09.05.13
14:16
Здравейте ,аз съм на 20 години 1,57 см. и 48 кг. -искам да смъкна поне 8 кг. знам ,че не съм зле с тези килограми ,но за моята височина е малко в повече , а аз винаги се старя към най-доброто,има какво да се махне. Повярвайте ми когато си нисък килограмите си личат -ако бях 1и 70 нямаше да е проблем ,но в моя случай има.От скоро имам вкъщи кростренажор и се храня здравословно ,почти не ям хляб и сладки неща ,наблягам на месо зеленчуци и плодове и гледам да хапвам често по малко,също така пия много вода (мин литър и половина на ден).На кростренажора тренирам 4 пъти в седмицата по 40 мин. на 1-ва степен(защото не желая да тренирам мускулите ,поне на този етап) и през 10 мин правя по 2 мин почивка , скороста е около 20 -21 км/ч ,пулса ми стига до 120 -130 някъде.Проблема е, че свалям много трудно килограми дори и да ям нискокалорични храни,предполагам имам бавен метаболизъм.Сега се надявам поне с кардиото да се получи , чудя се за около 2 месеца мога ли да смъкна тези килограми при тези условия или трябва ли да увелича времето на кростренажора или може би скоростта ,не знам вие ми кажете ? Ако нещо не правя както трябва споделете ми, ще се радвам някой да ми е в полза :)
Темата беше редактирана от gergana todorova на 09.05.13 14:23.
09.05.13
14:42
Подхождаш погрешно към цялото това начинание. Ето основните ти грешки:
- при този ръст и тегло няма да е нито красиво, нито здравословно да сваляш 8 или повече килограма
- ако развиеш мускулатурата си и я държиш в тонус ще изглеждаш несравнимо по-добре
- храниш се твърде малко и небалансирано, затова сваляш бавно
Ако си готова да промениш тези неща в главата си и да направиш нещо добро за себе си в дългосрочен план (не за 2 месеца) - давай да говорим, вълшебството ще се случи. Ако не си готова, значи няма как да ти бъдем особено полезни.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 26.02.14 16:14.
09.05.13
14:45
Към анорексия ли се стремиш ?
09.05.13
15:03
А защо се страхуваш да увеличиш натоварването на кростренажора? Нима колоездачите, бегачите, и скиорите имат прекалено развити мускули на краката?
Е няма такава тренировка в която да не тренираш мускулите. Всяко физическо действие натоварва определени мускулни групи.
Явно си от този тип момичета, които мислят, че като вдигнат малко по тежко и веднага ще придобият формите на някой силач, бодибилдер, тежкоатлет и прочие. Е спокойно, това няма да стане. Не си мисли, че обемът на мускулите (особено при жените) се увеличава толкова бързо и драстично. За да отслабнеш ти трябва точно натоварване, стягане на цялата мускулатура.
Но друг е въпросът дали изобщо имаш нужда от отслабване. Та ти си 48кг. и искаш да станеш 40кг. Ти ще тръгнеш към анорексията направо. Да не говорим, че е нездравословно за твоят ръст да се свалят такива килограми.
09.05.13
16:01
Така и не разбраха жените , че не е важно колко кг тежиш , а как изглеждаш . Съотношение мм подкожни мазнини . Ако мислиш , че с отслабване ще направиш секси тяло , не си в правилната посока . На 40 кг ще останеш без цици без д... само увиснала кожа и кости . Намали въглехидратите , увеличи протеина . Не е важно храните да са нискокалорични , а да са качествени ! и на 50 кг на тоя ръст може да изглеждаш супер . Крос тренажора не е достатъчен . Потърси в интернет тренировки по аеробика ( те горят калории и същевременно стягат тялото ) . Също така потърси и cardio tae bo calories burned . Ако искаш на български език , виж тренировките на Румито . Не свеждай тренировката си до 1 скучен уред . Пробвай това което ти казах + въже бягане клекове зависи колко време имаш .
Повярвай , че на този ръст да си 40 килограма не изглежда добре . Тренирай си за поддържане на форма , но забрави тези неща , които някои ти е казъл или си прочела , че не изглеждаш добре на тези килограми и т.н. Щом ти се чувстваш добре недей влиза в такива главоболия , а да не говорим , че можеш да си докараш неприятности с организма .
27.01.14
15:54
Много ми е трудно да повярвам че на Крос тренажор постигаш скорост 21 км/ч. Това е нереално... Аз самият ползвам Крос-тренажор в къщи и максималната скорост, на която успявам да го подкарам на 1-ва скорост е 14 - 15 км/ч, ама това изобщо не става за скорост за поддържане повече от минута дори. Нормална скорост за кардио е около 7-10 км/ч...като последното е ако си много добър. Защото пулса се покачва доста при поддържане на 10 км/ч. А камо ли ако въртиш 45 мин, примерно. Може да е развален датчика за скоростта, ако ти показва такива стойности. Крос - тренажора е като бягането, пробвали ли сте да бягате 40 мин с 20 км/ч? То това е като да си на колело...
Иначе за съветите на другите съм напълно съгласен!