06.05.13
16:55
Здравейте,въобще не знам какво трябва да пиша тук ,но ще ви се представя
Аз съм Теди на 20г висока съм 170 и за сега тежа 57 (лол) искам да променя начина си на живот ,да бъде по добър и самата аз да се чувствам добре ...та имам един проблем много пъти съм почвала да тренирам уж да спазвам диети ,но никога не съм ги спазвала повече от 10 дни ,а идва лято ,бански ,море (не съм била от 2 години на плаж :( , защото основния ми проблем е корема ..офф ) и искам да не се мразя всеки път като си погледна тялото :( приемам всякакви съвети са тренировки и диети /хранителни режими
Темата беше редактирана от loveless на 06.05.13 20:17.
Съвет- Никога не тренираи само заради лятната визия, тренираи постоянно :) Като за начало не е лошо да опишеш начина си на живот-хранене,трениране,възстановяване.
хммм.... хранене като цяло съм маниак на сладки работи и кафето ... а за тренировките правя тае бо ,но не съм много добра с координацията ,сега се опитвам всеки ден да скачам на въже и коремни преси ,но като цяло проблема ми е че не съм постоянна във тренировките и диетите
06.05.13
20:15
казано от loveless на 06.05.13, 20:13:
хммм.... хранене като цяло съм маниак на сладки работи и кафето ... а за тренировките правя тае бо ,но не съм много добра с координацията ,сега се опитвам всеки ден да скачам на въже и коремни преси ,но като цяло проблема ми е че не съм постоянна във тренировките и диетите
Сладките работа са може би най-вредните храни.
знам ,явно трябва да ги изключа от менюто си ...може ли да ми кажете някакви заместители ?
06.05.13
20:24
казано от loveless на 06.05.13, 20:17:
знам ,явно трябва да ги изключа от менюто си ...може ли да ми кажете някакви заместители ?
Ами аз не обичам сладко, но цялостен заместител едва ли има, конкретно на шоколада примерно е Рожков.
Тъй като от скоро реших да променя начина си на живот ,може ли да ми кажете как да си направя хранителен режим и режим за тренировки ?
06.05
закуска - палачинки (3)със сирене и сладко от боровинки
обяд- кюфтета по чирпански със картофи +2 филии хляб
след обяд 2-3 бисквити и малко пуканки
вечеря-половин кофичка мляко
мюсли и 1 варено яйце
тренировка :10 мин.скачане на въже ,коремни преси ....
Мнението беше редактирано от loveless на 06.05.13 20:53.
Ти прецени кой режим е най-подходящ за теб или с кой би се справила най-лесно като за начало.
Алтернативи на сладкото- много, аз си изписах писането преди време на тая тема, но идеята е, че колкото по-малко ядеш сладко, толкова по-малко започва и да ти се иска, странно е. Пробвай сушени плодове, има много видове, не са само фурмите от едно време : )) Пробвай протеинови барове или мюсли бар...разгледай някой магазин с диетичен/диабетичен щанд, има интересни неща. Естествено, това не значи да ядеш тях нон-стоп, но от време на време може да си позволяваш по нещичко : )
Мнението беше редактирано от ivetass на 07.05.13 09:38.
казано от ivetass на 06.05.13, 21:46:
че колкото по-малко ядеш сладко, толкова по-малко започва и да ти се иска, странно е. )
Хах не съм бил сам :))
Заместител на сладкото - нещо домашно(има много рецепти), също и мед.А относно хранителния режим-спри сладкото и тестените изделия,газираното (позволяваи си ги рядко ).Избягваи лошите мазнини - чипс,маргарин,олио.Приемаи качествени храни - бобови култури,месо,млечни продукти,риба. Тренировките по-умерени като за начало и постоянство.Разгледаи форума има много програми/режими за начинаещи:) Успех.
06.05.13
22:09
казано от Пенев на 06.05.13, 22:03:
казано от ivetass на 06.05.13, 21:46:
че колкото по-малко ядеш сладко, толкова по-малко започва и да ти се иска, странно е. )
Хах не съм бил сам :))
Заместител на сладкото - нещо домашно(има много рецепти), също и мед.А относно хранителния режим-спри сладкото и тестените изделия,газираното (позволяваи си ги рядко ).Избягваи лошите мазнини - чипс,маргарин,олио.Приемаи качествени храни - бобови култури,месо,млечни продукти,риба. Тренировките по-умерени като за начало и постоянство.Разгледаи форума има много програми/режими за начинаещи:) Успех.
Всъщност олиото е сред най-полезните храни стига да не е рафинирано.
Само да добавя и зеленчуци и плодове въпреки всичко те са си най-полезната храна.
Мерси много,за начало ще почна с РБД и тае бо всеки ден + упражнения за корем ,ще пиша какво ям и няма да се отказвам ^^
ти вече го правиш : ) споделяй всеки ден какво ядеш, как тренираш, за да могат останалите да ти помагат : )
намали драстично хляб, газирано, пържено, олио, картофи, ориз - яж хляб примерно и картофи веднъж седмично
хапвай повече месо ( по - чисто месо ), яйца, риба, плодове, зеленчуци ( моркови, домати, репички, зелени салатки и т.н. )
при намаляване на въглехидратите може да започне да ти призлява по време на деня, за това трябва да се стараеш да си на границата.. имам предвид щом усетиш, че ти прималява и имаш нужда от въглехидрат, хапни половин банан или половин картоф ( варен/печен ) трябва сама да усетиш къде е границата
и 2л вода на ден да не ти мърдат !
Мнението беше редактирано от Жоро на 07.05.13 11:30.
07.05.13
11:29
казано от loveless на 07.05.13, 11:18:
да попитам как да изчистя мазнините от тялото ?
