Нямам сила да напредвам с работните кг.,а съм още начинаещ!

11.05.13
17:42

Здравейте. Първо малко инфо за мен 17год.,190см,92кг. около 15% бодифет занимавам се сериозно от 1 год. но тренировъчните ми програми бяха билдърски сплитове и не осъзнавах че все още съм не-напреднал за тях, както и да е преди 6 месеца реших да почна по силово започнах Марк Рипетоу- Starting Strength(може да видите в дневника ми) имах доста добър прогрес откъм работни кг. и мускулна маса. След като я “източих ” тая програма реших да продължа силово от 3 месеца тренирам 5х5.
1ден-Клек,лег,гребане
2ден-Тяга,преса,набирания
3 дни тренировъчни 4 почивни
От 1 месец и половина обаче не прогресирам и започвам сериозно да се дразня.
На клека регресирах даже от 90 на 85,и на лега също от 67 на 63- това са за 5повт..На другите упражнения качвам сила обаче мн. мъчително все едно съм някъв трениращ години, който е достигнал генетичния си потенциал откъм сила, а това е невъзможно в моя случай защото съм още начинаещ!На тягата ми е около 110,преса-50,гребане-70- тук също все по 5 повт. не говоря за максове

Да кажеш че е от храната, ама не е. ям яйца,пил.филе,ядки,кафяв ориз,картофи,пълнозърнест хляб,сирене,кашкавал,прясно и кисело мляко,зеленчуци,плодове. За добавки още не мисля!
На ден протеина ми варира между 150-190,въглените 300-450 понякога и повече, а мазнините не съм ги смятал.Калории около 3500-3700 на ден.Спим като пън между 9-11часа и така :D

Кажете от какво може да е проблема че вече мн се дразна да не прогресирам защото се демотивирам и ми влияе още по зле. Дали проблема е в трен. програма или в нещо друго незнам затова се надявам някой да ми помогне,благодаря предварително и да сте живи и здрави!

11.05.13
18:08

5х5 попринцип е програма за напреднали . Преди тренировка как се чувстваш ? Смисъл отпаднал или енергичен - може да е и от недостатъчно възстановяване , а може и от храната да е- въглехидратите по-точно.

Carbohydrate

11.05.13
18:18

Сега намали работните за 1,2 седмици на 50-60%. После почни отново, но 2 пъти в седмицата. Например, в Пн тежко 1, в Пт леко 1,2, а в другият Пн правиш тежка 2.

11.05.13
21:28

казано от Vasil Stoianov на 11.05.13, 18:18:

Сега намали работните за 1,2 седмици на 50-60%. После почни отново, но 2 пъти в седмицата. Например, в Пн тежко 1, в Пт леко 1,2, а в другият Пн правиш тежка 2.

Правих deload преди един месец, обаче нямаше резултат. За 1 седмица бях намалил работните кг. на 70% после правих 2-3 встъпителни тренировки.

11.05.13
22:28

казано от Пенев на 11.05.13, 18:08:

5х5 попринцип е програма за напреднали . Преди тренировка как се чувстваш ? Смисъл отпаднал или енергичен - може да е и от недостатъчно възстановяване , а може и от храната да е- въглехидратите по-точно.

Не думай !? (fubar)

11.05.13
23:03

казано от any0ne на 11.05.13, 22:28:

Не думай !? (fubar)

Слушам ?

11.05.13
23:49

казано от Пенев на 11.05.13, 23:03:

казано от any0ne на 11.05.13, 22:28:

Не думай !? (fubar)

Слушам ?

Аз слушам кое му е за напредналите ? Клек , лег , тяга , набирания - основните упражнения, които почваш да учиш като стъпиш в залата.Типична 3 дневна тренировка с базови упражнения.Кое му е трудното , че чак за напреднали ?

Мнението беше редактирано от rory на 11.05.13 23:53.

12.05.13
00:12

Това е програма за сила и маса най-вече.Не може един начинаещ , трениращ от 6 месеца или година да тръгва да вдига с по 10 килограма повече на две седмици.Все още няма техника и една тежка контузия го връща много назад.

12.05.13
00:23

казано от Пенев на 12.05.13, 00:12:

Това е програма за сила и маса най-вече.Не може един начинаещ , трениращ от 6 месеца или година да тръгва да вдига с по 10 килограма повече на две седмици.Все още няма техника и една тежка контузия го връща много назад.

Кой пък го кара да двига с по 10 кг за две седмици ? Ще вдига според възможностите си като следи техниката си.
Не си наясно , видях го вече.Вземи прочети поне статията за 5х5

” Подходяща ли е за начинаещ с X месеца стаж?
Моето мнение е, че начинаещите културисти трябва да минат базова тренировка 3 месеца, след това - двумесечен сплит, и след него вече влизат зоната, когато може да пускат специализации. Дали това ще е програма за тегло, за сила, за изоставаща група - зависи от целите им. Най-общо е така, месеците варират в зависимост от различните индивиди и общото им физическо състояние.”

Carbohydrate

12.05.13
07:50

казано от Just DoIt на 11.05.13, 21:28:

Правих deload преди един месец, обаче нямаше резултат. За 1 седмица бях намалил работните кг. на 70% после правих 2-3 встъпителни тренировки.

Значи малко си правил почивка. Колко почиваш мужду сериите? За някои хора протокола във такъв вид е тежък. Трябва да разредиш тренировките според мен...

