08.05.13
19:25
Здравейте на всички.
Тренирам си във фитнеса аз от 3-4годинки (19 години,80 кг,15% подкожни мазнини.Ако е нужна тази информация,ще я споделя с вас - клек - 160кгх1,тяга200х1,лег - 115х1) ,но почнах да клоня или не точно да клоня,ами взе да ми харесва този street fitnes като по-евтин вариант,а пък и като гледам хората какви тела правят,защо да не пробвам и аз.Гледам клипчета,чета статии и всичко,но проблема е,че не мога да си изградя тренировка така,че да ме натовари оптимално,както се натоварвам във фитнеса.
Например: Във фитнеса за гръб правя няколко упражнения,за да е пълна тренировката,а на лостовете освен набирания,други не се досещам. За гърди същото,а краката ще са си във фитнес.Та въпроса или по-точно молбата,ако някой склони да ме насочи и да ми покаже как да тренирам на лостове.Фитнеса не ми е омръзнал,просто леко финансите ми почнаха да намаляват,а искам да се натоварвам по същия начин,е добре може и по-малко :D,но да е на лостовете.Моля дайте ми насоки да започна.
И така,основния проблем си остава - четох в статията - не мога да почна да правя 10 лицеви+10 набирания и 30 клека,тъй като аз целя нещо като изолация на лостовете.Тренировки на лостове,но не и кръгови тренировки.Възможно ли е ?
08.05.13
19:30
Хубави резултати, поздравления! За какво ти трабват лостовете? На мен ми трябват за да мога да правя разни неща, като флаг, везна, силово и т.н. Ако целиш сила, защото на лостовете няма да направиш хармонично тяло, то тренировката е много проста. Правиш набирания и кофички със тежест и това е. Да, малко се вижда, но повярвай, това е основата!
08.05.13
19:46
Целта ми е,когато започна на лостовете да приведа тренировките такива,каквито ги правя и във фитнеса.Затова се допитах до форума,понеже има знаещи хора.Е да,може да е основата,но една тренировка не представлява само кофички или само набирания(примерно).На гърдите и гърба им трябват повече неща.И да отговоря на въпроса ти: от финансова гледна точка се налага да направя switch..Нещата винаги се обръщат и трябва да се взимат решения бързо..Няма да игнорирам тренировките в залата напълно,но трябва да намеря начин да тренирам пълноценно и да не хвърчат много пари.Знам,че е скъп спорт и някой сигурно ще ме критикува за казаните от мен думи.Надявам се,че ме разбираш.И все пак ти благодаря за поздравленията и за изказаното мнение,но ми се иска да прочета и още мнения.
Мнението беше редактирано от always ready for workout на 08.05.13 19:48.
Значи целиш мускулна маса. Трябва да започнеш с най-елементарните упражнения - кофи, набирания, лицеви (не че досега не си ги правил) и постепенно да започнеш да учиш по-сложните и трудноизпълними упражнения - силово, везни, планч, флаг и т.н. Ще развиеш значително силата, гаранция за това! Знаеш си за храната.
Кофи, набирания и лицеви имат различни варианти, някои от които са труднички, и наблягат на различните групи. Можеш да ги правиш с тежест. Хоризонтални набирания също така, за гърба и задното рамо. За раменете HSPU (опори от стойка на ръце).
Силови, везни и т.н., са умения, които искат практика, за да се усвоят.
09.05.13
01:16
Ще ви помоля да ме извините,че писах от друг акаунт,но временно нямах достъп до този,а пък и nickname-a доста ми хареса,хаха.
Добре.Ето го моят тренировъчен план за утре:
10-15 минути скачане на въже като редувам бързо и бавно темпо + редуване на краката,подскоци на един крак.
1.набирания с широк раменен хват: 3х10-8
2.набирания със смесен хват - 3х8-10
3.набирания със обратен хват - 3х8-10 (хвата,където дланите са обърнати към раменете)
И тук вече не зная какво да правя в продължение,не зная дали това е малко или много,утре като тренирам ще преценя.
5.повдигане на краката от вис до допиране на пръстите в лоста - 4х Отказ
6.коремни преси на обратна лежанка 3х15(Модерни лостове си имаме ние,хаха :)
На вълна Steet Fitness съм,доста се зарибих,пък и човек,ако не опита,няма да разбере никога. :)
Ако някой може да добави нещо,нека да го направи до утре преди 16;00,че тогава отивам да се тормозя,опс да тренирам.
Мнението беше редактирано от Александър Илиев на 09.05.13 11:08.
10.05.13
16:09
Привет,
най-добре нагледно за набирания и кофи:
http://www.vbox7.com/play:02b231b3
За мен беше доста полезно това видео.
Поздрави!
10.05.13
19:39
Благодаря за клипчето!
От тея l-sit имам такава мускулна на корема,до сега такава не съм имал :D ;)
Опитай да включиш и набирания с неутрален хват,гръбно на лост или успоредка,хиперекстензии на успоредка,както и гръбно разтягане.Ето ти няколко упражнения с акцент към гърба ;)
17.05.13
15:22
Преглеждах тубе-то та се сетих за това видео (според мен е доста добра основа за тренировка, комбинирам с още серии набирания и други упражнения):
http://www.youtube.com/watch?v=NUSwgokOLs4