Опасност от разширяване на стомаха

09.05.13
13:20

Здравейте! Висок съм 171 см на 18 години, 68 килограма, абсолютен ектоморф. Тренирам сериозно от година и половина за които качих 15 килограма. Наскоро попаднах на една тема свързана с разширяване на стомаха и понеже се стремя да хапвам колкото се може повече се чудя дали и при мен може да възникне този проблем... . Храненията ми на ден са три основни и едно по-леко (придимно сутрин или следо̀бед когато съм почивка). Има ли смисъл да се притеснявам и например да се стремя да ограничавам течностите...!? Благодяря предварително!

Темата беше редактирана от Vladimir Petrov на 09.05.13 13:22.

09.05.13
14:34

Защо не опишеш храненията си ?

Ако не преяждаш,няма опасност.Ако толкова много си се притеснил,започни да правиш вакуумки.
Течности? Трябва да пиеш само една течност - вода.

09.05.13
16:02

Дори и да пиеш 5 литра вода на ден няма начин да ти се разшири стомаха от нея - поради простата причина , че ще ходиш на час поне по 3 пъти до тоалетна и ще я изхвърлиш :) Опиши си храненето.

09.05.13
16:44

Доста трудно качвам мазно и нямам стриктна диета... но най-често ям от типа на: пилешка супа/боб/леща/сърми/чушки... (сравнително голяма порция), пилешко филе около 70-100г, 2-3 филии хляб с масло и мед/филе/салам/топено сирене/катък/снежанка/рядко кашкавал... Ако храната е основно от месо, пилешкото филе почти отпада, при кебаб (от телешко и ориз) напремер  остава само филията с мед, при спагетите е подобно, но с малко пилешко, понеже месото в каймата ми се струва прекалено малко... Избягвам не много хранителни ястия като зеле и тиквички... салати хапвам най-вече през лятото, но по малко за да ми остене място за “истиската” храна :D ;D . Преди имах навика след вечеря да изяждам и по една кофичка кисело мляко и/или някакъв плод, но в последно време все по-рядко, понеже съм първа смяна и бързам да лягам ... :D

п.с. Заравих да напиша:
1) Малкото ми несериозно хранене за деня (което се пада най-често закуска в училище) представлява нещо от рода на кисело мляко, банан и/или малко ядки, чат-пат 1-2 яйца... или само сандвич от Subway…
2) Като цяло се храня бавно не по-малко от 40-45 мин, а ако през това време гледам телевизия или си готвя нещо може и до час и половина да го докарам.
3) Пия около 2,5 - 3 литра вода на ден основно по време на тренировка, също така и доста прясно мляко :)
4) Често ям варени яйца (особено на вечеря).

Ще се радвам, ако напишете като цяло как да подобря храненето си. :)

Мнението беше редактирано от Vladimir Petrov на 09.05.13 17:00.

09.05.13
17:04

казано от Vladimir Petrov на 09.05.13, 16:44:

Доста трудно качвам мазно и нямам стриктна диета... но най-често ям от типа на: пилешка супа/боб/леща/сърми/чушки... (сравнително голяма порция), пилешко филе около 70-100г, 2-3 филии хляб с масло и мед/филе/салам/топено сирене/катък/снежанка/рядко кашкавал... Ако храната е основно от месо, пилешкото филе почти отпада, при кебаб (от телешко и ориз) напремер  остава само филията с мед, при спагетите е подобно, но с малко пилешко, понеже месото в каймата ми се струва прекалено малко... Избягвам не много хранителни ястия като зеле и тиквички... салати хапвам най-вече през лятото, но по малко за да ми остене място за “истиската” храна :D ;D . Преди имах навика след вечеря да изяждам и по една кофичка кисело мляко и/или някакъв плод, но в последно време все по-рядко, понеже съм първа смяна и бързам да лягам ... :D

п.с. Заравих да напиша:
1) Малкото ми несериозно хранене за деня (което се пада най-често закуска в училище) представлява нещо от типа на кисело мляко, банан и/или малко ядки, чат-пат 1-2 яйца... или само сандвич от Subway…
2) Като цяло се храня бавно не по-малко от 40-45 мин, а ако през това време гледам телевизия или си готвя нещо може и до час и половина да го докарам.
3) Пия около 2,5 литра на ден основно по време на тренировка, също така и доста прясно мляко :)
4) Често ям варени яйца (особено на вечеря).

Ще се радвам, ако напишете като цяло как да подобря храненето си. :)

Салатата не я пренебрегвай. Вземи да се храниш по-бързо . Не се наливай с вода по време на тренировка.Раздели си храненията на 5 поне , вместо да се натъпкваш 3 пъти в деня , защото не всичко усвояваш така.

09.05.13
22:54

ам защо да се храни по бързо имали значение с каква бързина ядеш ?

09.05.13
23:06

Две неща:
1.Написаното от Пенев го пренебрегваш.
2.Ядеш си и не се притесняваш за глупости.

10.05.13
15:43

Христо , 3 ядения по 1 час всяко са ти 3 часа .Представи си след тренировка примерно да дъвчеш час и половина :)

spook, какво не ти хареса в това което съм написал?

10.05.13
18:17

Колко вода е препоръчително да се пие по време на тренировка и защо? В момента изпивам шише от 1,5 л.

10.05.13
18:42

То не се пие като невидял , а се пие умерено.До 300 мл стигат , на малки глътки.С литър и половина ще ходиш до тоалетната вместо да тренираш , а и тежко може да ти стане.

10.05.13
19:23

С 300 мл и зъбите не може да си измеш...
Аз пия м/у 1.5л и 3л по време на тренировка,по 1-2 глътки през 1-2 серии.За всеки си е идвидуално.
Иначе като цяло за деня гледай да не падаш под 4 литра.Ограничавай я не по време на тренировка,а преди/след хранене.

10.05.13
19:41

Вярно , че е индивидуално за всеки , но не мога да си представя 3 литра за 1 час и то по време на тренировка.

казано от Пенев на 10.05.13, 19:41:

Вярно , че е индивидуално за всеки , но не мога да си представя 3 литра за 1 час и то по време на тренировка.

Тренирай интензивно и ще си го представиш.

10.05.13
20:00

Тренирал съм по много начини , но пак не мога да си го представя.Както и да е , кои колкото му е сладко .

11.05.13
17:08

Мерси! От 1-2 дни ям по-бързо и по-начесто и за сега този начин на хранене ми допада. За водата по време на тренировка съм малко скептичен, но през следващите дни ще обърна повече внимание колко вода пия и как се чувствам.

11.05.13
22:03

казано от Vladimir Petrov на 11.05.13, 17:08:

Мерси! От 1-2 дни ям по-бързо и по-начесто и за сега този начин на хранене ми допада. За водата по време на тренировка съм малко скептичен, но през следващите дни ще обърна повече внимание колко вода пия и как се чувствам.

А защо по-бързо?

11.05.13
22:52

За да не прекарвам целия ден в ядене. Нямам предвид да не си сдъвквам храната, а да не стигам до момента в който започва да ми става леко тежко и да забавям темпото на хранене. :)

Мнението беше редактирано от Vladimir Petrov на 11.05.13 22:53.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1