Мнения относно евентуален стак за след лятото.

07.05.13
15:41

Здравейте! Тъй като целите ми са покачване на теглото и масата планирам след лятото да си направя един стабилен стак + ВВД с идеята до към януари-февруари да съм около 75 кг.Дори и март да е, пак ще съм доволен.( В момента съм около 60 и няколко) Понеже сега лятото ще работя на морето при доста добри условия, ще мога да си позволя една прилична сума за добавки.Идеята ми е да останат след лятото, защото не мога да си обещая, че ще се храня на 100% на морето, а като цяло не виждам смисъл при посредствено хранене да инвестирам пари в добавки. Изчетох мнения и доста ревюта като цяло, двете важни теми за креатин и протеин. Наясно съм с ВВД и калорийния си баланс, в общи линии. Прегледах по-големите сайтове за добавки и се спрях на горе долу следната комбинация:

Протеин: Syntrax Whey Shake - 5 lbs. Доста ласкави неща прочетох за протеина, като цяло е доста препоърчван и хвален, а оставам с впечатление, че и вкусът му е прекрасен и лесно се разтваря.
Креатин: Mex Pure Creatine Monohydrate. Вижда ми се доста приличен. Цената му също е доста добра и мисля е използвана креапюр суровината при него. Предпочитам да заложа на монохидрат, а не на скъпите матрици. Отворен съм за предложения всъщност.
Азотен буустър/стимулатор: White Blood. Също добри отзиви чета за него. Наясно съм , че от буустер килограми не се качват, но ще се радвам да мръдна малко и на сила, което ми е като цяло слаба страна. Няколко килца на лег няма да ми навредят (май :D )

Това е основата като цяло. Мислил съм си за казеин преди лягане, евентуално Бцаа/аминки, може някакви витамини да вкарам.Тук очаквам вашите мнения и препоръки.По всяка вероятност бих добавил поне едно от гореизброените.Като таван си слагам да речем 250 лв.
Идеята ми е да направя един стабилен период,  да достигна 75 кг. и после да си ги поддържам (орелефяване и надграждане, един вид). Може след няколко месеца да се направи някаква специализация, но до тогава ще заложа на сплит, ако има значение.На 19 съм, ако също има някакво значение. Благодаря за отговорите предварително - старах се да бъда максимално ясен и изчерпателен.

07.05.13
18:00

Добре звучи като цяло.Само тоя White Blood май ще си дадеш парите на вятъра като му гледам съставките , начина на приемате и марката.Дай 30 лева отгоре и вземи Jack3d , Assault , Craze - все доказали се бустери.
Ако ти се дават 50 лева още може и БЦАА да земеш

Според мен комбинацията на креатин с азотен буустер не е много удачна, по-добре си вземи качествени БЦАА, защото в адекватни дози те играят ключова роля във възстановителните процеси след тежки тренировки. Друг е въпроса че буустери от сорта на джек ед не са най-подходящия избор, ако до момента не си приемал подобен тип стимуланти.

07.05.13
23:06

казано от Владимир Димитров на 07.05.13, 19:19:

Според мен комбинацията на креатин с азотен буустер не е много удачна, по-добре си вземи качествени БЦАА, защото в адекватни дози те играят ключова роля във възстановителните процеси след тежки тренировки. Друг е въпроса че буустери от сорта на джек ед не са най-подходящия избор, ако до момента не си приемал подобен тип стимуланти.

Креатин може да се приема с азотния бустер , понеже количеството в него не е кои знае колко (поне в повечето продукти).Защо да не е удачен избор на Джак ? Все пак винаги има първи път.Ще започне с по половин доза и готово

07.05.13
23:24

И аз си мислех, че примерно Джак ще ми дойде доста - смисъл, чел съм че е сравнително силен продукт.Не се сетих за 1/2 дозата, а ‘бялата кръв’ ми се видя доста добър продукт за цената си. Иначе е вариант и Бцаа, там нещата не съм ги проучил, но има мат’риял за четене. :)

07.05.13
23:46

Добро е стакчето, но има прекалено много време до тогава. 
Добавяш едни витаминки и 1 БЦА и става един приличен стак. Азотен бустер на тези килограми е излишен.

08.05.13
11:07

Наистина и аз не държа на буустър. Просто много приятели са пили различните и казват, че тренировките им минават много добре и имат доста сила и напомпване по време на тренировката. Което ми се стори доста готино. Време наистина има, но като цяло това ще е основата. Като подбор на марките горе долу съм се ориентирал. Само за Бцаа не знам кой е по-добрият вариант - на прах или на капсули. Чел съм, че на прах има отвратителен вкус та като цяло по-добрият вариант бил на капсули. Но за марка като цяло нямам големи наблюдения. Един познат си взема на Оптимум, но не помня дали остана доволен. Също и за витамините - нямам никва идея, относно марка, вид и т.н. Отворен съм за предложения! :)

White Flood е един от наистина добре работещите предтренировъчни енергетици, които съм опитвал. Говорили сме за него, ако е необходимо ще повторя впечатленията си. До колко е оправдано да инвестираш в добавка от този клас - това е друг въпрос. ВСАА на прах излизат по-изгодно като цена. Вкусът на неовкусените е наистина сериозен фактор, но има достатъчно овкусени продукти на добри цени. Витамини - Now, има и други читави марки, разбира се.

09.05.13
00:46

Май наистина ще заложа на бцаа и някакви витамини.Не държа на напомпването толкова, реално по-добре е да се възстановявам по бързо и да ускоря доколкото е възможно белтъчния синтез. За витамините обаче съм в шах - прегледах на Нау Фуудс и се обърках - предлагат наистина голям набор от продукти и нямам идея кои да взема. Прегледах и мултивитамини - грабнаха ми окото на Оптимум Опти-мен, Адам на Нау. За витамини нямам достатъчно информация, а сякаш са прекалено много. За аминките с разклонена верига най-удачен избор сякаш ми се видяха на оптимум, амикс, гаспари и мекс. Като цяло съм чувал, че не е лош вариант да се комбинират продукти на определена марка - та може креатина и бцаа-то да са на мекс. Но това май е по-скоро в сферата на хипотезите ...

26.08.13
16:45

4 месеца по-късно, отново включване по темата. Мислих каквото мислих и в крайна сметка взех следните неща:

Протеин: Syntrax Whey Shake
Казеин: Syntrax Micellar Creme
Креатин: MEX Pure Monohydrate
Витамини: Opti-men на Optimum

Наясно съм, че казеина преспокойно можех да го заменя с извара, но последната просто не мога да я понасям. А някакси не ми харесва идеята да ям нещо гадно на сила, защото е полезно. Реших да не взимам БЦАА. Планирам приема да е такъв:

Протеина: Непосредствено след ставане един шейк и един след тренировката.
Казеина: Преди сън
Креатина: Принципно има доста начини за приема му. Сутрин със закуската, преди тренировка, след тренировка. Когато за пръв път бях пил креатин, ми бяха казали, преди и след тренировка по 5 гр. Нямах проблеми, нито тежест в корема. Само бях доста жаден през целия ден и ми пресъхваше устата. Ако някой има виждания относно този креатин и като цяло, нека сподели.
Витамините: По етикет пише общо 3 таблетки на ден, разделени на 3 приема. Аз го разбирам по 1 таблетка сутрин, обед и вечер с храната.

Това е засега. Ако някой смята, че някъде съм се объркал, ще съм му благодарен ако ми посочи къде :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1