11.05.13
18:44
Здравейте!
Имам нужда от сваляне на малко мазнини в областта на корема и гърдите. Въпросът ми е дали задължително трябва да се подложа на ниско въглехидратна диета, или мога да постигна целта само с промяна на калорийния баланс (да приемам по-малко енергия отколкото изразходвам). Просто не мога да се лиша от хляба и някои други храни, затова не искам НВД и търся алтернативи :)
По другите части на тялото нямам мазнини (даже имам нужда от качване на мускулна маса, защото ръцете и краката са ми слаби), проблемът е само корем и гърди (най-вече искам да сваля мазнините от гърдите).
Не ходя на фитнес. Правя упражнения вкъщи (за корем, трицепс и лицеви опори) и тичам (високо интензивно).
Благодаря предварително за отговорите.
Еми като не си много по диетите, като за начало вредните храни ги намали на половина, а увеличи полезните като месо, яйца и зеленчуци.
Всичко става постепенно. Ако веднага се хвърлиш на строг хранителен режим, сигурно ще се откажеш на втората седмица. Лошите навици трудно се премахват.
Без да вкараш някакъв ред в хранителния си режим няма как да отслабнеш, затова прегледай темите и си направи някакъв план. Хлябът ти харесва и не искаш да го спираш - добре, но да оправяш по половин хляб на ядене и по 1-2 филии е коренно различно и ако включиш няколко подобни неизвестни може да не видиш никакъв резултат освен това, че си се измъчил в залата и/или на масата.