DREAM UNTIL YOUR DREAMS COME TRUE ~

Темата е заключена.

28.04.13
18:07

Здравейте, казвам се Ели на 16 . От много отдавна се каня да си направя online дневник и ето че наи накрая си направих :D
Целта ми е да си направя плочки и да се стегна ,не го правя само заради наближаващото лято . Гледам на тази промяна в дългосрочен план .
Ето и последните ми мерки(26.04.2013г) :
1.Тегло 50 кг
2.Талия 66 см
3.Ханш 90 см
4. Бедро 52 см
5.Височина 167см
Тренирам редовно(6 дни в седмицата без неделята)
В понеделник и четвъртък тренирам по програмата Brazil but lift (не знам дали сте я чували,но на мен лично ми харесва), във вторник и петък тренирам на степер по 40мин + коремни упражнения -1 серия (150 повторения) , а в сряда и събота тренирам само корем-3 серии . Мисля да започна да тичам вечер 4 пъти в седмицата (колкото издържа :Д ) и да вкюча  и тренировки с тежести.
За съжаление в момента нямам възмойност да ходя на fitness, за което съжалявам но какво да се прави...
Сега за хранителният ми режим...Не ям никакви тестени храни ( изключение правя само за пълнозърнестия и черния хляб), избягвам захарта, пърженото,газираното и всички вредни мазнини. Наблягам на плодовете,зеленчуците,месото(пиле и риба), овесените ядки, кисело и прясно мляко и ядките :) Не изпозвам никакви хранителни добавки освен дневната таблетка разтворими витамини . В неделя си позволявам по малко черен шоколад ( опитах се да не ям никаква захар, но просто не се получи :Д )
Това е в общи линий. :) Моля споделете мнението си . Дали е реалистично за 2 месеца да си направя плочките??
:)

Мисля че имаш потенциал, в тази бразилска тренировка натоварване на гърба има ли, или само задника и бедрата?
Ако няма, съветвам да вместиш един ден за натоварване на гръбните мускули и ръцете (бицепс, трицепс), с гири. Не ти трябва много стига да усещаш натоварване.
Поздрави! :)

Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 29.04.13 13:06.

29.04.13
22:37

Благодаря ти за полезния съвет ,за оптимистичния коментар и ще се постарая да включа и тренировка с гирички :)

Мнението беше редактирано от Eli Karakasheva на 29.04.13 22:39.

01.05.13
09:02

30.04.2013
Закуска:
овесени ядки с прясно мляко
Обяд:
омлет със сирене и ябълка
Закуска:
ябълка
Вечеря:
овесени ядки с прясно мляко,ябълка,1 филия пълнозърнест хляб с домат
3 литра вода + 2 зелени чая и 2 таблетки разтворими витамини :)

Вместо ябълката за следобедна закуска можеш да добавиш риба тон в собствен сос. За вечеря яж месо (пилешко филе, свински шол, телешко) и веднъж два пъти седмично вместо месото яж риба, със около стотина грама въглехидрати (ориз, картофи и др.).
Само с овесени ядки и прясно мляко няма да стане.
Зеления чай на Nestea ли е?
Поздрави!

01.05.13
13:50

Влади , благодаря за полезните съвети :)
Това с рибата тон ми е малко сложно понеже съм втора смяна . За зеления чай  няма начин да пия нещо с толкова много консерванти,варя си го сама .

Мнението беше редактирано от Eli Karakasheva на 01.05.13 13:56.

01.05.13
15:18

01.05.2013
Закуска:
10:15 портокал и 4 ягоди
Обяд:
1/2 купичка с таратор,1 чаена чаша грах с царевица, 1 филия типов хляб и един банан
Вечеря:
малка активия с овесени ядки,малко мед и канела
3 литра вода
Знам ,че е много но...
Ще се постарая да вкюча повечко месо ,но напоследък вкъщи се готвят повече полуфабрикати, които отказвам да ям ,и нямам особено голям избор :D

Мнението беше редактирано от Eli Karakasheva на 01.05.13 15:19.

01.05.13
17:26

Мисля,че храната е прекалено малко. :)

01.05.13
21:34

Наистинали?? На мен даже ми се струва прекалено много... :D
Благодаря за коментара :)

02.05.13
01:03

Малко е и според мен. Изчисли си нужните калории, изчисли и тези, които изяждаш тези дни. Разликата не трябва да е фрапиращо голяма, може би от порядъка на до 500 калории е нормално.

“Жени  = 655 + (9.6 * маса в килограми) + (1.8 * височина в сантиметри) – (4.7 * възраст в години)
За да изчислим каква ще е реалната дневна нужда трябва да умножим полученото число по коефициент, зависещ от средната физическа натовареност през деня. Тоест както следва:
Почти без движение: 1.2
Тренировки или леки упражнения 1-3 дни седмично: 1.375
Тренировки или упражнения 3-5 дни седмично: 1.55
Тежки тренировки или упражнения 6-7 дни седмично: 1.725
Тежки тренировки и натоварено физическо ежедневие: 1.9”

02.05.13
07:57

От личен опит ти го казвам,че с глад се отслабва,но е най-лошото което може да причиниш на тялото си и последствията са големи.

