Проблем с храносмилателната система - решение?

Някой може ли да помогне - значи не ходя често до тоалетна по голяма нужда. Примерно веднъж на два три дни и това рефлектира върху кожата ми - появяват ми се пъпки по лицето и гърба ,понякога и корема ми се подува . От какво въобще се получават тези проблеми? На 20 години съм и се занимавам активно с фитнес тоест храната ми е еднообразна- яйца,ориз,месо,извара ,плодове ,зеленчуци . Моля ви ,ако някой може да ми помогне нека да пише.

Приемал ли си храносмилателни ензими и/или пробиотици досега? Преди няколко месеца имах сходен проблем и при мен това беше решението.

Не мисля ,че съм приемал тъй като не знам какво е това

Визирах тези ензими и тези пробиотици.

Ако смяташ, че нямаш конкретен стомашно-чревен проблем, а просто затруднено храносмилане, може да опиташ за месец с по един ензим на всяко хранене. Според резултата вече е пробиотикът - аз поне така подходих.

А после като си спрял да ги пиеш появи ли се пак проблемът или не?

Не. Идеята е да си направиш един вид прочистване така, а не временна суперсила на стомаха. :)

Окей мерси . Значи пия от ензимите само по 1 хапче на ядене и после евентуално включвам пробиотиците ,ако няма резултат?

Тъй вярно. :)

Драсвай със статус, да видим, ако работи или не работи, какво може да се направи.

21.04.13
00:53

Мен пробиотиците на NOW ме запичат :) Пил съм от всичките видове, и ефекта е винаги един и същ! Сега пия български, много по-евтин, но явно работещ. Що се отнася до ензимите, мисля че няма единно становище по-въпроса дали трябва да се взимат ей така. Организма свиква като му ги внасяш наготово, и става ленив. Т.е. в дългосрочен план може да ти навреди, вместо да ти помогне. Що се отнася до това че рядко ходиш по-голяма нужда, може би трябва да помислиш дали не е от храната. Аз бих посочил като първи виновник - ориза. Освен това зависи какви точно плодове и зеленчуци консумираш. Едни имат слабително действие върху някои хора - напр. крушата, други пък стягащо - напр. банан, ябълка. Мисля че приемането на повече фибри от необходимото също може да доведе до констипация. Пробвай с метода на изключването, пробвай да пиеш прясно мляко, при мен то винаги има незабавен ефект :) А ако нещата не се оправят, просто отиди на гастро-ентереоролог. Успех.

Да запичат ензими е много интересно - не бях чувал досега. Може ли да сравним етикетите, да видим кои конкретно поне?

25.04.13
12:19

казано от summertime на 21.04.13, 00:53:

Мен пробиотиците на NOW ме запичат

Освен това, не съм сигурен доколко хилядите видове във въпросните пробиотици са ефективни. Според мен е редно да се взимат пробиотици с ендемични за българия видове. Като в случая не разнообразието е важно, а конкретните щамове, тяхната резистентност на неблагоприятни условия, и разбира се до колко са активни!

Повече фибри може би? Включвай в менюто си богати на влакнини храни  ( и то от чистите като кафяв ориз, овсени ядки, а не Корни-та например). Тук искам да направя уточнението, че някои хора са с раздразнителни стомаси и не понасят фибрите, така че бъди нащрек.

09.05.13
07:40

Освен повече зеленчуци, аз бих включила и повече мазнини за сметка на този ориз.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1