения
В залата която съм няма голям избор на упражнения честно да ти кажа, а и има ли някакъв начин да ми напишеш упражненията на български, не съм запознат с официалните им наименования, МЕРСИ !
обратен пек дек
разтваряне в страни седнал в суперсерия с разтваряне за задно рамо
вертолет
раменни преси с дъмбел
04.05.13
14:55
А какви са килограмите на дъмбелите с които тренираш ? Поздрави
04.05.13
15:54
Тренираш ли нещо друго в деня за рамене и какво ?
04.05.13
20:05
казано от El_ tiggeraso на 04.05.13, 15:54:
Тренираш ли нещо друго в деня за рамене и какво ?
В денят за рамо тренирам и трапец ( с щанга и с дъмбели или само едното ), както и корем . раменни преси правя с по 25-30 кг 8 повторения.
04.05.13
20:05
казано от umad brah на 04.05.13, 14:46:
обратен пек дек
разтваряне в страни седнал в суперсерия с разтваряне за задно рамо
вертолет
раменни преси с дъмбел
Мерси, ще се пробва :)
04.05.13
21:45
Може и така да пробваш.Лично на мен ми горят раменете след такава тренировка,аз също тренирам трапеца с тях.
1.Преси с дъмбели/щанга/смит машина
2.Разтваряне с дъмбели встрани
3.Разтваряне с дъмбели от наклон
4.Въртолет
5.Трапец с гири
П.С. Сериите не съм ги писал,тъй ти си напреднал и сам може да си ги определиш.
На пресите е добре да има партньор ,за да правиш до отказ.
Успех.
04.05.13
22:16
казано от El_ tiggeraso на 04.05.13, 21:45:
Може и така да пробваш.Лично на мен ми горят раменете след такава тренировка,аз също тренирам трапеца с тях.
1.Преси с дъмбели/щанга/смит машина
2.Разтваряне с дъмбели встрани
3.Разтваряне с дъмбели от наклон
4.Въртолет
5.Трапец с гириП.С. Сериите не съм ги писал,тъй ти си напреднал и сам може да си ги определиш.
На пресите е добре да има партньор ,за да правиш до отказ.
Успех.
Братле, а задното рамо ?
04.05.13
22:19
С разтварянето с дъмбели от наклон,акцентираш точно в/у него.Отделно правиш и въртолета,който ти натоварва целия раменен пояс + трапеца.
04.05.13
22:28
казано от El_ tiggeraso на 04.05.13, 22:19:
С разтварянето с дъмбели от наклон,акцентираш точно в/у него.Отделно правиш и въртолета,който ти натоварва целия раменен пояс + трапеца.
О извинявам се, аз помислих че това разтваряне от наклон е пак за странично рамо :) , да като цяло програмката е добра и лесно приложима, МЕРСИ следващия път ще я пробвам и ще пиша какво е положението :)))
04.05.13
22:31
Пресите с дъмбели и хеликоптера, тъй като обхващат не една част на рамото ще направя по 3 серии, а от изолиращите ( разтваряне в страни и разтваряне от наклон ) ще направя по 4 серии :))) Също и за трапец надявам се да не е проблем, си правя с щанга и с дъмбели по 3 серии :)
Мнението беше редактирано от Янислав Вълков на 04.05.13 22:35.
06.05.13
12:15
Колега,гледам,че основно пргорамата ти е изграена от упражнения с дъмбели.Лично аз не пропускам базовите упражнения за предно рамо - повдигане на щанга пред гърди седнал и за средно рамо - повдигане на щанга зад врат отново седнал.Тези упражнения може и да ги правиш на смит машината,ако няма кой да ти подава щангата..... 3-тото упражнение ми е събиране на дъмбели над главата отново седнал и 4-то правя упражнение,което досега не съм видял някой да го прави по този начин е разтваряне на дъмбели настрани с изпънати ръце изправен.Финала е за задно рамо на смит машина и наккрая трапец с дъмбели :)
1.раменни преси (с щанга или дъмбели)
2.повдигане напред (предно рамо)
3.разтваряне встрани (средно рамо)
4.разтваряне встрани при наклон (задно рамо)
5.повдигане на рамене с щанга (трапец)
казано от Dimitar Kostadinov на 06.05.13, 12:15:
Колега,гледам,че основно пргорамата ти е изграена от упражнения с дъмбели.Лично аз не пропускам базовите упражнения за предно рамо - повдигане на щанга пред гърди седнал и за средно рамо - повдигане на щанга зад врат отново седнал.Тези упражнения може и да ги правиш на смит машината,ако няма кой да ти подава щангата.....
Само дето пресите зад врат са повече за предно, а не за средно рамо (както и пресите пред гърди) и освен това поставят рамените стави в доста неестествена позиция и са опасни. Смит машината само влошава положението.
Основното за рамене е да има едно базово (раменни преси) и по едно изолирано упраж. за средно и задно рамо. Другото е опционално.
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.05.13 15:45.
