Яйца и пъпки

Teddy

05.05.13
11:46

Доста време яйцата ми бяха изключени от менюто, освен много рядко в някоя манджичка примерно. Но понеже и месото присъства много рядко напоследък започнах да хапвам по 1-2 яйца на ден. Преди, когато се хранех главно с пълнозърнести и растителни храни и кисело мляко кожата ми беше дори без черна точица. След това от хормонални хапчета ми се появиха малко пъпчици по лицето. Но сега от както хапвам малко яйца за 2-3 седмици лицето ми е в пъпки както беше в пубертета на 12 год. имам и няколко на гърба и деколтето. Вярно, че и останалата ми храна напоследък има яко джънк със сладко, но и по коледа имаше джънк, без пъпки след това.
Мислите ли, че наистина може да е от яйцата и какво бихте ме посъветвали?  Знам че са полезни, особено когато сега имам за чистене мазнини от корема след джънкосването със сладки :(

05.05.13
11:52

Аз съм повече за джънка и/или сладкото, понеже тези са събирателни за доста различни храни - може сега да ядеш по-различен джънк или сладко от по коледа :) . А и винаги може да спреш яйцата за 2-3 седмици и да видиш дали ще изчезне проблемът

RA

05.05.13
13:16

Яйцата по Великден трябва да са с мярка. Тези хормонални хапчета предписани за нещо ли са? Ако са просто така може и от тях да е (пипат ли се хормони, не очаквай всичко да е нормално, чувал съм, че и от хапчетата против забременяване също има силен ефект върху хормоналния баланс). От лоша храна и сладко (ниска хранителна култура) може да има реакции на разлагане (водещи до газове и подобни реакции по кожата). Аз все пак мисля, че е от яйцата, но кой съм аз да казвам. Нито имам медицинско образование, нито съм с познания в областа...

05.05.13
14:09

И аз съм така с яйцата ://

При мен се получава същото, ако съм ги изключила за по дълго време от менюто. След няколко дни всичко се нормализира.  Пре мен интерестното е, че става само от варените яйца.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1