02.05.13
08:02

Okayy да видим какво ще се получи:
655+(9,6*50)+(1,8*167)+(4,7*16)*1,725=2606.13
Съжалявам ,но това не ми се струва вярно, аз ако изям толкова много храна няма да мога да стана от дивана камоли да тренирам.Всепак благодаря за съвета, но за момента се чувствам ОК с количеството храна която приемам. :)

Храната е отчайващо малко, няма баланс и е далеч от здравословния начин на живот. Често липсват основни макронутриенти от качествени източници - белтъчини и мазнини. Гладът неизбежно ще те изведе на погрешно място и резултатите няма да ти харесат. Спокойно можеш да махнеш ефервесцентните витамини - това е възможно най-лошия избор на подобен продукт. Препоръчително е да приемаш витамини, но избери таблетна форма на сигурен производител.

02.05.13
08:18

Ioiotoo, съгласна съм ,че с гладуване само ще си навредя, но  никога не съм можела да ям повече, откакто се помня все така се храня . Никога не съм приемала повече храна. Не го правя за да се тормозя от глад ами просто това количество ми е достатъчно . :)
Кольо Пияндето мерси за съвета ,веднага щом мога ще си взема други витамини ... някакви препоръки какви да избера...?

казано от Eli Karakasheva на 02.05.13, 08:02:

Okayy да видим какво ще се получи:
655+(9,6*50)+(1,8*167)+(4,7*16)*1,725=2606.13
Съжалявам ,но това не ми се струва вярно, аз ако изям толкова много храна няма да мога да стана от дивана камоли да тренирам.

Принципно смяташ правилно. Грешката идва от другаде - слагаш най-големия коефициент за физическо натоварване - 6-7 тренировъчни дни в седмицата, при съвсем различно от твоето натоварване (като енергоразход). Ти може и да тренираш почти всеки ден, но не изразходваш толкова енергия. С известна уговорка ти предлагам да направиш сметката с коефициент 1.55 и ще си несравнимо по-близо до истината. Тогава се получават около 2300 калории баланс. Ако искаш да намалиш телесните си мазнини, трябва да намалиш тези 2300 калории с не-повече от 15-20%, т.е. разумният енергиен прием за поставената цел е между 1850 и 1950 калории дневно. Разбира се, това е отправна точка. След няколко седмици при такива условия ще се види има ли нужда от корекция, нещата с храненето винаги са доста индивидуални.

казано от Eli Karakasheva на 02.05.13, 08:02:

Все пак благодаря за съвета, но за момента се чувствам ОК с количеството храна която приемам. :)

Ясно ми е, че се чувстваш ОК с толкова храна. Организмът се е адаптирал към глад и не те тормози, но това изобщо не значи, че правиш нещо хубаво за себе си, за здравето си и за визията си. Млада си, не прави експерименти... има достатъчно дневници на млади Дами, които се борят с последствията от глада и небалансираното хранене чрез... лекарства. Избор. Твой.

02.05.13
08:46

Прав си не е нужно да се стига до хапчета...ще се опитам да променя диетата си и да увелича малко калориите :)

Мнението беше редактирано от Eli Karakasheva на 02.05.13 08:46.

казано от Eli Karakasheva на 02.05.13, 08:18:

Ioiotoo, съгласна съм ,че с гладуване само ще си навредя, но  никога не съм можела да ям повече, откакто се помня все така се храня . Никога не съм приемала повече храна. Не го правя за да се тормозя от глад ами просто това количество ми е достатъчно . :)

Въпросът е не да ядеш много по-голямо количество храна, а да приемаш повече енергия от по-качествени източници. Ако ориентираш храненето си в по-голяма степен към качествени белтъчини и мазнини, количеството на храната няма да е чак толкова голямо. Ето ти примери:
- една по-едра ябълка или портокал е около 200-300 g и има около 200-250 калории
- една малка свинска пържолка е около 100-150 g и също има около 200-250 калории
- малка кофичка заквасена сметана е 200 g (буквално няколко лъжички) и има около 400 калории
Твоите около 1900 калории, които пресметнах преди малко, могат да изглеждат така - 300 g месо (2 по-скоро малки пържолки), малка кофичка заквасена сметана, 50 g сурови бадеми (точно една шепа!), 50 g овесени ядки (3-4 супени лъжици). До тук надхвърлихме 1400 калории. Останалите спокойно могат да дойдат от млякото, плодовете и другите неща, които хапваш. Много ли е тази храна за деня? Едва ли... но е нещо коренно различно от това, което правиш в момента. Разбира се, просто съм нахвърлял нещо наизуст, колкото да илюстрирам това, което искам да кажа. Просто помисли. Храната не е твой враг. Забрави за връзката между понятията ‘малко храна’, ‘здраве’ и ‘приятна визия’ - такава НЕ съществува.