06.05.13
18:37
Абе да ти кажа не си много прав.Защото,когато направя последна серия за предно рамо на смит или със свободен лост,почивам малко и почвам зад врат и не усещам никаква умора,все едно сега започвам тренировката.А на всичкото отгоре с едни и същи килограми на лоста правя с 1-2 повторения повече в сериите,отколкото когато спускам отпред.А и навсякъде в интернет е описано,че лост зад врат е за средно рамо ;) А аз като почнах на смит машината,рамената ми се оформиха още повече,таа не е за пренебрегване и тя :)
казано от Dimitar Kostadinov на 06.05.13, 18:37:
А и навсякъде в интернет е описано,че лост зад врат е за средно рамо ;)
Би ли посочил къде е това навсякъде? Щото там, където аз чета, пише съвсем други неща.
абе ако искаш aesthetic рамо
яко разтваряне в страни седнал и прав яко дроп серий
06.05.13
18:46
Не съм съгласен ,че пресите зад врат и пред,са главно за средното рамо.По-скоро са за предно.
Упражненията за средно са всякакъв тип разтваряния встрани.
Мнението беше редактирано от El_tiggeraso на 06.05.13 21:15.
06.05.13
20:10
казано от Петко К на 06.05.13, 18:43:
Би ли посочил къде е това навсякъде? Щото там, където аз чета, пише съвсем други неща.
Eто първия сайт ..Прочети ВАРИАНТИ НА РАМЕННИТЕ ПРЕСИ С ЩАНГА- най-отдолу на края на статията го пише http://kulturizam.eu/упражнения/12/02/раменни-преси-с-щанга/ . Втория сайт ето го http://добавки-бг.ком/articles.php?cat=3&id=64&subcat=5 намери къде пише с черни букви ЗАД ВРАТ .Ето 3-ти сайт където пише че зад врат е за средно рамо http://dimityrdimitrov.com/силни-рамене/ - прочети 8-я абзац.ТОй започва така -”Средното рамо е нашата втора цел. Ако го тренирате като първо, то може да си позволите изтласкване на щанга зад врат с по-тежки килограми.” Това достатъчно ли е или още да търся :)
06.05.13
20:15
казано от El_ tiggeraso на 06.05.13, 18:46:
Не съм съгласен ,че пресите зад врат и пред,са главно за средното рамо.По-скоро са за предно.
Упражненията за средно са всякакъв тип разтваряния в страни.
Казвам,че преси пред врат са за предно рамо.Зад врат за средно :)
06.05.13
20:30
казано от Петко К на 06.05.13, 20:20:
Въпроса ми беше риторичен, аз съм наясно с упражненията.
Нали попита къде е това навсякъде ...затова ти копирах сайтовете :)
06.05.13
21:20
казано от Dimitar Kostadinov на 06.05.13, 20:15:
казано от El_ tiggeraso на 06.05.13, 18:46:
Упражненията за средно са всякакъв тип разтваряния в страни.Казвам,че преси пред врат са за предно рамо.Зад врат за средно :)
Разбрах те,но не вярвай прекалено много на сайтовете.
Самият мускул (средното рамо) извършва ротации настрани и от тука следва,че ако искаш да го атакуваш директно,трябва да движиш ръцете си настрани.
Няма как да стане с раменни преси,не и директно в/у него.
Айде ,че оспамихме на човека темата :D
Мнението беше редактирано от El_tiggeraso на 06.05.13 21:20.
Може ли да попитам защо правите упражненията като раменни преси с дъмбели от седеж вместо от стоеж?
06.05.13
22:31
казано от umad brah на 06.05.13, 18:43:
абе ако искаш aesthetic рамо
яко разтваряне в страни седнал и прав яко дроп серий
Точно това мисля да направя ! :))
06.05.13
22:35
Незнам но ще се разбия утре, просто ще пробвам една доста стабилна тренировка и не мисля че ще съжалявам...
1. Разтваряне от стоеж ( 3 серии )
2. Разтваряне от седеж ( 3 серии )
3. Раменни преси с дъмбели ( 4 серии )
4. Вдигане на крив лост отпред ( предно рамо ) ( 3 серии )
5. Вдигане от наклон ( задно рамо ) ( 4 серии )
6. Вдигане на щанга за трапец ( 3 серии )
Утре ще напиша как мина тренировката :)
Мнението беше редактирано от Янислав Вълков на 06.05.13 22:38.
07.05.13
13:05
казано от Dimitar Kostadinov на 06.05.13, 20:10:
казано от Петко К на 06.05.13, 18:43:
Eто първия сайт ..Прочети ВАРИАНТИ НА РАМЕННИТЕ ПРЕСИ С ЩАНГА- най-отдолу на края на статията го пише http://kulturizam.eu/упражнения/12/02/раменни-преси-с-щанга/ . Втория сайт ето го http://добавки-бг.ком/articles.php?cat=3&id=64&subcat=5 намери къде пише с черни букви ЗАД ВРАТ .Ето 3-ти сайт където пише че зад врат е за средно рамо http://dimityrdimitrov.com/силни-рамене/ - прочети 8-я абзац.ТОй започва така -”Средното рамо е нашата втора цел. Ако го тренирате като първо, то може да си позволите изтласкване на щанга зад врат с по-тежки килограми.” Това достатъчно ли е или още да търся :)
Обаче извади източници на информация де :D
07.05.13
17:30
Днес направих тренировката и мога да кажа, че се напомпах на макс, рамото се очерта страхотно, много добре стана :) Пробвайте и вие !
07.05.13
19:10
Ето и рамото след тренировката :)