казано от Пенев на 12.05.13, 00:12:

Всяко мнение ти е тъпизъм до тъпизма! 5х5 си е програма за начинаещи, даваща базова сила в основни упражнения. Това дали той ще се изсили с килограмите не зависи от формата (5х5, 10х10, 1000х1000), а от самия него. Вземи спри да коментираш, защото само заблуждаваш хората!

12.05.13
15:20

Разнообрази малко упражненията и добави други.
Може да минеш на 4 тренировки седмично, като разделиш тялото на две, за да имаш повече енергия за всяко упражнение. Клякай макс. 2 пъти седмично - веднъж тежко и веднъж по-обемно, или втората тренировка да е някакъв друг вид клек.
Като гледам си висок, сигурно имаш и дълги крайници, и може би стандартните клек и лег не са подходящи за теб и е добре да пробваш и техни алтернативи.

12.05.13
18:12

Щом има сериозен застой смени програмата :) Като цяло много е важно как се чувстваш през целия ден, когато качваш би трябвало да си доста енергичен през целия ден и да си в добро настроение.

Мнението беше редактирано от apostol apostolov на 12.05.13 18:15.

12.05.13
19:31

казано от Vasil Stoianov на 12.05.13, 07:50:

казано от Just DoIt на 11.05.13, 21:28:

Значи малко си правил почивка. Колко почиваш мужду сериите? За някои хора протокола във такъв вид е тежък. Трябва да разредиш тренировките според мен...

Почивките между сериите са ми 3-5 мин.

@Петко К.- Ами ако направя така тренировката:
1 седмица тежко до 5 повт.,другото леко до 10 повт. и така да ги върта тежка с лека седмица
Пон.- Клек,Лег
Ср.- Тяга,Набирания
Пт.- Раменна преса,Гребане

@apostol apostolov- Точно това е проблема, че съм свежарка през целия ден и кипя от енергия, но немога да напредвам с работните кг.
Друга причина може да е, че съм 2-ра смяна на училище и се прибирам много късно и ми се налага да тренирам рано между 8-10ч., а когато тренирах следобед след 1-ва смяна на училище бях много по- енергичен.

Мнението беше редактирано от Just DoIt на 12.05.13 20:15.

12.05.13
19:57

Еми щом всичко друго е наред, предполагам е от качеството на самата тренировка проблема, все пак хапвай поне по 600гр месо на ден(не наблягай на пилешкото, че е натъпкано с женски хормони отвсякъде), а ориза и макароните ги гледай в сурово количество колко са, щото 150гр ориз на над 500гр сварен например. А резултати от седмица до седмица чувствителни да има е много малка вероятността. Нещо друго, ако имаш транс мазнини в менюто ги редуцирай до 0.

12.05.13
20:15

казано от apostol apostolov на 12.05.13, 19:57:

Еми щом всичко друго е наред, предполагам е от качеството на самата тренировка проблема, все пак хапвай поне по 600гр месо на ден(не наблягай на пилешкото, че е натъпкано с женски хормони отвсякъде), а ориза и макароните ги гледай в сурово количество колко са, щото 150гр ориз на над 500гр сварен например. А резултати от седмица до седмица чувствителни да има е много малка вероятността. Нещо друго, ако имаш транс мазнини в менюто ги редуцирай до 0.

Ориза разбира се, че го меря в сурово състояние. Пилешкото ми е единствения вариант в момента го взимам много изгодно, но въпреки това не мога да изям 600гр. смятам, че не е нужно като имам и други добри източници на белтъци. Все пак благодаря за съветите и да те питам какво мислиш за програмата която съм написал в предишния ми коментар.

12.05.13
20:30

Аз лично не съм фен на подобен род тренировки, така че мнението ми е субективно. Но при 3 тренировки седмично с добра храна и сън няма как да не се възстановяваш достатъчно, аз лично бих натискал на макс всяка тренировка. Харесвам тренировките билдърски тип-много кг, много повторения, много серии, малко почивка :D
Разгледах дневника ти и долу-горе яденето мисля, че е добре.
Можеш да пробваш да добавиш ниско интензивно кардио или някакво кардио 1-2 пъти в седмицата да прочиства токсини, да се раздвижва тялото, по-добро кръвообръщение и т.н., че и глад отваря.

Мнението беше редактирано от apostol apostolov на 12.05.13 20:32.

Carbohydrate

12.05.13
20:58

може, както писах да направиш 1,2 седмици почивка и след това да почнеш пак 5*5, но от по-ниски кг.....По принцип 4,5 седмици са достатъчни за един такъв цикл, после идва почивка и след това повтаряш цикъла, но преди ако си почвал от 50кг, например, сега почваш от 55 и след 4 седмици излизаш със 5/10 кг отгоре и така циклично. Нямя как прогреса да е вечен. По някое време ще е по-малък.... та така ...

23.05.13
12:59

Мисля да почна да тренирам така по 5 повт.
Пон.- Клек,Лег
Ср.- Тяга,Набирания

Искам да добавя някакви спомагателни упражнения с които да правя повече повторения, но незнам в кой ден какво да добавя. Нещо сгъване/разгъване и такива по- билдърски упр. Какво ще предложите?

Carbohydrate

23.05.13
13:11

казано от Just DoIt на 23.05.13, 12:59:

Мисля да почна да тренирам така по 5 повт.
Пон.- Клек,Лег
Ср.- Тяга,Набирания

Искам да добавя някакви спомагателни упражнения с които да правя повече повторения, но незнам в кой ден какво да добавя. Нещо сгъване/разгъване и такива по- билдърски упр. Какво ще предложите?

По-подробно напиши. Или правиш всичко 5*5?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1