казано от Eli Karakasheva на 02.05.13, 08:18:

Кольо Пияндето мерси за съвета ,веднага щом мога ще си взема други витамини ... някакви препоръки какви да избера...?

Ето две идеи:
Now Foods Daily Vits
Now Foods EcoGreen Multi

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.05.13 08:54.

02.05.13
12:55

казано от Eli Karakasheva на 01.05.13, 15:18:

01.05.2013
Закуска:
10:15 портокал и 4 ягоди
Обяд:
1/2 купичка с таратор,1 чаена чаша грах с царевица, 1 филия типов хляб и един банан
Вечеря:
малка активия с овесени ядки,малко мед и канела
3 литра вода
Знам ,че е много но...
Ще се постарая да вкюча повечко месо ,но напоследък вкъщи се готвят повече полуфабрикати, които отказвам да ям ,и нямам особено голям избор :D

Ами не можеш ли сама да си сготвиш месо? :)

05.05.13
08:09

Съжалявам за отсъствието тези дни, бях малко в провинциата . Ще кажа само че празниците са ужасен враг на талията ми :D Ще пиша веднага щом вляза във форма отново.

07.05.13
12:05

Ето ме и мен и Менюто ми за днес:
Закуска: банан и сварено яйце
чаша зелен чай (без подсладители)
Обяд: свинска пържола, 1 домат и варено яйце
Вечеря: свинска пържола , варено  яйце, 1 парче сирене,2 малки портокала и шепа ядки :)
3 литра вода
:)

Мнението беше редактирано от Eli Karakasheva на 07.05.13 20:56.

08.05.13
19:18

08.05
Храната ми за днес :
Закуска: овесени ядки,варено яйце
Обяд : Варено яйце , портокал
Закуска: ябълка
Вечеря: банан, печени тиквички,салата,ягоди
2,5 л. вода + 1 билков чай
...за малко да забравя, днес си направих нова дупка на ухото. Стана много сладко С:

Мнението беше редактирано от Eli Karakasheva на 08.05.13 20:37.

09.05.13
22:34

Закуска: овесени ядки с прясно мляко,банан,варено яйце
Обяд: печени тиквички, 1/2 свинска пържола,банан
Закуска: ябълка
Вечеря: салата,малко китайски ориз,1 кюфте,банан,1/2 малко парче солен кекс...
1 зелен чай с мента
2,5 л. вода :)
Тренировка: Brazil But Lift + повече от 3 ч. ходене пеша :)

Мнението беше редактирано от Eli Karakasheva на 09.05.13 22:37.

10.05.13
21:55

Закуска: сандвич с топено сирене
Обяд: супа Magi ,ориз , много малко парче солен кекс
Вечеря: рамен със сирене и малко луканка,банан
2,5 л. вода, 1 зелен чай с мента
Тренировка: 40 мин степер + 1 серия коремни(180), без почивка между отделните упр.:)

03.07.13
16:09

Здравейте,
Доста дълго време отсъствах но мисля да променя това :Д и така ето го менюто за днес:
Закуска : купичка череши , малка активия ( натурална) с овесени ядки
Обяд : купичка грах с месо , филия ръжен хляб ( ВИТА )
Закуска: 7или 8 кайсии
Вечеря: пиле, 1/2 домат , чаша таратор, 1/2 ф. типов хляб, малко сирене
След вечеря: праскова
  2 чаши чай и 2 л. вода за целия ден :)

Мнението беше редактирано от Eli Karakasheva на 03.07.13 22:42.

04.07.13
12:33

04.07.2013
Закуска: натурална активия ( малка) с овесени ядки
Обяд: среден домат,варено яйце и кълка и половина пиле
Закуска:——-
Вечеря: 2 ф. ръжен хляб , варено яйце и 6 кайсии
2 л. вода + 3 или 4 чая :)

Мнението беше редактирано от Eli Karakasheva на 04.07.13 21:07.

05.07.13
13:27

05.07.2013
Закуска : малка активия с овесени ядки
Обяд : купа таратор и 2 чушки бюрек(малки)
Закуска :
Вечеря :
2л. вода + няколко чая

08.07.13
19:55

06.07.1013 Cheat meal
07.07.2013 Water day
08.07.2013
Закуска: малка активия с овесени ядки / малко пъпеш
Обяд : Домат 1/2 краставица парченце сирене
Вечеря: Пакет ядки Rois classic mix 180гр. праскова, кайсия,малко пъпеж ц мед
много вода

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1