С мазнини и спорт. ;)
07.05
09:10 половин кофичка кисело мляко с мюсли + кафе
10:00 1 локумена вафла
12:35 1варен картоф със дом сос и 1 филия хляб
14:00 20 грама нахут
15:00 1 препечена филия със сладко +кафе
19:00 200 г варена царевица + едно шоколадово десертче
тренировка:
-сутрин
30 мин. -тае бо
10 мин. -скачане на въже
- вечер към 8 часа ще я направя
10 мин- скачане на въже
http://www.youtube.com/watch?v=KXWJza81tw8
http://www.youtube.com/watch?v=q5nyrD4eM64
Мнението беше редактирано от loveless на 07.05.13 19:52.
07.05.13
19:13
Бая отвратителна храна... Дано е само днес.
казано от Grey Knight на 07.05.13, 19:13:
Бая отвратителна храна... Дано е само днес.
Защо ?
07.05.13
19:52
само въглехидрати вафли, сладко, царевица, шоколад ...
07.05.13
19:53
казано от loveless на 07.05.13, 19:12:
07.05
09:10 половин кофичка кисело мляко с мюсли + кафе
10:00 1 локумена вафла
12:35 1.5 варени картофи със дом сос и 1 филия хляб
14:00 20 грама нахут
15:00 1 препечена филия със сладко +кафе
19:00 200 г варена царевица + едно шоколадово десертче
Само въглехидрати+ транс-мазнини от тая фафла и шоколадов десерт. Царевицата е ГМО 99 %. Хляба е голяма греда, ако не си сигурна в източника. Никакъв животински белтък и животинска мазнина. Ако си вегетарианец - има далеч по-добри комбинации от храни.
Не съм вегетарианка ,но не съм и любител на месо и като цяло не знам как да си направя хранителен режим :(
07.05.13
20:00
Лесно. :)
Остави толкова количество калории, време на хранене и т.н.
Съсредоточи се да ядеш най-вече Палео храни - месо, риба, плодове, зеленчуци, семена, ядки. От време на време вкарваш нещо друго за разнообразие. И с едно хранене на ден можеш да се оправяш.
07.05.13
22:32
То това на практика си е НВД.
Само че с ядките и семената може много да се прекалява и да не е много “Н” ВД-то
08.05.13
07:37
казано от Желязото на 07.05.13, 23:04:
Само че с ядките и семената може много да се прекалява и да не е много “Н” ВД-то
В повечето ядки има около или под 20 гр въглехидрати.
От масовите ядки кашуто има повече около 30 гр.
Орехи, тиквено семе, бразилски орех имат под 15 гр.
Тиквеното семе примерно има страхотно съотношение на мазнини, белтъчини и въглехидрати точно за НВД.
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 08.05.13 07:43.
Колко е точно зависи от НВД-то, като гледам във форума има някаква различна представа за НВД със сравнително високи количества въглехидрати, което ме съмнява да дава желания резултат. А както се вижда тук, въглехидратите точно в тиквеното семе са към 50% :)
08.05.13
08:10
казано от Желязото на 08.05.13, 08:01:
Колко е точно зависи от НВД-то, като гледам във форума има някаква различна представа за НВД със сравнително високи количества въглехидрати, което ме съмнява да дава желания резултат. А както се вижда тук, въглехидратите точно в тиквеното семе са към 50% :)
Seeds, pumpkin and squash seeds, whole, roasted, without salt
..............
Seeds, pumpkin and squash seed kernels, dried
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3066/2
Изглежда си права :) . За съжаление повечето хора няма да си направят труда да потърсят сурови семки, особено тези, които отскоро мислят за хранителни режими
да видим днес каква я свърших :
не закусих ,само кафе
12 :45 червена маруля +3 варени яйца
шепа нахут са след обедна
19:00 малко спагети със сос и сирене
днес трябваше да е нетренировъчен ден ама след тия спагети ...
днес си свалих програмата slim in 6 така че ще я почвам ;)
програмата е супер ..тъкмо направих първата част :)
ако може да ми препоръчате ефикасни упражнения за долните коремни мускули и паласките ?
казано от loveless на 08.05.13, 20:52:
ако може да ми препоръчате ефикасни упражнения за долните коремни мускули и паласките ?
Паласки с упражнения от тоя тип не се топят.С хранителен режим се топят.А за долни плочки вдигане на крака от лег.
09.05.13
18:15
казано от Пенев на 09.05.13, 17:55:
казано от loveless на 08.05.13, 20:52:
ако може да ми препоръчате ефикасни упражнения за долните коремни мускули и паласките ?Паласки с упражнения от тоя тип не се топят.С хранителен режим се топят.А за долни плочки вдигане на крака от лег.
И най-вече без спагети и сладкишчета.
Мда.. Трябва си много лишение , но пък поне има смисъл.Може и без вафли да живеем , но са малко хората дето мислят така.
Така ,ще се науча да живея без да ям вредна храна :)
тъкмо си приключих тренировката :D + http://www.youtube.com/watch?v=VJ4OZIzVe-Y&list=PL1c41tQdiDhN6dHh5ZsDHNVF1oHRlK72N&index=2
закуска
кафе + половин кофичка кисело мляко с мюсли (слага по 1 лъжица мед ,той не е много калоричен нали ,но просто без него не мога ,мразя к.мляко )
обяд
другата половина от кофичката ама без мед :(
банан
Виж, не съм толкова компетентна, но щом мразиш киселото мляко, защо го ядеш?! Вярвам, че е важно да се наслаждаваме на храната, за да извлечем максилмални ползи от нея. Медът е перфектен. Супер полезен, вкусен, а относно калориите - не се притеснявай, една лъжичка е нищо. Храни се с удоволствие, в противен случай и най-полезния продукт ще ти вреди ....